Northern Drilling vil skille ut to rigger og hente 919 mill.

John Fredriksens riggsatsing Northern Drilling varsler flere grep som har til hensikt å få frem verdiene i selskapets flåte:
 • Selskapet vurderer å skille ut to av sine rigger for værharde forhold, West Mira og West Bollsta, som har eller skal på kontrakt, i et selskap som får navnet Northern Ocean Ltd.
 • For å finansiere gjenværende kostnader knyttet til riggene vurderer også selskapet å gjøre en emisjon av nye aksjer på rundt 100 millioner dollar, tilsvarende 919 millioner kroner med dagens valutakurs.
 • Samtidig er planen at aksjene i Northern Ocean Ltd, som skal eie riggene, skal noteres på børs, først på OTC-listen, og deretter på Oslo Børs eller Oslo Axess i første kvartal neste år.
Northern Drilling skriver at de mener en slik utskillelse potensielt vil fremskynde Northern Oceans evne til å betale utbytter og gi en bedre fleksibilitet for riggene.
Tegningskursen i det som blir en rettet emisjon fastsettes i en bokbyggingsprosess som starter tirsdag og avsluttes onsdag morgen klokken 08.
Største aksjonær, John Fredriksens Hemen Holding, har allerede tegnet seg for og vil bli tildelt aksjer for minimum 40 millioner dollar.
Selskapet vil også vurdere å gjøre en etterfølgende reparasjonsemisjon.
Northern Drilling vurderer også å tilby aksjonærer et bytte av aksjer i Northern Drilling mot aksjer i Northern Ocean.
Byttehandelen er avhengig av flere betingelser. Northern Drilling venter, avhengig av hvor mange som blir med på en slik byttehandel, at Northern Drilling ikke lenger vil være morselskapet til Northern Ocean.
Northern Drilling venter også at de fortsatt vil være et notert selskap på Oslo Børs.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Lufthansa styrter ut av DAX-indeksen etter 32 år

Flyselskapet Lufthansa blir fjernet fra Tysklands referanse-aksjeindeks for første gang siden den ble innlemmet der for over tre tiår siden, ifølge Bloomberg.
Det skjer etter at reiserestriksjoner som følge av coronaviruset har sørget for et aksjefall på 38 prosent så langt i år.
Som følge av nedgangen er Lufthansa nå Tysklands 60. største selskap målt i markedsverdi, skriver Bloomberg.
DAX-indeksen er på sin side fo...Se mer

Fall på Wall Street etter historisk rally

De amerikanske børsene falt torsdag etter at arbeidsledighetstall viste at et større enn ventet antall amerikanere søkte om ledighetstrygd forrige uke.
Slik endte de toneangivende indeksene:
 • S&P 500 falt 0,34 prosent
 • Nasdaq Composite krympet 0,77 prosent
 • Dow Jones endte opp 0,05 prosent
Nedgangen er den første på flere dager for S&P 500, som onsdag kunne notere seg den beste 50-dagersperioden noensinne...Se mer

Oslo Børs i pluss etter krisestøtte-melding

Oslo Børs endte dagen 0,35 prosent i pluss, til 833,31 poeng. Det skjer etter at Børsen var i minus tidligere samme dag.
Flere europeiske børser fikk et løft etter at Den europeiske sentalbanken (ESB) meldte at den øker krisestøtten med 600 milliarder euro.
Støttekjøpene i coronakriseprogrammet (PEPP) økes til totalt 1.350 milliarder euro, tilsvarende til totalt 14.300 milliarder kroner.
Børsfavoritten Nel troner øver...Se mer

1,88 millioner amerikanere søkte ledighetstrygd forrige uke

Antallet førstegangssøkere til ledighetstrygd (jobless claims) i USA fortsetter å øke.
Forrige uke var det 1,877 millioner som søkte ledighetstrygd for første gang, viser tall fra Det amerikanske arbeidsdepartementet.
På forhånd var det ventet 1,775 millioner søkere, skriver CNBC.
Siden starten av mars har det kommet inn over 40 millioner førstegangssøknader. Arbeidsledigheten i USA var ved forrige...Se mer

Baltic Dry fortsetter oppgangen

Baltic Dry-indeksen, som viser hvor mye skip som frakter tørrlast tjener i snitt, stiger markant også torsdag, etter sterk oppgang de siste dagene.
Indeksen er opp 5,8 prosent til 632 poeng, ifølge The Baltic Exchange.
Slik går segmentene:
 • Capesize opp 17,3 prosent til 6.177 dollar per dag
 • Panamax opp 0,9 prosent til 6.000 dollar per dag
 • Handysize opp 3,0 prosent opp 3.252 dollar per dag
 • Supramax ned 0,9 prosent til 5...Se mer

Europa-børsene stiger på sentralbanksignaler

Børsene i Europa startet handelsdagen med nedgang torsdag. Nedgangen ble dempet etter den europeiske sentralbanken ESB utvidet støttekjøpsprogrammet PEPP.
Den brede europeiske aksjeindeksen Stoxx 600 var i morgentimene ned 0,59 prosent, etter flere dagers oppgang. Etter sentralbankens kunngjøring er fallet redusert til 0,12 prosent ned.
Slik går det på børsene i 14.00-tiden:
 • DAX i Frankfurt opp 0,31 prose...Se mer

ESB øker krisestøtten til 14.300 milliarder kroner

Den europeiske sentralbanken (ESB) øker støttekjøpene knyttet til coronakrisen med 600 milliarder euro til totalt 1.350 milliarder euro, men holder renten uendret. Det ventes nå et fall i eurosonens økonomi på 8,7 prosent i år.
– ESB er fullt ut bestemt på å gjøre alt som trengs innenfor vårt mandat for å støtte alle innbyggerne i eurosonen gjennom denne ekstremt utfordrende tiden, sier ESB-sjef Ch...Se mer

Baltic Sea Properties avviser emisjonsrykter

Baltic Sea Properties presiserer at de ikke har planer om å gjennomføre en emisjon.
Det skriver selskapet i en børsmelding torsdag.
Børsmeldingen kom på bakgrunn av det selskapet kaller ulike oppfatninger om selskapets finansielle kalender. Informasjon fra kilder som ikke er tilknyttet selskapet skal stå bak ikke-autorisert informasjon om selskapets finanskalender.
– Selskapet vil presisere at Selsk...Se mer

Havyards finansdirektør går av

Erik Høyvik er ansatt som finansdirektør i Havyard fra 1. august 2020, går det frem av en melding torsdag.
Høyvik kommer fra stillingen som administrerende direktør i Nils Sperre AS. Nåværende finansdirektør, Pål Aurvåg, vil fra 1. august 2020 tre inn i en ny rolle i konsernet, opplyses det.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%