Boeing til E24: – Vi jobber med å finne veien videre

Boeing er ordknappe om forholdet til Norwegian, etter at flyselskapet varslet at det vil kansellere flere avtaler med flyprodusenten.
Norwegian varslet sent mandag kveld at selskapet vil kansellere kjøpsavtalen med Boeing om 97 fly fra selskapet.
Boeing opplyser til E24 natt til tirsdag at de ikke ønsker å gi noen kommentarer om sine «kommersielle diskusjoner» med sine kunder.
– Norwegian Air Shuttle er en langvarig Boeing-kunde. Som med mange andre aktører som går gjennom en utfordrende tid, jobber vi med å finne veien videre, skriver en talsperson for Boeing i en e-post til E24.
Boeing-aksjen falt tre prosent i etterhandelen etter at Norwegian kom med nyheten ved 23-tiden mandag kveld. Senere bedret situasjonen seg, og da etterhandelen stengte ved 02-tiden var aksjen ned rundt 1,5 prosent.
Flyene som Norwegian nå avbestiller har ifølge Boeing en listepris på 12,65 milliarder dollar, eller 122,34 milliarder kroner. Det er dog alltid snakk om betydelige rabatter når flyselskaper bestiller mange fly av gangen.

Siste nytt

Seabird Exploration øker inntektene

Seismikkselskapet Seabird Exploration gikk nøyaktig i null i brutto driftsresultat (ebitda) i andre kvartal. Det er en bedring fra negative 1,7 millioner dollar i samme kvartal året før.
Det fremgår av selskapets kvartalsrapport fredag.
Driftsresultatet var -4,2 millioner dollar i kvartalet, opp fra -7,2 millioner, mens omsetningen ble 17,1 millioner dollar, mot 9,2 millioner.

Butikkomsetningen til værs for Olav Thon Eiendomsselskap

Da Norge åpnet igjen gikk butikkomsetningen på Thons kjøpesentre til værs. I juli økte den med over 21 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. – Handelen tok seg raskere opp enn vi hadde turt å håpe på, sier konserndirektør.
Olav Thons Eiendomsselskap hadde et resultat før skatt på 180 millioner kroner i andre kvartal. Det er ned fra 273 millioner i samme kvartal året før.
Omsetning for kjøpesentrene se...Se mer

Archer mer enn tidobler resultat før skatt

Inntektene faller for oljeserviceselskapet i andre kvartal, men resultatet viser betydelig bedring.
Det John Fredriksen-dominerte oljeserviceselskapet Archer hadde inntekter på 192,8 millioner dollar i andre kvartal. Det er over 40 millioner dollar lavere enn samme kvartal året før.
Resultat før skatt i andre kvartal endte på 46,6 millioner dollar, opp fra 4,2 millioner dollar i andre kvartal 2019...Se mer

Blandet på børsene i Asia

Noen av børsene har snudd til svak oppgang ut over handelsdagen i Asia. Det skjer etter en flat dag på Wall Street torsdag, der rekorden igjen glapp for S&P 500.
Like før klokken seks er status slik:
  • Nikkei 225 i Tokyo er opp 0,11 prosent
  • Hang Seng i Hongkong er ned 0,16 prosent
  • Shanghai Composite faller 0,16 prosent
  • Shenzhen Composite stiger 0,15 prosent
  • Kospi i Seoul faller 1,42 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore...Se mer

Apple kaster Fortnite ut av App Store

Apple tok grepet torsdag, etter at det populære videospillet eid av Epic Games aktiverte en direktebetalingsfunksjon som bryter med iPhone-produsentens retningslinjer.
Hendelsen har ført til at Epic Games saksøker Apple for å sette en stopper for gigantens «konkurransehemmende restriksjoner», skriver Reuters og en rekke andre internasjonale medier.
Apple er under gransking i USA og Europa på grunn...Se mer

Apple og Cisco hver sin vei på flat Wall Street

Apple bidro til at teknologitunge Nasdaq Composite gikk mot strømmen på Wall Street torsdag. Aksjen steg 1,77 prosent.
IT-giganten Cisco falt på sin side 11,19 prosent etter å ha levert en kvartalsrapport som viste skuffende fremtidsutsikter.
Slik gikk indeksene ved stenging:
  • Dow Jones ned 0,29 prosent
  • Nasdaq Composite opp 0,28 prosent
  • S&P 500 ned 0,0,22 prosent
Før åpningstid viste ferske tall at 963...Se mer

Styreleder selger aksjer i Carasent verdt 22,5 mill.

Styreleder Johan Lindqvist i Carasent, som tidligere het Apptic, har solgt 1 milliion aksjer for 22,5 kroner per stykk til et selskap kontrollert av styremedlem Terje Rogne, går det frem av en melding.
Det betyr at transaksjonen har en verdi på 22,5 millioner kroner.
Lindquist og selskaper kontrollert av han eier etter salget drøyt 2,82 millioner aksjer i Carasent, noe som tilsvarer 7 prosent av d...Se mer

Nedgang på Europa-børsene – Thyssenkrupp og Carlsberg falt

Torsdag endte med nedgang på Europa-børsene. Samleindeksen Stoxx 600 stengte ned 0,49 prosent.
Blant enkeltaksjene falt industrikonsernet Thyssenkrupp 16,50 prosent, etter å ha rapportert om et underskudd på 679 millioner euro i andre kvartal, melder CNBC.
Samme dag har bryggeriet Carlsberg kommet med utsikter for året sett under ett, der de venter et resultatfall på mellom 10 og 15 prosent, melder...Se mer

PGS-styret sier nei til milliardbud fra TGS

Styret i PGS avslår konkurrentens bud på 5,4 milliarder kroner for seismikkdata og mener det er for lavt. – Hadde ikke noe valg, sier analytiker.
Styret i PGS har «enstemmig» konkludert med å avslå budet fra TGS om å kjøpe seismikkdata for 5,4 milliarder kroner, går det frem av en melding.
Styret mener at verdien av seismikkdataene er «betydelig» høyere enn det som reflekteres av budet, og at tids...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%