Wall Street endte splittet - Trump skapte uro

Mens industritunge Dow Jones falt tungt, ble det ny rekord på teknologitunge Nasdaq torsdag. - Tydelig at stemningen tok en negativ vending i dag, sier forvalter.
Etter mye frem og tilbake gjennom handelsdagen endte Nasdaq i grønt, mens Dow Jones og S&P 500 fikk røde tall. Slik så det ut på Wall Street ved stengetid:
  • Dow Jones ned 1,38 prosent
  • S&P 500 ned 0,56 prosent
  • Nasdaq opp 0,53 prosent
Wall Street var preget av bekymringer om at økningen i smittetallene vil forsinke comebacket til amerikansk økonomi.
I går passerte amerikanske smittetall 3 millioner, og smittetallene på verdensbasis har passert 12 millioner.
– Det er tydelig at sentimentet tok en negativ vending i dag, og den økte bekymringen rundt Covid-19 ser ut til å være det største problemet, sier Larry Milstein i R.W. Pressprich & Co, ifølge Bloomberg.

Trump må utlevere selvangivelser

Amerikansk høyesterett bestemte i dag at president Donald Trump må utlevere skattepapirer til New Yorks statsadvokat. Trump kalte det hele for «politisk rettsforfølgelse».
Hendelsen skapte uroligheter på Wall Street.
– Beslutningen kan ha bekymret investorer som inntil nå ikke har tatt Joe Bidens presidentkandidatur på alvor, sier Fawad Razaqza, analytiker i ThinkMarkets, til CNN.

Fortsatt tek-oppgang

Teknologiselskapene har gjort det bra på Wall Street de siste dagene. Denne utviklingen fortsatte i dag. Amazon, NVIDIA, Alphabet, Facebook, Twitter, Apple og Microsoft er blant teknologiaksjene som stiger torsdag.
Amazon og NVIDIA endte henholdsvis 3,29 og 2,88 prosent.

Dagens tapere

S&P 500 ble dratt ned av finans-selskaper, deriblant Wells Fargo, som endte ned 1,96 prosent.
Gulvprodusenten Mohawk Industries ble dagens store taper og endte ned 20 prosent. Nedgangen kom som følge av bekymringer rundt en rettssak mot selskapet.
Også Walgreens Boots hadde en tung dag på børsen, etter å ha rapportert om at de kutter 4000 arbeidsplasser i Storbritannia. Aksjen fikk et fall på 7,76 prosent.

Færre nye trygdesøkere enn ventet i USA

1,314 millioner amerikanere søkte om ledighetstrygd i forrige uke, ifølge USAs arbeidsdepartement sin oversikt over såkalte «jobless claims». Det var forventet 1,4 millioner, ifølge Nordea Markets.
Tallene har nå falt 14 uker på rad, etter at 6,9 millioner amerikanere søkte om trygd på én uke i mars.

Oljeprisen falt

Nordsjøoljen Brent har falt til 42,26 dollar, etter å ha vært oppunder 43,5 dollar tidligere i dag. Det innebærer et fall på 2,49 prosent i dag.
WTI-oljen har falt til 39,48 dollar, fra dagens høyeste på 39,48 dollar, ned 3,38 prosent i dag.
Ifølge Bloomberg kan oljeprisfallet skyldes at olje- og gassfeltet Messla i Libya gjenåpnet torsdag, etter en teknisk feil hadde stengt ned feltet
I går kom også en overraskende økning i amerikanske oljelagertall.

Siste nytt

Reuters: USA og Kinas planlagte møte om handel utsettes

USA og Kina skulle etter planen møtes lørdag for å gjennomgå i hvilken grad Kina har fulgt fase 1-avtalen på handel. Møtet er nå utsatt på ubestemt tid, grunnet «planleggingsproblemer», ifølge Reuters som viser til kilder med kjennskap til planene.
USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer, finansminister Steven Mnuchin og Kinas visestatsminister Liu He har vært ventet å ha et videomøte 15. augus...Se mer

Oslo Børs endte med nedgang

Hovedindeksen endte ned 0,7 prosent til 871,91 poeng. Nedgangen kommer med et bredt børsfall i Europa. Wall Street er også i minus fredag ettermiddag.
Equinor stengte med en nedgang på 2,93 prosent til 145,7 kroner. Aksjen er ekskludert utbytte og har blitt nedgradert av meglerhus, i tillegg til at oljeprisen er gått litt nedover i løpet av dagen.
Pareto Securities har jekket ned anbefalingen på Equ...Se mer

Lakseprisene holder seg stabile for neste uke

Lakseprisene ser ut til å bli noenlunde stabile for neste uke. Men flere prøver å presse prisene opp.
Det er tilbakemeldingen IntraFish får fra markedsaktører fredag ettermiddag.
En eksportør sier at prisene har stabilisert seg, og forventer samme pris neste uke som denne. Han melder om priser fra oppdretter på 43 kroner for 3–4 kilo.
– Det har vært en kjekk uke, vi har klart å få pengene våre tilbak...Se mer

Forsiktig nedgang på Wall Street

Pilene peker svakt nedover i tidlig handel på Wall Street. Slik ser det ut kort tid etter åpningstid:
  • Dow Jones ned 0,34 prosent
  • Nasdaq Composite ned 0,04 prosent
  • S&P 500 ned 0,23 prosent
Før børsåpning viste ferske tall at detaljhandelomsetningen i USA hadde en oppgang på 1,2 prosent på månedsbasis i juli, mot forventningene på 1,9 prosent, ifølge TDN Direkt.
Capital Economics skriver i en kjapp komme...Se mer

Oljeprisen svinger nedover etter IEAs anslagskutt

Oljeprisen er på vei nedover fredag formiddag. I skrivende stund omsettes ett fat med nordsjøolje (Brent) for 44,58 dollar fatet i, ned 1,13 prosent for dagen.
Det etter at prisen klatret over 45 dollar i morgentimene, etter nyheter om at USAs kommersielle oljelagre har falt for tredje uke på rad.
«Prisene svingte til tap på fornyet bekymring for den globale utviklingen for oljeetterspørselen,» skri...Se mer

SAS med nye endringer i redningspakken: Sverige og Danmark tilbys økt rente

SAS fikk ikke nok støtte til forslag til redningsplan som ble lansert 30. juni. Etter at et nytt forslag ble lagt på bordet tidligere i august, sukres pillen nå ytterligere for den danske og svenske staten.
Fredag varsler SAS markedet om nye endringer i den foreslåtte rekapitaliseringsplanen som skal redde selskapet fra konkurs.
Endringen som nå gjøres betyr i praksis at den svenske og danske staten...Se mer

Flere meglerhus oppjusterer Bank Norwegian-kursmål

Arctic Securities, ABG Sundal Collier og Danske Bank Markets er blant meglerhusene som har høynet kursmålet på Norwegian Finans Holding, som eier Bank Norwegian, etter det som omtales som en solid andrekvartalsrapport.
Arctic Securities oppjusterer kursmålet til 92 kroner per aksje fra tidligere 85 kroner og gjentar en kjøpsanbefaling, ifølge en oppdatering torsdag kveld.
Meglerhuset ventet en innhenti...Se mer

Bred nedgang på Europa-børsene – reiseaksjer faller

Det er bred nedgang på de europeiske børsene fredag morgen, med samleindeksen Stoxx 600 ned 0,69 prosent.
Det etter en blandet børsmorgen i Asia. Også på Wall Street kvelden før var utviklingen blandet.
I Europa er flere reiseaksjer på vei nedover, etter at Storbritannia innførte nye karantenekrav for reisende fra Frankrike, Nederland Malta og Monaco, fra og med lørdag, melder CNBC.
Tui-aksjen er ned 5,47 prosent...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%