Neptune og partnerne har valgt konsept for Cara-feltet

Neptune Energy og partnerne er nå et steg nærmere å gi grønt lys til utbyggingen av Cara-funnet i Nordsjøen.
I en melding torsdag skriver selskapet at en beslutning om videreføring er oversendt Olje- og energidepartementet og at man vil jobbe frem mot en endelig investeringsbeslutning i starten av 2019.
Konseptet er også avgjort nå. Det er snakk om en subsea-utbygging med en havbunnsramme med fire brønnslisser som er kobles tilbake til Gjøa-feltet for prosessering og eksport. Gjøa vil på sin side levere gass tilbake til Cara for å øke utvinningen.
Cara-funnet ble gjort i 2016 og det er ventet at produksjonen kan starte i første kvartal 2021. Neptune anslår at det ligger mellom 56 og 94 millioner fat oljeekvivalenter som kan utvinnes.
– Ved å gå inn i neste fase av planen signaliserer Neptune Energy at vi satser langsiktig i Norge, sier Norgessjef Anne Botne i Neptune, og legger til at dette er det andre feltet selskapet bygger ut som operatør etter Fenja.
Det er imidlertid Neptunes første funn som operatør på norsk sokkel. Selskapet kjøpte olje- og gassdelen til franske Engie (tidligere GDF Suez) i 2017.
Neptune er operatør og eier 30 prosent av lisensen. Idemitsu eier 30 prosent, Pandion Energy eier 20 prosent, mens Wellesley eier de siste 20 prosentene.
Med det overtok Neptune også operatørskapet på Gjøa-feltet på norsk sokkel. Neptune er også operatør for Cygnus og Juliet på britisk sokkel, i tillegg til at de har virksomhet i Tyskland og Nederland.

Siste nytt

Oslo Børs snur opp – Aker BP faller etter kvartalstall

Etter en tung start har Hovedindeksen snudd oppover utover dagen. Aker BP faller etter resultatslipp.
Ved lunsjtider er Hovedindeksen opp 0,25 prosent til 823,02 poeng.
Mest omsatt er i skrivende stund hydrogenselskapet Nel som faller 4,11 prosent. Bak følger storbanken DNB som er opp 2,35 prosent etter at aksjen steg kraftig i kjølvannet av kvartalsrapporten mandag.
Flere selskaper har lagt frem...Se mer

Swatch kutter 2.400 jobber – legger ned 260 butikker

Klokkeprodusenten Swatch har i løpet av første halvår kuttet 6,5 prosent av jobbene i selskapet, tilsvarende 2.400 stillinger. Det kommer frem i kvartalsrapporten fra selskapet som ble lagt frem tirsdag.
Samtidig gjør selskapet det kjent at 260 butikker ble lagt ned i seksmånedersperioden. På bakgrunn av dette har selskapet oppnådd betydelige kostnadsbesparelser.
Inntektene i første halvår ble red...Se mer

Bred nedgang på Europa-børsene

De europeiske børsene følger Asia-børsene nedover tirsdag. Den brede Stoxx 600–indeksen er ned 1,23 prosent i 09.45-tiden.
Antallet coronavirussmittede fortsetter å øke verden over, og mandag advarte WHO-direktør Tedros Adhanom Ghebreyesus at «for mange land er på vei i feil retning».
– Aksjemarkedet navigerer gjennom en «usikkerhetssone» fordi inntektsutsiktene er unnvikende og nye smitteforekomste...Se mer

Kina vil innføre sanksjoner mot Lockheed Martin

Kinesiske myndigheter vil innføre sanksjoner mot den amerikanske industrigiganten Lockheed Martin.
Det sier talsperson Zhao Lijian i Kinas utenriksdepartement på en daglig pressebrief tirsdag, ifølge Bloomberg.
Nyheten kommer som en reaksjon på USAs godkjenning om en mulig avtale om at Taiwan skal få muligheten til å kjøpe deler til å reparere forsvarsmissiler bygget av selskapet.
Talspersonen sa også at USA bø...Se mer

Tencent tvangsinnløser resten av Funcom-aksjene

Den kinesiske giganten har allerede sikret seg over 95 prosent av aksjene etter oppkjøpstilbudet tidligere i år, og kommer nå til å tvangsinnløse resten av aksjene i Funcom i henhold til regelverket.
Det melder Funcom tirsdag.
Innløsningen av de gjenværende aksjene vil skje til en pris på 17 kroner per aksje. Det er den samme prisen Tencent betalte til de aksjonærene som allerede har solgt sine ak...Se mer

Baltic Sea Properties har sikret leieavtale i Litauen

Baltic Sea Properties AS har undertegnet en avtale med Adax AS om utleie av selskapets produksjonslokaler i Panevezys i Litauen, ifølge en melding tirsdag.
Avtalen er en barehouse-avtale på markedsvilkår med morselskapsgaranti, som løper fra mai 2022 med en varighet på 15 år. Adax har samtidig sikret seg en kjøpsopsjon på 5,0 millioner euro ved start av leieforholdet i 2022, heter det.

Strongpoint økte driftsresultatet til over 25 millioner

Strongpoint, som utvikler og selger teknologiløsninger for e-handel og butikkdrift, hadde en omsetning på 287,9 millioner kroner i andre kvartal. Det er svak økning fra året før.
Brutto driftsresultat (ebitda) endte på 25,6 millioner kroner, opp fra 22,1 millioner kroner i samme kvartal året før.
Virksomhetsområdet Retail technology leverte en vekst på to prosent sammenlignet med samme periode i f...Se mer

Equinor gjorde lite oljefunn ved Vigdisfeltet i Nordsjøen

Oljedirektoratet melder tirsdag morgen at Equinor Energy har gjort et lite oljefunn like nordvest for Vigdis Vest-feltet i nordlige deler av Nordsjøen.
Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom 0,9 og 1,5 millioner standard kubikkmeter. Dette tilsvarer mellom 5,66 og 9,4 millioner fat utvinnbar olje.
«Funnet er så langt antatt å være kommersielt og vil bli vurdert knyttet opp mot Vi...Se mer

Nedgang i driftsresultatet for Telenors Malaysia-datter

Telenors datterselskap i Malaysia, Digi, har på morgenkvisten kommet med resultatet for andre kvartal.
Driftsresultatet endte på 1,03 milliarder kroner, ned fra 1,13 milliarder i samme periode året før.
Det skjedde etter at inntektene steg med like i underkant av 140 millioner kroner til 3,36 milliarder kroner i kvartalet.
Brutto driftsresultat (ebitda) endte på 1,78 milliarder kroner, en økning p...Se mer

Hagen skyter inn penger i Exact Therapeutics før børsnotering

Tirsdag noteres bioteknologiselskapet Exact Therapeutics på Merkur Markets. I forkant av dette har selskapet gjennomført en kapitalinnhenting hvor man hentet inn 145 millioner friske kroner. Samtidig ble det gjort et sekundert salg av aksjer verdt 10 millioner kroner fra selskapets gründere.
Blant dem som deltok i emisjonen finner vi Stein Erik Hagens selskap Canica, Sundt-familien og statseide In...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%