I samarbeid med CMC Markets

Dow endte i pluss, men ellers nedgang på Wall Street

Wall Street var stort sett ned etter Feds rentebeslutning torsdag. Slik endte det:
  • Dow Jones opp 0,04 prosent
  • S&P 500 ned 0,25 prosent
  • Nasdaq ned 0,53 prosent
Federal Reserve holdt som ventet styringsrenten uendret i dagens beslutning, og holder kursen mot heving i desember. Sentralbanken gjentok utsikter for fortsatt gradvise rentehevinger.
Men banken påpeker også at investeringsviljen til bedriftene er blitt noe mer moderat, sammenlignet med den sterke veksten tidligere i år.
Utviklingen kommer dagen etter at resultatene fra mellomvalget ble klare, og de tre nøkkelindeksene steg over 2 prosent på nyheten om en delt Kongress.

Siste nytt

Oljeprisoppgangen fordufter mandag kveld

Prisen på olje fra Nordsjøen var toppet mandag ut på 71,85 dollar per fat, men solid fall fra ettermiddagen, og utover kvelden, har sendt nesten tilbake til start – og under 70 dollar fatet igjen.
Enda verre har det gått med prisen på amerikansk lettolje (WTI spot) som mandag kveld er ned 1,66 prosent til 59,70 dollar per fat.
På den amerikanske råvarebørsen New York Mercantile Exchange falt prisen...Se mer

– Livende redd for risikoen i finansbransjen

Næringslivsnestor Harald Norvik uttalte på en konferanse at han er redd for den utrolige risikoen man ser i finansbransjen i dag, skriver Dagens Næringsliv.
Norvik som selv har vært formann i representantskapet i DNB, sikter blant annet til hvitvaskingsskandalen som ryster Danske Bank, der 2.000 milliarder kroner har trillet gjennom bankens filialer i Estland over en årrekke.
Under foredraget Norvik holdt...Se mer

Goldman Sachs stuper etter milliardkrav fra Malaysia

Malaysia vil ha tilbake en milliard dollar i avgifter knyttet til innhenting av penger til landets statlige fond 1MDB, skriver Bloomberg.
Aksjen tynges av kravet fra malaysiske myndigheter, og faller 6,71 prosent på Wall Street mandag, og er an de største taperne i USA.
1MDB står midt i en korrupsjonsskandale, hvor flere tidligere Goldman Sachs-ansatte har innrømmet å ha stått bak en hel del krimine...Se mer

Nordic American Tankers faller tungt i New York

Nordic American Tankers faller tungt på børsen i New York etter at selskapet la frem tall for tredje kvartal mandag.
Aksjen er rett før klokken 20 ned 12,85 prosent til 2,95 dollar per aksje.
Rederiet til Herbjørn Hansson hadde nettofraktinntekter på 23,19 millioner dollar, litt lavere enn på samme tid i fjor, men rederiet klarte å kute mer i driftskostnadene, og lavere avskrivninger ga et tap på dr...Se mer

Takedas oppkjøp av Shire vil koste 8,1 mrd. kroner

Det er ikke gratis å slå sammen to selskaper, først må man betale for selskapets aksjer, og så skal bankene, advokatene og rådgiverne ha sin del.
Legemiddelselskapet Takeda er i prosessen med å kjøpe opp sin irske konkurrent Shire, og det vil koste til sammen 963 millioner dollar (8,1 milliarder kroner), kun i ekstrakostnader til eksterne aktører, skriver Reuters.
Mest vil det koste for japanske Tak...Se mer

Trump ber Opec om ikke å kutte i produksjonen

USAs president Donald Trump tar mandag kveld norsk tid til Twitter, og kommer med en oppfordring til Opec om ikke å kutte i produksjonen.
– Forhåpentligvis vil ikke Saudi-Arabia og Opec kutte i oljeproduksjonene. Oljeprisen burde være mye lavere basert på tilbud, skriver presidenten på Twitter.
Oljeprisen har vært godt opp gjennom mandagen etter rapporter fra Abu Dhabi søndag om at Opec og samarbeid...Se mer

Citi utvider Paris-kontor som følge av brexit

Amerikanske Citigroup ser seg om etter et større kontor i Paris – årsaken er brexit, skriver Financial Times som har snakket med kilder tett på banken.
Imens britene forbereder seg på å EU-exit, kriger europeiske storbyer om finansbransjen, og Paris har overbevist Citi-meglerne.
Både Frankfurt, Amsterdam, Milan og Madrid er aktuelle kandidater, men meglerne i Citi foretrakk Paris grunnet kulturen, s...Se mer

Saudi Aramco-notering tidligst i 2021

Saudi Aramco står fortsatt på at de skal børsnoteres, men det kommer nok ikke til å skje før tidligst i 2021, ifølge selskapets administrerende direktør, som peker på kronprins Mohammed bin Salman, og landets energiminister Khalid al-Falih.
– Jeg tror Hans Kongelige Høyhet og hans eksellense, ministeren, snakket om 2021. Når alt kommer til alt er det regjeringen som vil bestemme når markedet er bra...Se mer

Teknologi-aksjer tynger Wall Street

Amerikanske aksjer falt fra start, men fallet har tiltatt betydelig i styrke de første timene.
Rett over klokken 18.30 er:
  • Dow Jones ned 1,59 prosent
  • Nasdaq Composite er ned 2,08 prosent
  • S&P 500 er ned 1,33 prosent
Nedgangen kommer etter nedsalg i teknologiaksjer, sterkere dollar og fortsatt bekymringer om verdenshandelen, skriver CNBC.
På sektornivå er det energi som gjør det skarpest med en oppgang p...Se mer

Handelskrigen påvirket ni prosent av Wall Street

Det har vært usikkert hvor mye handelskrigen mellom Trump, Kina og resten av verden påvirker det amerikanske næringslivet.
Nå viser en oversikt fra CNBC, at bare ni prosent av selskapene på Wall Street har nevnt handelskrig eller økt toll som årsak til forandring i resultatene etter at resultatsesongen er over i USA.
Også i analysene om hvorfor Wall Street faller for tiden, er handelskrig et viktig...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%