Blandet på Wall Street: Kodak-aksjen raste på børs

Uroligheter rundt den nye krisepakken fra amerikanske myndigheter bidro til variert stemning på Wall Street. Reiselivsselskaper og Nel-partner Nikola fikk vind i seilene, mens Kodak ble dagens børstaper og falt nesten 30 prosent etter låneavtale ble satt på vent.
De store børsindeksene på Wall Street beveget seg i motsatt retning av hverandre mandag.
Slik endte dagen på Wall Street:
  • S&P 500-indeksen opp 0,28 prosent
  • Nasdaq Composite-indeksen ned 0,39 prosent
  • Dow Jones-indeksen opp 1,31 prosent

Uro rundt ny krisepakke

I den amerikanske kongressen krangler politikerne om den neste tiltakspakken til den amerikanske økonomien, etter den forrige pakken utløp 31. juli.
President Donald Trump har i løpet av helgen signert flere presidentordre for å forlenge kriseordninger med utsatt skatt og forlenget arbeidsledighetsstønad under coronapandemien.
– Dette hjelper, men det trengs fortsatt at det vedtas en større pakke i kongressen, skriver Nordea-analytiker Lars Mouland i en rapport.
Presidentordrene skaper forargelse for demokratene, og denne uken er det ventet at forhandlingene i Kongressen rundt den nye krisepakken vil fortsette.
– Om og når partiene blir enig, vil bli viktig for å sikre oppgangen i amerikansk økonomi, sier sjeføkonom Knut Magnussen i DNB Markets.

Kraftig fall for Kodak

Kodak-aksjen dundret ned nesten 40 prosent ved åpning etter en låneavtale på 765 millioner dollar med amerikanske myndigheter ble satt på vent. Utover dagen dempet børsraset seg til 28,13 prosent.
Låneavtalen skal bidra til at Kodak kan produsere flere legemidler. Da avtalen ble kjent steg aksjen opp flere hundre prosent i løpet av flere dager.
Ifølge Wall Street Journal er avtalen under etterforskning av det amerikanske finanstilsynet SEC.

God dag for reiselivsselskaper

Blant selskapene med betydelig oppgang mandag var reiselivsselskaper innen cruise, fly og hotell.
Flyprodusenten Boeing steg 5,23 prosent på Dow Jones, flyselskapene United Airlines og American Airlines steg henholdsvis 9,35 prosent og 7,44 prosent, mens hotellkjeden Marriott gikk opp 3,57 prosent.
Det delvis norskeide cruiserederiet Royal Caribbean steg 10 prosent på S&P 500-indeksen, etter rederiet meldte om et tap på 1,6 milliarder dollar, tilsvarende 14,5 milliarder kroner i andre kvartal. Tross det store økonomiske tapet i andre kvartal, sier selskapet at bestillingene for neste år ligger rundt samme nivå som det historisk har gjort på dette tidspunktet.
Et annet selskap med en god start på uken er Nel-partneren Nikola, som lager elektriske lastebiler. Selskapet hoppet kraftig på børsen etter nyheten om at selskapet har sikret en ordre til å produsere 2.500 batteri-elektriske avfallskjøretøy. Aksjen endte opp 22,03 prosent.

Økte spenninger mellom USA og Kina

Kina varslet mandag at landet vil innføre sanksjoner mot 11 amerikanere, inkludert senatorene Ted Cruz og Marco Rubio.
Sanksjonene kommer etter at USA før helgen varslet sanksjoner mot like mange kinesiske tjenestepersoner etter den kontroversielle sikkerhetsloven i Hongkong.

Tek-nedgang

Nedgang i de store teknologiaksjene bidrar til å senke Nasdaq-indeksen. Facebook, Netflix, Amazon og Microsoft går tilbake henholdsvis 2,03 prosent, 2,29 prosent, 0,61 prosent og 1,99 prosent, mens Apple stiger 1,45 prosent.
Selskapene har ledet an børsoppgangen siden bunnpunktet i mars. Økte spenninger mellom USA og Kina og spekulasjon om at collegeidrett kanselleres bidrar til fall for teknologi- og medieaksjer mandag, skriver Bloomberg.
– Teknologi har vært en av de få motstandsdyktige sektorene i år. Jeg ville ikke vært overrasket om du så en tilbaketrekning i sektoren bare fordi den har vært en av de mer motstandsdyktige, sier porteføljeforvalter Katy Kaminsky i AlphaSimplex til Bloomberg.

Siste nytt

Apple og Amazon bidro mest til Oljefondets avkastning

Apple, Amazon og Microsoft var selskapene som bidro mest til å løfte Oljefondets verdi i fjor. Oppgangen i elbilaksjen Tesla bidro også til det solide løftet i fondets verdi.
Det kommer frem i en presentasjon fra Oljefondet torsdag, i forbindelse med at fondet legger frem sitt resultat for 2020.
Fondets avkastning i fjor ble på 1.070 milliarder kroner, eller 10,9 prosent. Det bidro til å sende fonde...Se mer

Solid avkastning for Oljefondet i 2020

Torsdag legger Oljefondet frem resultatet for 2020, og fasiten ble en avkastning på 1.070 milliarder kroner, eller 10,9 prosent.
Det kommer frem i en melding fra Norges Bank.
En pressekonferanse var planlagt til klokken 10.00, men ble forsinket til 10.30 på grunn av tekniske problemer.
Avkastningen på fondets aksjebeholdninger var 12,1 prosent, mens rentepapirer ga en avkastning på 7,5 prosent og uno...Se mer

Resultatoppgang for 2020 Bulkers

2020 Bulkers fikk et driftsresultat på 6,2 millioner dollar i fjerde kvartal 2020, mot 2,5 millioner dollar tilsvarende periode året før.
Det opplyser selskapet i sin kvartalsrapport torsdag.
Resultat før skatt endte på 3,6 millioner dollar, opp fra 1,3 millioner dollar i fjerde kvartal 2019.
Inntektene fra «time charter» (lange kontrakter) var 14,6 millioner dollar i kvartalet, opp fra 6,9 millione...Se mer

Børsen henter seg inn etter markant fall

Oslo Børs falt fra markant fra start, men har hentet inn mye av det tapte i løpet av handelen. Ved 12.30-tiden er Hovedindeksen ned 0,04 prosent.
Arcticzymes leverte kvartalstall før børsåpning som viste oppgang i både omsetning og resultat. Aksjen er ned nær 15 prosent torsdag.
Før dagens nedgang hadde aksjekursen steget rundt 1.400 prosent siden inngangen til 2020.
Horisont Energi som ble børsnoter...Se mer

SSB: Arbeidsledighet på 5,0 prosent i november

Ifølge Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) viste sesongjusterte tall med tre måneders glidende gjennomsnitt at ledigheten var på 143.000 personer i november. Det tilsvarer en ledighetsrate på 5,0 prosent, opplyser Statistisk sentralbyrå (SSB).
Det er en nedgang på 0,2 prosentpoeng fra august.
Det var på forhånd ventet en sesongjustert ledighet på 5,2 prosent, ifølge økonomer TDN Direkt har snakket med.
De sesongjusterte tallene vise...Se mer

SAS forlenger Apollo-avtale verdt 3,5 milliarder kroner

SAS og Apollo utvider samarbeidet sitt om charterfly i en avtale som dekker tre sommer- og tre vintersesonger frem til 2024, med mulighet for ytterligere to års forlengelse til 2026.
Det melder SAS torsdag.
Samarbeidet med Apollo er SAS' største avtale med en charteroperatør, og kontraktsverdien beløper seg til cirka 3,4 milliarder svenske kroner de første tre årene. Det tilsvarer rundt 3,5 milliard...Se mer

Milliardunderskudd for Wizz Air

Wizz Air har offentliggjort tall for fjorårets siste kvartal.
Flyselskapet melder om et underliggende ebitda-resultat på minus 114,5 millioner euro. Det tilsvarer et underskudd på 1,2 milliarder kroner.
Luftfarten er hardt rammet av coronakrisen, og Wizz Air er intet unntak. I samme periode i 2019 var resultatet deres på positive 21,1 millioner euro.
I løpet av kvartalet som gikk fraktet Wizz Air lit...Se mer

Enorm interesse for Akers fornybarsatsing: Får inn 6,1 mrd. i ny finansiering

Det tok ikke mange timer for meglerhusene å hente inn 4,4 milliarder kroner fra nye investorer som vil bli med når Aker Horizons skal børsnoteres.
Under et døgn etter at Aker varslet en stor emisjon og et nytt obligasjonslån for å finansiere fornybarsatsingen Aker Horizons er pengene i boks.
Det skal ha vært en «betydelig» investorinteresse fra både nordiske og internasjonale institusjonelle investo...Se mer

Equinor deler ut kontrakter for CO2-lagring

To selskaper har fått avtaler med oljekjempen verdt 640 millioner kroner.
Subsea 7 skal prosjektere, anskaffe, bygge og installere rør i forbindelse med Northern Lights-prosjektet til Equinor.
Sistnevnte anslår at kontrakten har en verdi på rundt 500 millioner kroner.
I tillegg har Aibel fått en tilsvarende kontrakt for kontrollsystemet på Oseberg A-plattformen som skal styre havbunnsanlegget. Verdi...Se mer

Lundin vil bli klimanøytrale fem år tidligere: Skal plante trær og øke oljeproduksjonen

Oljeselskapet fremskynder sin egen klimaplan for å ha null netto utslipp fra drift og produksjon allerede i 2025, ikke 2030. Samtidig trapper selskapet opp investeringsbudsjettet og forventer å passere en symbolsk oljeproduksjon på 200.000 fat per dag.
Saken oppdateres...
Selv om pandemien fortsatt preger verden er situasjonen langt mindre dramatisk for mange i næringslivet nå enn den var for et år...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%