MPC Container Ships: Kontraktfestet omsetning økt til 10,5 mrd. ved årsskiftet

Det Oslo Børs-noterte containerrederiet MPC Container Ships seilte inn store resultatløft gjennom 2021 på grunn av de skyhøye ratene for containerskip.
I en oppdatering tirsdag skriver rederiet at «containermarkedet har startet 2022 enda sterkere enn det avsluttet i 2021».
Per 1. januar har den kontraktfestede omsetningen økt til 1,2 milliarder dollar og sikret ebitda-ordrereserve (driftsresultat før av- og nedskrivninger) er på over 850 millioner dollar, fremgår det i meldingen.
Det tilsvarer rundt 10,5 milliarder kroner og rundt 7,5 milliarder kroner.
Basert på den nåværende ebitda-ordrereserven trekker MPC Container Ships frem muligheten for et kvartalsvis utbytte på rundt 50 til 65 millioner dollar i 2022, under forutsetning av visse markedsforhold.
150 til 160 millioner dollar fra skipssalg er tilgjengelig for hendelsesdrevne utdelinger allerede i første kvartal 2022.
Samtidig skriver selskapet at det i løpet av den siste tiden har sikret syv flerårige kontrakter til sterke rater og solgt skipet «AS Patricia» for 34,3 millioner dollar, mens det ble kjøpt for 9,9 millioner dollar.
MPC Container Ships påpeker at det i løpet av 2021 og så langt i år har solgt 12 skip for rundt 288 millioner dollar, mens disse ble kjøpt for samlet rundt 112 millioner dollar.
Aksjen er det siste året opp 387 prosent på Oslo Børs.
Markedet for containerfrakt har vært brennhett det siste året, der etterspørselen etter ulike varer skjøt fart under pandemien, samtidig som fraktkapasiteten ikke holdt følge. I tillegg har det vært flaskehalser i havnene, der smitterestriksjoner gjør at mange går på halv maskin.
Situasjonen betyr at flere år med overkapasitet og svake tider hentes betydelig inn for rederiene, som for øyeblikket også sikrer lengre kontrakter for skipene sine.

Siste nytt

USA-inflasjon på 6,0 prosent oktober: – Flere bekreftelser på at det verste prispresset er over

PCE-inflasjonen (personal consumption expenditure) endte på 6,0 prosent i oktober målt mot samme måned i fjor, viser ferske tall fra USAs byrå for økonomisk analyse.
Prisveksten var som ventet, ifølge tall hentet inn fra Bloomberg.
I september var PCE-inflasjonen på 6,2 prosent.
PCE-kjerneinflasjonen, som trekker fra mat- og energipriser, endte som ventet på 5,0 prosent.
Tallet er det foretrukne infla...Se mer

Færre trygdesøkere enn ventet i USA

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 225.000 personer i forrige uke, viser statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet.
På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være 235.000 personer, ifølge konsensusprognose fra Trading Economics.

Vestre setter av 50–90 mill. til havvind i utlandet

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) setter av mellom 50 millioner og 90 millioner kroner til å fremme norsk eksport av løsninger innen havvind.
Summen er avhengig av hvor mye næringslivet bidrar. Satsingen skal styrke virkemiddelapparatet og koordinerer det gjennom «Team Norway». Havvindsektoren skal bli en felles merkevare, påpeker Vestre i en melding. Norske aktører skal bygge opp kompetans...Se mer

PMI-tallene faller mer enn ventet i eurosonen og Tyskland

Innkjøpssjefenes forventningsindeks for eurosonen (Purchasing Managers' Index) for industrisektoren var 47,1 poeng i november.
Det var på forhånd ventet en indeks på 47,3 poeng, ifølge konsensusprognose fra Trading Economics.
For Tyskland var PMI-indeksen for industrisektoren på 46,2 poeng i november, ifølge endelige tall, mot ventet 46,7 poeng.
Verdier over 50 tyder på økt aktivitet eller vekst, me...Se mer

Ice kjøper Vipps Mobil

Ice kjøper kundebasen til Vipps Mobil, og Vipps sitt mobiltilbud legges ned.
Det melder Ice i en pressemelding torsdag morgen.
Ice overtar dermed kundebasen på 19.000 abonnementer. Dette skjer i løpet av januar 2023.
– Kundene til Vipps består i stor grad av mennesker i alderen 18 til 39 år som setter pris på enkelhet og verdi for pengene, det er perfekt, for det vil de også få hos oss i Ice, sier...Se mer

Pareto ser fortsatt solid laksemarked, fremhever Mowi

Pareto ser solide laksepriser mot jul og beholder derfor Mowi i sin modellportefølje for desember.
– Den flate utviklingen til Mowi var preget av litt negative kommentarer rundt grunnrenteskatten, men vi beholder aksjen som vårt veddemål på et fortsatt sterkt laksemarked med solide priser frem mot jul. Vi ser også potensial for positive endringer til den foreslåtte grunnrentebeskatningen, sier Sjøm...Se mer

Kronen på sitt sterkeste mot dollar siden september

Torsdag faller verdien av dollaren til under 9,80 kroner, som er det svakeste nivået siden september. Rundt klokken 8 handles dollaren til 9,79 kroner.
Dollaren startet året på 8,80 kroner.
De siste to månedene har dollaren i lange perioder hatt en verdi på over ti kroner. På det meste i september var én dollar verdt 10,90 kroner.
Kronekursen påvirkes blant annet av Norges Banks veksling av kroner ti...Se mer

Sammenslåingen av Sparebanken Vest og Etne Sparebank er gjennomført

I februar meldte styrene i Sparebanken Vest og Etne Sparebank at de hadde vedtatt en plan for sammenslåing av de to bankene.
Nå er sammenslåingen gjennomført og registrert i Foretaksregisteret, melder Sparebanken Vest, som er overtakende bank, i en børsmelding torsdag morgen.
Det er samtidig registrert forhøyelse av eierandelskapitalen med i underkant av 60 millioner kroner ved utstedelse av 2,4 ny...Se mer

Dof-kreditorer utsetter betalingsfristen

Kreditorer i det kriserammede Austevoll-rederiet Dof har gått med på å utsette betalingsfristen for flere obligasjonslån, meldte selskapet onsdag kveld.
Fristen var 30. november, men er nå forlenget til 31. mars, opplyser selskapet.
Dof-ledelsen og kreditorene ble i sommer enige om en redningsplan, men forslaget ble nylig nedstemt på en generalforsamling. Alternativet nå er en rekonstruksjon eller k...Se mer

Bred Wall Street-oppgang etter Powells tale

Slik så de toneangivende indeksene ved stenging onsdag:
  • Industritunge Dow Jones steg 2,17 prosent
  • Teknologidominerte Nasdaq endte opp 4,41 prosent
  • Den brede indeksen S & P 500 steg 3,08 prosent
Sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken omtaler utviklingen som «en solid markedsreaksjon».
– Det er en vei til en myk, eller mykaktig, økonomisk landing, sier Powell.
Onsdag kveld norsk tid holdt USAs sen...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%