Rykter om Equinor-funn: – For tidlig å si noe

Mandag skriver Upstream at Equinor har påtruffet hydrokarboner på Gjøkåsen Deep-brønnen i Barentshavet. Det skriver TDN Direkt via Dagens Næringsliv.
Bransjeavisen skriver at størrelsen på funnet og om den er kommersiell ennå ikke er kjent.
– Det er for tidlig å si noe om resultatene i brønnen. Det må vi komme tilbake med når operasjonen er ferdig, sier Morten Eek, talsmann for Equinors virksomhet på norsk sokkel.
West Hercules borer for tiden den andre brønnen i Gjøkåsen-prospektet, kalt Gjøkåsen Deep. Den første brønnen, Gjøkåsen Shallow, ble klassifisert som tørr.
Equinor vil foreløpig ikke si noe om når man kan forvente at boreresultatene er klare.
Equinor er operatør i lisens PL857, og lisenspartnerne er det statlige oljeselskapet Petoro, samt Aker BP og Lundin Petroleum.
Særlig for de to siste selskapene vil et eventuelt storfunn på Gjøkåsen kunne ha store økonomiske gevinster.
Upstream melder at boringen på Gjøkåsen Deep ble stanset tidligere denne måneden grunnet en gassinnstrømming i brønnen. Dette bekreftes av Equinors talsmann:
– En gassinnstrømming i brønnen gjorde at vi stoppet boreoperasjonen i noen dager. Det oppsto ingen farlig situasjonen og situasjonen ble raskt normalisert, men vi sendte en melding til Petroleumstilsynet om hendelsen, sier Eek.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Crayon henter 300 millioner – gründere selger for 195 mill.

IT-selskapet Crayon Group har mandag kveld gjennomført en rettet emisjon der selskapet henter inn 300 millioner kroner. Det skjer ved utstedelse av 4,615 millioner nye aksjer til en tegningskurs på 65 kroner per stykk.
Det opplyser selskapet i en børsmelding mandag kveld. Emisjonen ble varslet like etter børsdagens slutt.
Samtidig selger selskapets tredje største aksjonær, Karbon Invest, totalt tr...Se mer

Økokrim frafaller siktelse mot AqualisBraemar-datter

Økokrim har frafalt siktelsen og trukket boten mot AqualisBraemars datterselskap Aqualis Offshore. Det melder selskapet i en melding.
I 2017 fikk lasteskipet Tide Carrier problemer utenfor Jærkysten med store mengder olje og diesel om bord. Skipet ble slept til kai og fikk seilingsforbud. Økokrim mener skipet skulle bli hugget opp på en strand i Pakistan.
Skipet inneholdt asbest, blybatterier, og e...Se mer

Toppsjef solgte aksjer for 37,5 mill. i Bouvet

Administrerende direktør Sverre Hurum i Bouvet har mandag solgt 75.000 aksjer i selskapet til kurs 500 kroner per aksje, ifølge en melding.
Samlet hentet Hurum inn 37,5 millioner kroner på transaksjonen.
Etter salget har Hurum 387.068 aksjer i Bouvet, opplyses det.
Videre fremgår det at finansdirektør Erik Stubø i selskapet har solgt 33.333 aksjer til samme kurs og vil etter salget ha en ny beholdni...Se mer

DN-eier henter penger

Styret i NHST Media Group foreslår for generalforsamlingen å styrke konsernets egenkapital og likviditet gjennom en garantert fortrinnsrettsemisjon på 50 millioner kroner.
Det fremgår av en melding mandag.
Selskapet viser til at resultatene i første kvartal 2020 viste at den globale covid-19-pandemien har fått omfattende konsekvenser for konsernets inntekter, særlig innen salg av annonser og konfera...Se mer

Lavere underskudd for Ice Group Scandinavia

Ice Group Scandinavia Holding har mandag levert sin rapport for første kvartal, der de kan vise til vekst på både bunn- og topplinje.
Likevel landet resultatet etter skatt på negative 210 millioner kroner. I samme periode i fjor var underskuddet på 272 millioner.
Det justerte driftsresultatet (ebitda) var samtidig på 9 millioner kroner, opp fra underskuddet på 68 millioner kroner året før.
Ice kan også melde om oppgang...Se mer

Wilson har inngått avtale om leie av 20 skip

Som en del av en nødvendig konsolidering av europeisk shortseashipping, har Wilson og Arkon Shipping GmbH & Co signert en avtale som gjør de kombinerte systemene til den største shortsea-aktøren i Europa.
Det fremgår av en melding mandag.
Wilson vil ta rundt 20 tørrlast-skip på en langsiktig leie fra Arkon Shipping, inkludert Hanse Eco-nybygg med levering om rundt to år.
Rederiet er klar for å ta hånd...Se mer

Europa-børsene klatrer

Europeiske børser er stort sett opp mandag formiddag, samtidig som flere land gradvis gjenåpner økonomien og fjerner restriksjoner innført av smittevernhensyn. Paneuropeiske Stoxx Europe 600 er opp 0,43 prosent
Asiatiske børser har steget på morgenkvisten.
Slik går det på de største børsene i Europa:
  • DAX i Frankfurt opp 1,05 prosent
  • CAC40 i Paris opp 0,48 prosent
  • IBEX35 i Madrid opp 0,79 prosent
  • FTSEMIB i Milano opp 1,94 pros...Se mer

SSB: Bratt fall i nyboligtillatelser i april

Tillatelser til å sette i gang bygging av nye boliger falt 15 prosent sesongjustert i april fra mars, og er 28 prosent lavere enn på samme tid i fjor, ifølge tall fra SSB.
Igangsettingstillatelser må ikke forveksles med boligbygging som faktisk er igangsatt, men færre tillatelser er en klar indikasjon på at boligtilbudet faller på sikt.
Totalt ble det gitt tillatelse til å bygge 2.225 boliger i apri...Se mer

Kongsberg inngått avtale med Canadas forsvar til en halv mrd.

Canada bestiller enda flere fjernstyrte våpenstasjoner fra Kongsberg Gruppen. Denne gangen sikrer de seg den nyeste versjonen, som skal være klar for å motkjempe droneangrep.
Kongsberg Defence and Aerospace har inngått en kontrakt med sin mangeårige samarbeidspartner General Dynamics om leveranser av fjernstyrte våpenstasjoner i Protector-familien til den kanadiske hæren verdt 500 millioner kroner.
Ifølge børsmeldingen er avtale...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%