To av tre mener det betales altfor mye i bompenger

Rundt 60 prosent av dem som betaler bompenger, opplever at de belastes for hardt, ifølge en Dagbladet-undersøkelse.
Av dem som bompenger er et aktuelt problem for, svarer 62 prosent – rundt to av tre – at de personlig belastes for hardt med bompenger, viser en undersøkelse Ipsos har gjort for Dagbladet.
42 prosent av dem som ble spurt i undersøkelsen, har svart at de betaler altfor mye i bompenger. 25 prosent har svart at de belastes «helt OK», mens for 26 prosent er det ikke en aktuell problemstilling. Kun 6 prosent har ikke gjort seg opp en mening.
Hittil har bompengeopprør dominert kommunevalgkampen.
De ulike bompengepartiene har skapt sjokkbølger inn i det etablerte politiske landskapet en rekke steder i landet. Det største partiet, Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB), ble nylig målt til største parti i Bergen. FNB og andre bompartier har også vokst betydelig i Stavanger, Sandnes, Drammen, Tromsø og Oslo.

Les også:

Siste nytt

Aker Solutions sikrer kontrakt verdt rundt 1,2 milliarder fra ConocoPhillips

Saken oppdateres
Selskapet skal levere undersjøiske produksjonssystemer til offshoreanlegget Tommeliten Alpha for ConocoPhillips. Kontrakten har en verdi på 1,2 milliarder kroner, ifølge en børsmelding fra Aker Solutions torsdag.
Tommeliten Alpha-feltet ligger sør i den norske delen av Nordsjøen, rundt 25 kilometer fra Ekofisk.
Arbeidet er ventet å starte i andre halvdel av 2021, ifølge meldingen.

Godkjenningsprosessen for første coronavaksine i Europa har startet

Den europeiske legemiddelmyndigheten EMA skal gjøre en fortløpende godkjenningsvurdering av coronavaksinen som utvikles ved Universitetet i Oxford.
Resultater fra store pågående studier vil være sentrale når myndighetene avgjør om vaksinen kan godkjennes, skriver Statens legemiddelverk på sine nettsider.
​Vaksinen er utviklet av AstraZeneca i samarbeid med Universitetet i Oxford.
– Dette er en merkedag. Etter...Se mer

Wall Street stiger med teknologi i tet

Alle de tre store indeksene går oppover ved åpningstid på Wall Street.
Oppgangen kommer etter positive tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet, som viser at 837.000 søkte arbeidsledighetstrygd for første gang forrige uke. Det er 36.000 færre enn uken før og færre enn det analytikerne forventet. Arbeidsledigheten er forventet å falle fra 8,4 til 8,2 prosent, ifølge CNBC.
Slik så det ut da Wall Street...Se mer

Sats-aksjen klatrer – skal kjøpe aksjer til spareprogram

Torsdag har Sats satt i gang et tilbakekjøpsprogram for å ha aksjer å dele ut til ledelsen i tråd med selskapets aksjespareprogram. Det kommer frem i en melding fra selskapet.
Sats skal kjøpe inntil 1,1 millioner aksjer til maksimalt 22,7 kroner per aksje. Programmet startes i dag og skal gjennomføres i tiden frem til 9. desember.
Treningssenterkjedens aksje setter fart etter nyheten og stiger nå...Se mer

Nicolai Tangen får plassere formuen i statspapirer

Norges Bank åpner for at sjefen for Oljefondet kan sette penger andre steder enn i banken.
For å kunne tiltre som ny sjef for Oljefondet, gikk Nicolai Tangen med på å sette sin personlige milliardformue i banken. Nå skriver Norges Bank at dette blir vanskelig.
I et brev til Finansdepartementet skriver sentralbanken at det er et «begrenset antall banker med tilstrekkelig rating og soliditet hvor det...Se mer

Google bruker en milliard dollar på nyheter

Torsdag offentliggjorde Google at de investerer en milliard dollar i samarbeid med nyhetsutgivere og det de kaller «fremtiden til nyheter». Det går frem i en pressemelding skrevet av Google-sjef Sundar Pichai.
Selskapet lanserer tjenesten «Google News Showcase», og har inngått avtaler om å bruke den sammen med en rekke store mediehus. De tyske avisene Der Spiegel, Stern og Die Zeit er blant de som...Se mer

Oslo Børs setter Zenith Energy under særlig observasjon

Oljeselskapet Zenith Energy settes under særlig observasjon av Oslo Børs. Det skjer etter at selskapet ikke har klart å levere et revidert årsregnskap for regnskapsåret som ble avsluttet i mars innen fristen onsdag.
Selskapet la tirsdag i stedet frem et urevidert regnskap, noe som skjedde etter samtaler med revisoren PKF LittleJohn og som et resultat av den nært forestående potensielle tildelingen...Se mer

Obos-prisene stiger videre i Oslo, faller på landsbasis

Obos-prisene fortsetter marginalt opp i Oslo i september, mens de er noe lavere på landsbasis. Nå frykter boligselskapet at strammere boliglånsregler kan skape ny usikkerhet.
Obos-prisene steg for femte måned på rad i Oslo med en oppgang på 0,1 prosent, men falt 0,3 prosent på landsbasis, ifølge en melding fra boligselskapet.
– Vi har lagt bak oss en sterk september med økning i antall solgte bolige...Se mer

Bayer faller kraftig – Europa-børsene starter kvartalet oppover

Den tyske legemiddelgiganten Bayer stjeler de negative overskriftene på det som er en positiv morgen på de europeiske børsene.
Samleindeksen Stoxx Europe 600 er opp 0,45 prosent i tidlig handel.
Bayer kom onsdag ettermiddag med justerte prognoser for 2020 og 2021. Særlig anslagene kom inn svakere enn hva markedet venter, noe som fører til en kraftig reaksjon på Frankfurt-børsen torsdag morgen.
Selskapets aksje dundrer ned r...Se mer

Rolls-Royce vil hente minst 36 milliarder kroner

Etter flere uker med spekulasjoner rundt at Rolls-Royce vil hente penger kommer selskapet med en bekreftelse torsdag morgen.
Selskapet planlegger å hente minst tre milliarder pund, tilsvarende 36 milliarder kroner. Dette fordeler seg på to milliarder pund i en såkalt rettet emisjon, samt minst én milliard pund i obligasjonsmarkedet.
Den rettede emisjonen vil bli gjennomført ved utstedelse av oppti...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%