I samarbeid med CMC Markets

Russland anklager USA for økonomisk krigføring

Russlands statsminister Dmitrij Medvedev kaller USAs nye sanksjoner mot Russland for økonomisk krigføring, og sier de vil bli besvart, ifølge NTB.
– Dersom det innføres forbud mot bankaktiviteter eller bruk av den ene eller andre valutaen, kan dette helt åpenbart beskrives som en økonomisk krigserklæring, sier han til nyhetsbyrået Tass.
Onsdag varslet USA at de innfører sanksjoner mot Russland, som følge av det kjemiske angrepet i Storbritannia på eks-spion Sergej Skripal og datteren hans.
USA anklager Russland for å ha stått bak attentatet mot eksagenten Sergej Skripal i Storbritannia og har i likhet med britene kastet ut en rekke russiske diplomater.
Russland benekter imidlertid dette, har kalt de nye sanksjonene for ulovlige i henhold til internasjonal rett og varslet i går kveld at de jobber med å utarbeide gjengjeldelsestiltak.
Nyhetene om sanksjonen har gått hardt utover rubelen. Den har ikke vært svakere målt mot dollaren siden august 2016

Siste nytt

Remøy-rederiet Olympic Subsea selger forsyningsskip

Stig Remøys offshorerederi Olympic Subsea skriver i en børsmelding at et av deres datterselskap har solgt og overlevert forsyningsfartøyet Olympic Princess til en ny eier.
Salget vil ha en «begrenset» effekt på selskapets resultater i tredje kvartal, ifølge meldingen.
Olympic Subsea er notert på markedsplassen Nordic ABM.

Oslo Børs med solid oppgang fra start

Hovedindeksen på Oslo Børs starter onsdagshandelen med en oppgang på 0,75 prosent umiddelbart etter åpning.
Equinor er mest omsatt, og stiger 1,17 prosent. Dernest følger Marine Harvest, som faller 1,50 prosent, foran DNB som trekker opp 0,68 prosent.
Flere selskaper har levert sine kvartalsrapporter i morgentimene. Blant dem er ABG Sundal Collier, som meldte om et kraftig resultatfall.
Oppgangen på Oslo Børs følger...Se mer

Ikea-koblet selskap med milliardkjøp i H&M

Selskapet IH Capital HC1 har kjøpt 10 millioner B-aksjer i H&M, skriver nyhetsbyrået Direkt. Verdien på aksjeposten oppgis til 1,7 milliarder svenske kroner, tilsvarende 1,6 milliarder kroner.
Selskapet, der ledende personer har koblinger til Ikea, eide ingen aksjer i H&M fra før. Nå ha det en andel som tilsvarer 0,6 prosent av aksjekapitalen.
I styret for den nye H&M-aksjonæren sitter Henrik Jons...Se mer

Lakseprisen økte én prosent i uken som gikk

Eksportprisen på fersk laks økte én prosent til 58,49 kroner per kilo i forrige uke, sammenlignet med uken før. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå.
Samtidig økte prisen på frossen laks med 6,5 prosent til 62,47 kroner per kilo målt mot uken før.
Eksportkvantumet for fersk laks endte på 41 på 19.237 tonn, 3,8 prosent lavere enn i uken før da volumet var 19.999 tonn.

FT: Uber vurderer småaksjonærer i selvkjørende biler

Uber vurderer å slippe til småaksjonærer for å finansiere sine selvkjørende biler, ifølge kilder til Financial Times.
Taxiapp-selskapet skal etter planen børsnoteres i første halvår av 2019.
Kildene til Financial Times mener Uber også vil skille ut Advanced Technologies Group (ATG), som utvikler Ubers selvkjørende biler, som en egen enhet i selskapet. Uber vil fortsatt styre enheten og være hovede...Se mer

Kraftig resultatfall for ABG Sundal Collier

Meglerhuset ABG Sundal Collier har lagt frem tall for årets tredje kvartal onsdag. Disse tallene viser et kraftig resultatfall.
Netto overskudd endte på 25 millioner kroner i kvartalet, en nedgang fra 43 millioner kroner i samme kvartal i fjor.
Driftsresultatet var på 30 millioner kroner i kvartalet, ned fra 54 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor.
Selskapet fikk en nedgang også i inntekt...Se mer

Protector endrer vilkårene etter skjeggkre-tap

Mandag morgen varslet forsikringsselskapet Protector om et reservetap på 146 millioner kroner innenfor boligselgerforsikring, som i hovedsak er knyttet til insektet skjeggkre.
Nå skriver Protector i en børsmelding at de umiddelbart endrer sin praksis for skadeoppgjør vedrørende insektet.
Dagens praksis legger til grunn at skjeggkre kan føre til et verditap som selgeren må dekke, men forsikringsselsk...Se mer

Monobank peker på tilsyn og tar ned låneanslag

Forbrukslånsbanken Monobank økte nettoutlånene 7,4 prosent til 3,45 milliarder kroner i årets tredje kvartal. Det var imidlertid mindre en veksten i forrige kvartal, som var på 12 prosent.
Monobank har justert ned anslagene for totale nettolån i 2018 til sjiktet 3,7–3,8 milliarder kroner, fra tidligere 4,1 milliarder kroner.
Blant årsakene til nedjusteringen er det banken kaller en «ujevn praksis...Se mer

Melder om nest beste driftsresultat noensinne

Nordic Semiconductor har lagt frem resultater for årets tredje kvartal, og lønnsomheten er ifølge teknologiselskapet den nest beste noensinne.
Selskapet fikk et driftsresultat (ebidta) på 14,29 millioner dollar, tilsvarende 116,58 millioner kroner, i kvartalet. Det er nest høyeste ebidta selskapet noensinne har rapportert om, ifølge toppsjef Svenn-Tore Larsen i Nordic Semiconductor.
Forventningene for ebidta var...Se mer

Telenor-datter Digi økte inntektene i tredje kvartal

Telenor Group sitt datterselskap i Malaysia, Digi, skriver i en børsmelding at de økte driftsinntektene i tredje kvartal til 3,16 milliarder, opp fra 2,93 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.
Samtidig steg brutto driftsresultat (EBITDA) til 1,45 fra 1,36 milliarder kroner, mens driftsresultatet økte til 1,06 milliarder kroner fra 975 millioner kroner.
I løpet av tremånedersperioden økte antall...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%