«Frost 2» hentet inn 3,2 milliarder i åpningshelgen

Disneys «Frost 2» (Frozen 2) hentet inn 127 millioner dollar i løpet av åpningshelgen i USA og internasjonalt solgte filmen billetter for 223 millioner dollar ifølge CNBC.
Det utgjør til sammen 350 millioner dollar, tilsvarende 3,2 milliarder kroner.
Det er den tredje største åpningshelgen for en animert film, etter «De utrolige 2» (The Incredibles) og «Oppdrag Dory» (Finding Dory).
Den kjente barnefilmen med Anna og Elsa slo også åpningshelgen for den første «Frozen», som i 2013 tjente inn 93 millioner dollar over fem dager.
Den nye versjonen av Løvenes Konge anses ikke som en animert film av Disney, men som en «live action»-film.

Les også:

Siste nytt

SAS utsatt for datasikkerhetsbrudd

SAS har fått beskjed fra Sita (Société Internationale de Télécommunications Aéronautiques) at det har skjedd en brist i datasikkerheten og at noe passasjerdata er på avveie.
Sikkerhetsbruddet omfatter flere Star Alliance-partnere og deres lojalitetsprogram, inkludert SAS Eurobonus, ifølge en pressemelding.
Medlemsnummer, statusnivå og i noen tilfeller navn skal være lekket, men ingen av SAS’ egne IT...Se mer

Wall Street spratt opp igjen

Uken på Wall Street startet godt på mandag, men har de siste tre dagene rast nedover. Fredag nudde derimot ting oppover. Slik endte hovedindeksene i New York etter stenging:
  • Dow Jones opp 1,86 prosent
  • Nasdaq opp 1,55 prosent
  • S&P 500 opp 1,95 prosent
Før børsen åpnet kunne investorer i USA glede seg over sterke jobbtall. I februar ble det skapt 379.000 jobber utenfor landbruket, ifølge ferske tall fra...Se mer

Norsk og svensk krone like mye verdt for første gang på ett år

Da pandemien herjet valutamarkedet som verst for et knapt år siden, fikk den norske kronen grundig juling, mens svenskekronen ikke svekket seg like mye mot de store valutaene.
Den svenske kronen holdt seg sterkere enn den norske i rundt ett år, men nå er de to nordiske valutaene igjen like mye verdt (paritet), ifølge Bloomberg og tall fra Infront. Sist gang det skjedde var på denne tiden i fjor.
I februar hadde vi den sterke...Se mer

Medier: Reddit vurderer å gå på børs

Reddit ansetter sin første finansdirektør og gjør seg klar for å gå på børs, skriver Bloomberg og viser til en artikkel i New York Times.
– Vi tenker på det. Vi jobber mot det øyeblikket, sier Reddit-sjef Steve Huffman ifølge avisen.
Reddit ble verdsatt til 6 milliarder dollar, tilsvarende over 50 milliarder kroner, i forbindelse med en kapitalinnhenting for en tid tilbake.
Selskapet hentet penger for å...Se mer

Vattenfall får milliardkompensasjon

Vattenfall får 1,43 milliarder euro i kompensasjon, går det frem av en melding, tilsvarende 14,6 milliarder kroner med dagens kurs. Kompensasjonen kommer som en løsning på en atomtvist i Tyskland.
Den tyske konstitusjonelle domstolen har bekreftet to ganger at Vattenfall ble diskriminert, da selskapet ikke kunne bruke sine produksjonsrettigheter i sine egne atomkraftverk, mens konkurrenter kunne.

Aker Solutions tilkjent 690 millioner kroner i voldgiftssak i Tyskland

Aker Solutions har mottatt den endelige avgjørelsen fra den tyske rettsinstansen, i en sak mellom Aker Solutions og et tysk energiselskap, ifølge en børsmelding.
Aker Solutions skriver at retten tilkjenner det norske selskapet 67 millioner euro, inkludert 23 millioner euro i renter, tilsvarende et beløp på rundt 690 millioner kroner.
Voldgiftssaken gjaldt et tidligere prosjekt, Nordsee Ost, som ble...Se mer

Oppturen fortsetter for oljeprisen

Fredag stiger oljeprisene videre, etter en markant oppgang torsdag ettermiddag og kveld.
Ved 8.30-tiden omsettes ett fat med nordsjøolje for 67,8 dollar i spotmarkedet, opp 1,01 prosent siden midnatt.
Prisoppgangen torsdag kom etter at oljekartellet og samarbeidslandene, Opec+, fortsetter det lave produksjonsnivået for mars i april, utenom Russland og Kasakhstan.
På forhånd var det at landene vil let...Se mer

Vaccibody vurderer børsnotering i USA

Fredag kunngjør norske Vaccibody at selskapet undersøker mulighetene for å gå på børs i USA, ifølge en melding.
Vaccibody satser på kreftbehandling med immunterapi, og har en global lisens- og samarbeidsavtale med Genentech, som inngår i legemiddelgiganten Roche Group.
I fredagens melding skriver selskapet at det har opplevd en stadig økende internasjonal interesse for aksjen. Derfor har Vaccibody s...Se mer

Bergenbios forskning på kreftmedisin i ny fase

Første pasient i en internasjonal fase 1b-studie har fått en dose med tilvestamab, ifølge en melding fra Bergenbio fredag morgen.
Tilvestamab er et medikament selskapet utvikler i behandling mot AXL, et protein på overflaten av celler som er viktig i prosessen hvor kreft blir motstandsdyktig mot behandling.
Målet med den siste studien er å bekrefte sikkerhet, tålbarhet og for å beslutte en anbefalt...Se mer

Frøy kjøper Dof-skip og inngår flerårig kontrakt

Oppdrettsrederiet Frøy har kjøpt supplyskipet Scandi Texel fra Dof, ifølge en selskapsmelding fredag.
I tillegg har NTS-datteren inngått en 2,5 års avtale med en stor norsk oppdretter om leie av et spesialisert avlusningsfartøy.
Prosjektet – inkludert kjøp av båt, ombygging og montering av høykapasitets avlusingssystem – har en total investeringsramme på 182 millioner kroner.
Fartøyet er forventet å settes...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%