Air France-KLM varsler Corona-smell i milliardklassen

Flykonsernet Air France-KLM slapp torsdag resultatene for fjerde kvartal.
Der varsler selskapet at de regner med at driftsresultatet vil bli svekket med mellom 150 og 200 millioner euro (1,5 til 2,0 milliarder kroner) fra februar til april som følge av utbruddet av Coronaviruset.
Selskapet har allerede innstilt flyginger til Kina i februar og mars, og legger i prognosen til grunn at de kan starte å fly igjen i april.
Samtidig regner selskapet med at drivstoffregningen i 2020 vil krympe med 300 millioner euro (3,0 milliarder kroner) sammenlignet med fjoråret, til 5,2 milliarder euro (52 milliarder kroner) – slik prisbildet ser ut nå.
– Etter gode resultater for passasjeraktiviteten i nettverket og med økt enhetsinntekt i januar har den nylige utviklingen med tanke på Covid-19 (Coronaviruset, journ.anm.) redusert etterspørselsutsiktene, spesielt i vårt asiatiske rutenettverk, skriver flykonsernet.
De peker på at fyllingsgraden i bookingene i perioden februar til mai 2020 er lavere enn tidligere år. Derfor venter man også lavere enhetsinntekter for første kvartal 2020.

Flere passasjerer, svakere resultat

Air France-KLM opplevde en passasjervekst på 0,6 prosent til 24,6 millioner i fjerde kvartal. Enhetsinntektene (målt per tilgjengelig setekilometer) økte tilsvarende.
Driftsresultatet økte med 43 millioner euro til 96 millioner, mot samme periode året før, mens resultat etter skatt økte med 373 millioner til 156 millioner euro.
Ser man på året under ett økte antallet passasjerer med 2,7 prosent til 104,2 millioner, mens enhetsinntektene falt 0,2 prosent.
Driftsresultatet falt med 264 millioner til 1,14 milliard euro i 2019, mens resultat etter skatt falt 130 millioner til 290 millioner euro.
Konsernsjef Benjamin Smith peker på at økte drivstoffkostnader og et press på fraktinntektene påvirket resultatene i 2019.
– I løpet av året forsterket vi grunnlaget for å bygge et ledende europeisk selskap, blant annet gjennom flåteoptimalisering og en gjenopprettet tillit som førte til sosial stabilitet og positive tariffavtaler hos Air Frans og KLM, sier Smith.
Han peker videre på at selskapet i november la frem en strategisk plan for å «betydelig øke» de finansielle utsiktene fremover og «begynne en femårig utvikling med en robust finansiell struktur og sterke, unike eiendeler».
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Arcus selger akevitt- og vodka-virksomhet til svensk selskap

Fra før var det kjent at Stein Erik Hagen-dominerte Arcus måtte selge unna akevitt og vodka for å blidgjøre Konkurransetilsynet. Hvis de ikke solgte unna disse delene av virksomheten var det ikke sikkert Arcus fikk lov til å gå sammen med svenske Altia for å sammen danne en ny, nordisk spritgigant.
I en børsmelding skriver nå Arcus at det er svenske Galatea som har valgt å kjøpe. De får nå med seg...Se mer

Schlumberger venter høyere inntekter

I fravær av videre tilbakefall i innhentingen fortsetter Schlumberger å se tosifret internasjonal omsetningsvekst andre halvdel av 2021 sammenlignet med samme periode foregående år.
Det sier konsernsjef Olivier Le Peuch i Schlumberger i forbindelse med fremleggelsen av selskapet andrekvartalstall.
– Mens økningen av deltavarianten av covid-19 og gjenoppblomstringen av relaterte forstyrrelsen kan påv...Se mer

BioFish er klare for børs: Henter 150 millioner kroner

Det fremgår av en melding fra selskapet fredag ettermiddag.
Kapitalinnhentingen er i forbindelse med selskapets børsnotering, og det poengteres nå at den rettede emisjonen er fullført ved utstedelse av syv millioner nye aksjer til kurs 21,5.
Det gir selskapet ny kapital på 150,5 millioner kroner.
Midlene skal brukes til å finansiere ferdigstillelse av eksisterende produksjonsfasiliteter, i tillegg ti...Se mer

Equinor satser på offshorepark for grønt hydrogen i Nordsjøen

Equinor har signert en intensjonsavtale med RWE, Shell og Gasunie for å styrke samarbeidet AquaSector-prosjektet.
Visjonen er å bygge den første storskala hydrogenparken i tysk del av Nordsjøen, fremgår det av en pressemelding.
Prosjektet skal etter planen ha en kapasitet på rundt 300 megawatt for å produsere inntil 20.000 tonn grønt hydrogen til havs per år, skriver Equinor. Produksjonen er ventet...Se mer

Scatetc har inngått avtale med långivere i Ukraina

Scatec har inngått en prinsippavtale (in principle agreement) med sine långivere i Ukraina etter at de var i brudd etter første kvartal.
Det forteller finansdirektør Mikkel Tørud i Scatec fredag under kvartalspresentasjonen.
I førstekvartalsrapporten fremgikk det at Scatec var i brudd med lånebetingelser i Ukraina, og at selskapet var i nær dialog med långiverne om en løsning. Likevel hadde 921 mill...Se mer

Nordnet-analytiker venter oppgang på Oslo børs

Nordnet-analytiker Roger Berntsen venter oppgang på 0,4 prosent fra start på Oslo Børs (OBX indeksen), eller i intervallet 0,2–0,6. Det fremkommer av Berntsens morgennotat.
Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag ettermiddag:
  • I USA steg nøkkelindeksene S&P 500, NASDAQ og DJIA med 0,2 prosent i snitt.
  • Asia-børsene Nikkei 225, Hang Seng og Shanghai CSI 300 falt med 0,6 prose...Se mer

Borregaard investerer 144 millioner kroner i Alginor

Nyheten fremgår av en melding fredag morgen.
Borregaard investerer sammen med det europeiske innovasjonsrådets fond (EIC Fund), og totalt henter marinteknologiselskapet Alginor 300 millioner kroner i en rettet emisjon.
Førstnevnte kjøper 337.100 aksjer i Alginor fra et selskap kontrollert av grunnlegger og administrerende direktør i Alginor, Thorleif Thormodsen.
Av meldingen fremgår det at Alginor og...Se mer

Nel går inn i nederlandsk samarbeidsprosjekt

Nel har inngått en avtale med det nederlandske samarbeidsprosjektet Poshydon. Samarbeidet har som mål å styrke utvikling og bruk av offshore havvind, naturgass og hydrogen i Nederland.
Det fremkommer av en børsmelding fredag.
– Nel ser hydrogen fra havvind som et viktig fremtidsmarked med enormt vekstpotensial de neste fem til ti årene, og vi er veldig glade for å være med i prosjektet, sier Filip S...Se mer

Intel slo forventningene for 10. gang på rad

Teknologikjempen overgikk forventningene for både omsetning, bunnlinje og inntjening per aksje, fremgår det av kvartalsrapporten publisert torsdag kveld.
Selskapet endte med en omsetning på 19,6 milliarder dollar i andre kvartal. Dermed slår selskapet inntjeningsforventningene for 10. gang på rad, ifølge WSJ.
Omsetningen ble 1,6 milliarder mer enn forventningen fra Bloomberg på 17,8 milliarder dol...Se mer

Twitter knuste forventningene: Dro inn over én milliard i reklameinntekter

Mikrobloggtjenesten Twitter la torsdag kveld frem sitt resultat for andre kvartal.
Der melder selskapet om inntekter på 1,19 milliarder dollar, et hopp fra 1,04 milliarder dollar i første kvartal. Til sammenligning var konsensusforventningene blant analytikere en omsetning på 1,06 milliarder dollar.
Av de totale inntektene kunne selskapet bokføre 1,05 milliarder i reklameinntekter alene, noe som var...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%