Nel vil jobbe for flere bestillinger fra stålprodusent

Dagens innkommende kjøpsordre fra Ovako legger seg blant Nel Hydrogens største pågående prosjekter, men avtalen er kun steg én, og Nel vil nå jobbe for å tilegne seg ytterligere ordre hos Ovako.
Det sier administrerende direktør i Nel, Jon André Løkke, til TDN Direkt torsdag.
Nel Hydrogen Electrolyser meldte tidlig torsdag at de har mottatt en kjøpsordre på en 20 megawatt alkalisk elektrolysør fra Ovako – en europeisk produsent av konstruksjonsstål. Kontraktsverdien på dagens ordre er på om lag 11 millioner euro.
Løkke er klar på at dagens avtale kun er første steg – og påpeker at Ovako-systemet er stort:
–Det er lav teknologirisiko når vi går inn i «hotforming» av stål, blant annet fordi vi kan erstatte propan eller naturgass med hydrogen på slike anlegg i en-til-en-forhold. Det betyr at samme prosess kan gjøres på andre anlegg i Ovako-systemet, både i og utenfor Europa, sier han.
Eivind Garvik, analytiker i Carnegie, sier til TDN Direkt torsdag at denne ordren er viktig for Nel, som nå helt tydelig posisjonerer seg inn mot industrien – og spesielt stålindustrien.
–20MW er på størrelse med prosjektet de nå gjennomfører med Iberdrola og er sånn sett et av de større prosjektene for NEL. Samtidig er det ingen tvil om at flere annonseringer vil komme og at størrelsen på prosjektene øker, sier Garvik, før han understreker at ordreinngangen trolig vil være humpete – og at den er vanskelig å spå.
Ifølge en melding fra Ovako i juni i år, da Hofors-prosjektet ble offentliggjort, er planen at hydrogenproduksjon skal brukes i alle deres anlegg innen 2030, forutsatt at det er god tilgang på fossilfri strøm.

Siste nytt

Venter oppgang på Wall Street fra start

Saken oppdateres.
Etter den kraftige nedgangen fredag ligger Wall Street an til å stige fra start, ifølge CNBC.
Før helgen satte en ny virusfrykt en støkk i aksjemarkedet verden over etter varselet om den nye virusvarianten omikron. Fallet på Dow Jones var det største på én dag så langt i år, viser tall fra Infront. Indeksen endte med en nedgang på 2,5 prosent.

Equinor med milliardsalg i Irland

Det betyr at selskapet trekker seg helt ut av Irland etter salget, ettersom de også beslutter å trekke seg ut av et havvindprosjekt.
Equinor har inngått en avtale med selskapet Vermilion Energy Inc om salg av deres partnerandel i gassprosjektet Corrib, skriver selskapet i en melding.
De har blitt enige om et vederlag på 434 millioner dollar, som tilsvarer 3,94 milliarder kroner. Som en del av avtale...Se mer

Aksjonærene godkjente Petronors flytting til Norge

Petronors aksjonærer godkjente i dag å flytte aksjene i Petronor til Petronor E&P Norway.
Selv om aksjonærene har godkjent flyttingen gjenstår det fortsatt flere godkjennelser før aksjene kan flyttes, som godkjenning av australske myndigheter. Du kan lese mer om flyttingen i selskapets børsmelding.

Spørsmål

Anonym: Hvorfor får jeg ikke opp listen med "Mine aksjer" i Google Chrome?

Hanna Ghaderi:
Hei! Det vet jeg ikke. Du kan forsøke å ta kontakt med utvikling@e24.no for å få hjelp.

Måsøval-aksjen oppgraderes og kursmålet jekkes opp

Carnegie venter at Måsøval vil vokse raskt i de kommende årene – både organisk og uorganisk.
Det skrives i en analyse publisert mandag, hvor Carnegie oppgraderer sin anbefaling på Måsøval til kjøp fra tidligere hold. Kursmålet settes til 50 kroner per aksje fra tidligere 40 kroner per aksje.
Meglerhuset skriver at oppkjøpet av Vartdal Gruppen er noe av bakgrunnen for oppjusteringen av kursmålet, og...Se mer

Spørsmål

Anonym: God morgen, hvorfor svarer dere ikke?

Hanna Ghaderi:
God formiddag! Jeg vet ikke helt hvilket spørsmål du sikter til, men vi prøver så godt vi kan å svare på alle spørsmål. Om du ikke har fått svar må du gjerne sende det inn på nytt.

DNB nedgraderes til undervekt og kursmålet jekkes opp

Morgan Stanley nedgraderer DNB til undervekt fra nøytral, og oppjusterer samtidig kursmålet til 190 kroner per aksje, fra tidligere 187 kroner per aksje, ifølge Reuters mandag.

Telenor-aksjen oppgraderes til kjøp av Sparebank1 Markets

Sparebank 1 Markets oppgraderer sin anbefaling på Telenor til kjøp fra hold, og setter et kursmål på 160 kroner pr aksje.
Det fremgår av en analyse lørdag.
Sparebank 1 Markets skriver at det har gått litt tid siden forrige oppdatering side de ganske enkelt har slitt med å finne et overbevisende case i aksjen på grunn av en kombinasjon av for høy risiko, usikkerhet og lav visibilitet rundt muligheten...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%