Air France-KLM varsler Corona-smell i milliardklassen

Flykonsernet Air France-KLM slapp torsdag resultatene for fjerde kvartal.
Der varsler selskapet at de regner med at driftsresultatet vil bli svekket med mellom 150 og 200 millioner euro (1,5 til 2,0 milliarder kroner) fra februar til april som følge av utbruddet av Coronaviruset.
Selskapet har allerede innstilt flyginger til Kina i februar og mars, og legger i prognosen til grunn at de kan starte å fly igjen i april.
Samtidig regner selskapet med at drivstoffregningen i 2020 vil krympe med 300 millioner euro (3,0 milliarder kroner) sammenlignet med fjoråret, til 5,2 milliarder euro (52 milliarder kroner) – slik prisbildet ser ut nå.
– Etter gode resultater for passasjeraktiviteten i nettverket og med økt enhetsinntekt i januar har den nylige utviklingen med tanke på Covid-19 (Coronaviruset, journ.anm.) redusert etterspørselsutsiktene, spesielt i vårt asiatiske rutenettverk, skriver flykonsernet.
De peker på at fyllingsgraden i bookingene i perioden februar til mai 2020 er lavere enn tidligere år. Derfor venter man også lavere enhetsinntekter for første kvartal 2020.

Flere passasjerer, svakere resultat

Air France-KLM opplevde en passasjervekst på 0,6 prosent til 24,6 millioner i fjerde kvartal. Enhetsinntektene (målt per tilgjengelig setekilometer) økte tilsvarende.
Driftsresultatet økte med 43 millioner euro til 96 millioner, mot samme periode året før, mens resultat etter skatt økte med 373 millioner til 156 millioner euro.
Ser man på året under ett økte antallet passasjerer med 2,7 prosent til 104,2 millioner, mens enhetsinntektene falt 0,2 prosent.
Driftsresultatet falt med 264 millioner til 1,14 milliard euro i 2019, mens resultat etter skatt falt 130 millioner til 290 millioner euro.
Konsernsjef Benjamin Smith peker på at økte drivstoffkostnader og et press på fraktinntektene påvirket resultatene i 2019.
– I løpet av året forsterket vi grunnlaget for å bygge et ledende europeisk selskap, blant annet gjennom flåteoptimalisering og en gjenopprettet tillit som førte til sosial stabilitet og positive tariffavtaler hos Air Frans og KLM, sier Smith.
Han peker videre på at selskapet i november la frem en strategisk plan for å «betydelig øke» de finansielle utsiktene fremover og «begynne en femårig utvikling med en robust finansiell struktur og sterke, unike eiendeler».

Siste nytt

Bergenbio henter 20 mill. i reparasjonsemisjon

I forbindelse med at bioteknologiselskapet Bergenbio hentet 500 millioner kroner i markedet i mai, ble det samtidig besluttet å gjennomføre en reparasjonsemisjon.
Resultatet derfra viser at investorer har tegnet seg for 534.178 aksjer til tegningskursen 37,50 kroner.
Dermed henter selskapet ytterligere 20 millioner kroner i forbindelse med reparasjonsemisjonen.
En slik reparasjonsemisjon gjøres fo...Se mer

Air France: Vil ikke være på 2019-nivå før 2024

På det verste under coronakrisen tapte Air France 15 millioner euro om dagen, etter at 95 prosent av flytrafikken stoppet opp. Nå planlegger selskapet for fremtiden, men på veien dit vil mange jobber forsvinne.
– Air France beregner at det ikke vil se det samme aktivitetsnivået som i 2019, før i 2024, skriver selskapet i en oppdatering fredag kveld.
Selskapet venter at de blir nødt til å kvitte se...Se mer

Commerzbank-styreleder går av – toppsjef tilbyr å trekke seg

Styreleder Stefan Schmittmann har besluttet å trekke seg fra sin rolle 3. august. Samtidig tilbyr konsernsjef Martin Zielke å gjøre det samme. Det kommer frem i en melding fra selskapet.
Den dramatiske utviklingen kommer etter press fra en rekke aksjonærer i den tyske storbanken.
Styret vil beslutte om Zielke skal gå av på et møte onsdag neste uke, ifølge meldingen.
Det amerikanske investeringssel...Se mer

Observe Medical henter 45 millioner friske kroner

Den siste tiden har Observe Medical gjennomført en kapitalinnhenting som ble overtegnet. Det melder selskapet etter at tegningsperioden ble avsluttet ved børsdagens slutt fredag.
Totalt vil det bli utstedt 4,09 millioner nye aksjer i selskapet til en tegningskurs på 11 kroner per aksje. Noe som gjør at selskapet totalt henter 45 millioner kroner.
Selskapet opplyser at fordelingen av aksjer vil skj...Se mer

Nedgang preget ukens siste handelsdag i Europa

Etter en rolig start på dagen ble det en negativ slutt på uken for de europeiske børsene. Den brede Stoxx Europe 600-indeksen falt 0,9 prosent.
Dagen har blitt preget av noe lavere omsetning enn normalt på bakgrunn av at de europeiske børsene holder stengt.
Utviklingen gjennom dagen vendte nedover etter at Bloomberg meldte at Den europeiske sentralbanken kan stå overfor en konflikt rundt hvor mye a...Se mer

Hydro har gjenopptatt produksjonen i Brasil etter strømbrudd

Fredag ettermiddag bekrefter Hydro at strømtilførselen til selskapets bauksittgruve i Paragominas i Pará nord i Brasil har blitt gjenopprettet og at produksjonen har startet opp igjen.
Dette skjer etter at tre høyspentmasser veltet 20. juni, noe som førte til et strombrudd ved gruven.
Ettersom produksjonen er gjenopptatt ved bauksittgruven varsler selskapet at produksjonen ved aluminaraffineriet A...Se mer

Trond Mohn fortsetter å kjøpe aksjer i Bergenbio

Fredag har Trond Mohn-selskapet Meteva kjøpt 59.463 aksjer i Bergenbio med en snittpris på 37,9467 kroner. Det kommer frem i en melding.
Totalt kostet transaksjonen Mohns selskap 2,26 millioner kroner.
Men dette er langt fra første gang selskapet har kjøpt aksjer i selskapet denne uken. Også onsdag og torsdag kjøpte Mohn en del aksjer i selskapet.
Totalt har Mohns selskap kjøpt like under 200.000...Se mer

Norske Höegh Xiamen erklært som totalvrak etter brann

Etter brannen som brøt ut på Ocean Yield-eide Höegh Xiamen har skipet nå blitt erklært som et konstruktivt totaltap. Det opplyser selskapet i en melding.
Selskapet var leid ut til Höegh Autoliners da brannen brøt ut i Jacksonville, Florida, tidlig i juni.
Ocean Yield opplyser at de venter å motta en forsikringsutbetaling på 26 millioner dollar, tilsvarende 247 millioner kroner, i løpet av tredje k...Se mer

Alle Kongsberg Automotives aksjer handles på Oslo Børs mandag

Etter at Kongsberg Automotive har fått godkjent prospektet for kapitalinnhentingen der selskapet utstedte 7 milliarder aksjer, varsler selskapet fredag at emisjonsaksjene vil bli notert på Oslo Børs fra mandag.
I påvente av godkjenningen har emisjonsaksjene vært notert på Merkur Markets, noe som har bidratt til noen litt spesielle utslag.
Det er i praksis ingen forskjell på de gamle og nye aksjene...Se mer

Svak avslutning på uken for Oslo Børs

Etter en flat start på dagen, ble det tilslutt nedgang på Oslo Børs på ukens siste dag.
Hovedindeksen endte fredag ned 0,69 prosent til 801,68 poeng.
Hydrogenselskapet Nel ble mest omsatt på ukens siste dag, med en oppgang på 0,48 prosent, foran oljekjempen Equinor som falt 1,75 prosent. Også Adevinta var høyt omsatt, men endte dagen uendret fra torsdag.
Pexip markerte seg på omsetningstoppen med...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%