Swedbank: Norges bank vil ikke nøle

Etter onsdagens inflasjonstall har sannsynligheten for at Norges Bank vil øke styringsrenten med 50 basispunkter både i august og september økt betraktelig.
"Det er nå tydelig at også Norges Bank har falt markant bak kurven. Laveste arbeidsledighet noen gang og høyeste registrerte kjerneinflasjon sier alt. Norges Bank er tvunget til å handle kraftigere.", er beskjeden fra Swedbank torsdag.
Norges Bank foretok en kraftig politikkendring i juni, ved å heve med 50 basispunkter og gi guiding for ytterligere 25 basispunkter økning på mellommøtet nå i august.
Endringen var den mest haukete vendingen siden innføringen av inflasjonsmålet tidlig på 2000-tallet, skriver Swedbank.
Nå ventes det imidlertid bredt at Norges Bank vil heve renten med 50 basispunkter ved mellommøtet neste uke. Swedbank venter så en ny heving på 50 basispunkter i september, etterfulgt av 25 basispunkter i både november og desember. Dermed vil styringsrenten ligge på 2,75 prosent ved årsslutt.
– Så lenge det norske boligmarkedet holder seg godt oppe, vil ikke Norges Bank nøle med å stramme inn politikken raskt fremover. Selv om det vil gjøre vondt for husholdninger og dermed også bedrifter, skriver meglerhuset.

Siste nytt

Aker Solutions nærmere havvindkontrakt verdt milliarder

Aker Solutions har sammen med Siemens Energi blitt varslet om å fortsette med kontrakten med Vattenfall for vindprosjektet Norfolk Boreas utenfor Storbritannia.
Det kommer frem i en børsmelding lørdag.
Vattenfall har fra før valgt de to selskapene som foretrukne leverandører av strømplattformer til det britiske havvindprosjektet.
Prosjektet må fremdeles få godkjennelse fra relevante myndigheter, og V...Se mer

Wall Street falt markant

Slik ligger det an for de toneangivende indeksene på Wall Street ved stengetid fredag:
  • Samleindeksen S&P 500 falt 1,48 prosent
  • Tek-indeksen Nasdaq falt 1,51 prosent
  • Industriindeksen Dow Jones falt 1,70 prosent
Dow Jones-indeksens september-knekk var større enn i finanskriseåret 2008. Og for første gang siden 2009 endte S&P 500 og Nasdaq med en negativ avkastning tre kvartaler på rad, ifølge CNBC.
S&P 500 fikk sitt verste kvart...Se mer

BP sikret kontrakt med Cool Company-skip

BP har sikret et av de få gjenværende tilgjengelige LNG-skipene for 2022, Cool Companys "Golar Ice", ifølge TradeWinds, som peker på rykter i markedet om at dagraten er på 190.000 dollar pr dag for en ettårig kontrakt.

Salamr: trekker kjøp av oppdrettsløyver til fastpris

SalMar kjøpte tidligere i år lisens til å øke kapasiteten med 1.223 tonn laks for 244,6 millioner kroner, men velger nå å oppheve kjøpet.
Kjøpet ble gjort som en del av kapasitetsjusteringen i trafikklyssystemet.
Opphevingen skjer etter regjeringens forslag om grunnrenteskatt på oppdrett i sjø.
– Dette har skapt en situasjon som gjør at selskapet ikke finner det forsvarlig å betale det nevnte vederla...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%