Scatec-aksjen ned over 50 prosent i år - DNB Markets ser null oppside

Meglerhuset DNB Markets oppgraderer sin anbefaling på Oslo Børs-noterte Scatec til en hold-anbefaling, fra en tidligere salgsanbefaling.
Kursmålet på solenergiselskapets aksje nedjusteres imidlertid til 165 kroner, fra tidligere 170 kroner, ifølge en oppdatering fra meglerhuset mandag kveld.
Scatec-aksjen avsluttet mandagens handel til kurs 165,7 kroner. Så langt i år er den ned 51,25 prosent. Markedsverdien er på 26 milliarder kroner.
Kursfallet har blant annet kommet i lys av langt svakere investorinteresse for «grønne» børsselskaper, som gjennom fjoråret var svært populære.
Scatec trenger høyere avkastning og en lavere risikoprofil i kommende prosjekter for å rettferdiggjøre dagens aksjekurs, mener DNB Markets.
Det ventes riktignok en god «resultatmix» i tredje kvartal 2021.
29. oktober legger selskapet frem tredjekvartalsrapport, og DNB Markets estimerer en ebitda (driftsresultat før avskrivninger) på 851 millioner kroner – 4 prosent over konsensus.
Samtidig er DNB fortsatt bekymret for avkastningen på fremtidige prosjekter, og meglerhuset melder at ledelsen i selskapet fortsatt har en lang vei å gå for å bygge opp investortillit etter episoden med ufullstendig regnskapsrapportering tidligere i år.

Siste nytt

Aker Solutions nærmere havvindkontrakt verdt milliarder

Aker Solutions har sammen med Siemens Energi blitt varslet om å fortsette med kontrakten med Vattenfall for vindprosjektet Norfolk Boreas utenfor Storbritannia.
Det kommer frem i en børsmelding lørdag.
Vattenfall har fra før valgt de to selskapene som foretrukne leverandører av strømplattformer til det britiske havvindprosjektet.
Prosjektet må fremdeles få godkjennelse fra relevante myndigheter, og V...Se mer

Wall Street falt markant

Slik ligger det an for de toneangivende indeksene på Wall Street ved stengetid fredag:
  • Samleindeksen S&P 500 falt 1,48 prosent
  • Tek-indeksen Nasdaq falt 1,51 prosent
  • Industriindeksen Dow Jones falt 1,70 prosent
Dow Jones-indeksens september-knekk var større enn i finanskriseåret 2008. Og for første gang siden 2009 endte S&P 500 og Nasdaq med en negativ avkastning tre kvartaler på rad, ifølge CNBC.
S&P 500 fikk sitt verste kvart...Se mer

BP sikret kontrakt med Cool Company-skip

BP har sikret et av de få gjenværende tilgjengelige LNG-skipene for 2022, Cool Companys "Golar Ice", ifølge TradeWinds, som peker på rykter i markedet om at dagraten er på 190.000 dollar pr dag for en ettårig kontrakt.

Salamr: trekker kjøp av oppdrettsløyver til fastpris

SalMar kjøpte tidligere i år lisens til å øke kapasiteten med 1.223 tonn laks for 244,6 millioner kroner, men velger nå å oppheve kjøpet.
Kjøpet ble gjort som en del av kapasitetsjusteringen i trafikklyssystemet.
Opphevingen skjer etter regjeringens forslag om grunnrenteskatt på oppdrett i sjø.
– Dette har skapt en situasjon som gjør at selskapet ikke finner det forsvarlig å betale det nevnte vederla...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%