Otovo nærmer seg milliard-milepæl

Solcelleselskspet Otovo henter 150 millioner kroner i egenkapital i en investeringsrunde ledet av den svenske handelsselskapet Axel Johnson.
Axel Johnson, Otovo og selskapets grunnleggere har nådd en avtale der Axel Johnsen vil investere 177 millioner kroner i Otovo til 95 kroner per aksje, fremkommer det av en melding fredag.
Etter investeringen vil verdivurderingen av selskapet være omtrent 806 millioner kroner. Otovo har tidligere samlet inn 200 millioner kroner i egenkapital.
I oktober i fjor hentet Otovo inn 100 millioner i frisk kapital fra pensjonsselskapet KLP og det statlige klimainvesteringsfondet Nysnø for å kunne satse nedover i Europa. De eksisterende eierne Obos, Akershus Energy og Agder Energi Venture spyttet også inn mer kapital.

Den svenske handelskjempen utvider investeringer

Axel Johnson har nylig utvidet selskapets investeringer til blant annet solenergi.
– Vi har stor tro på den sentrale rollen solenergi vil spille i fremtidens energisystemer. Otovo passer perfekt inn i vår investeringsteori, gitt at selskapet hjelper husholdningene med å ta i bruk solenergi raskt og enkelt, ved å bruke teknologi som bidrar til å redusere kostnadene for forbrukeren, sier Stina Andersson, driftsdirektør hos Axel Johnson.
Otovo er et norsk solcelleselskap som ble grunnlagt for tre og et halvt år siden. Selskapet har også etablert seg i Sverige, Frankrike og Spania.
– For Otovo er bekreftelsen fra en av Europas mest fremoverlente detaljhandelsgrupper, og den ekstra finansieringen viser ytterligere tillit til at vi er i ferd med bygge den europeiske lederen innenfor solenergi til boliger, sier Andreas Thorsheim, administrerende direktør og grunnlegger av Otovo.

Utsteder nye aksjer

Otovo vil skaffe 150 millioner kroner i en aksjeinvestering ved utstedelse av nye aksjer der hele beløpet er forpliktet av Axel Johnson og eksisterende aksjonærer.
Axel Johnson vil i tillegg til tildeling av primære aksjer kjøpe sekundære aksjer for å nå investeringssummen på 177 millioner kroner.
Transaksjonen forventes å bli avsluttet på generalforsamlingen 29. november.

Siste nytt

Wall street snur nedover

Ved åpningstid var tallene grønne, men kort tid etter snudde Dow Jones og S&P ned. Senere fulgte også Nasdaq etter. Slik ser det ut rett før klokken 5:
  • Dow Jones ned 1,26 prosent
  • S&P 500 ned 0,84 prosent
  • Nasdaq ned 0,22 prosent
Smittetall er fortsatt i fokus, etter at amerikanske smittetall i går passerte 3 millioner, og smittetallene på verdensbasis har passert 12 millioner.
– Antallet covid-tilfeller i U...Se mer

Brått oljeprisfall

Et fat nordsjøolje (brent spot) koster torsdag ettermiddag 42,30 dollar fatet, etter at oljeprisen falt med 1,90 prosent i 16-tiden torsdag.
For dagen er oljeprisen ned 2,40 prosent.
Ifølge Bloomberg skyldes oljeprisfallet at olje- og gassfeltet Messla i Libya gjenåpnet torsdag, etter en teknisk feil hadde stengt ned feltet.
– Det globale oljemarkedet kommer til å få en vanskelig oppgave med å ta ti...Se mer

Oslo Børs falt videre: Børsdebutant klatret

For hovedindeksen ble det det tyngste fallet siden midten av juni. Børsdebutanten Mercell fløy ut av startblokken. Samtidig fortsatte en annen nykommer jubeluken.
Etter en forsiktig oppgang fra start, snudde Oslo Børs nedover. Like før stengetid falt børsen ytterligere.
Ved stengetid hadde Hovedindeksen falt 1,24 prosent til 800,96 poeng. Det er det tyngste fallet siden 15. juni da hovedindeksen e...Se mer

Analytikere venter bedre Gjensidige-resultat

Gjensidige Forsikring ventes å legge frem et resultat før skatt på 2.317 millioner kroner for andre kvartal 2020, sammenlignet med 1.723 millioner kroner samme kvartal året før.
Det viser gjennomsnittet av estimater fra 11 analytikere innhentet av Infront for TDN Direkt.
  • Forsikringsresultatet for skadeforsikringsvirksomheten ventes til 1.285 millioner kroner, mot 1.258 millioner kroner året før.
  • Finansresultatet er ventet til...Se mer

Analytikere venter sterk forbedring for Storebrand

Storebrand ventes i snitt å legge frem et konsernresultat før amortisering på 820 millioner kroner i andre kvartal 2020, sammenlignet med 578 millioner kroner i samme periode året før.
Det fremgår av estimater Infront har innhentet for TDN Direkt blant syv analytikere.
Nettoresultatet ventes å bli 545 millioner kroner, mens resultat før skatt estimeres til 703 millioner kroner.
Analytikerne venter en sterk f...Se mer

Litt færre nye trygdesøkere enn ventet i USA

1,314 millioner amerikanere søkte om ledighetstrygd i forrige uke.
Det viser USAs arbeidsdepartement sin oversikt over såkalte «jobless claims».
Ifølge Nordea Markets viser konsensusestimater at det på forhånd var ventet 1,4 millioner nye tygdesøkere.
Fra før har tallene falt i 13 uker på rad. I uken før endte tallet på 1,42 millioner nye trygdesøkere.
Før viruskrisen brøt ut har dette tallet aldri ov...Se mer

Walgreens Boots kutter 4.000 jobber etter svakt resultat

Selv om inntektene fikk seg en liten økning steg også utgiftene for Walgreens Boots i tredje kvartal. Dermed endte apotekgiganten med et betydelig svakere resultat enn året før.
Walgreens Boots-aksjen faller rundt to prosent i førhandelen, to timer før Wall Street åpner dørene for dagen.
Det justerte resultatet havnet på 0,83 dollar per aksje, en nedgang fra 1,47 dollar året før. På forhånd var de...Se mer

Vow-datter får lån og tilskudd på 19,4 millioner

Innovasjon Norge har innvilget tilskudd og lån til Scanship, som er et datterselskap av Vow. Pengene skal gå til å kommersialisere bruken av selskapets patenterte teknologi for kjemisk gjenvinning av plastavfall.
Det fremgår av en melding fra Vow torsdag.
Lånene og tilskuddene, som totalt er på 19,4 millioner kroner, skal brukes til å bygge et anlegg i Norge for å demonstrere konvertering av plastav...Se mer

Nordfund tar selvkritikk etter gigantsvindel

Forsinkelser i innføringen av nye sikkerhetsrutiner i det statseide fondet var med på å gjøre svindelen lettere å gjennomføre, skriver PWC i en fersk rapport.
I mai ble det kjent at Norfund ble svindlet for 100 millioner kroner i et digitalt angrep. Svindelen skjedde i mars da pengene som skulle gå til mikrokredittinstitusjonen LOLC i Kambodsja i stedet endte opp i Mexico.
Konsulentselskapet PWC har ons...Se mer

Resultatfall for DN-eieren NHST

Mediekonsernet NHST endte andre kvartal med et resultat før skatt på 1,5 millioner kroner, ned fra 7,5 millioner kroner på samme tid året før. Det kommer frem i kvartalsrapporten som ble lagt frem ved lunsjtider torsdag.
Selskapets inntekter havnet på 270,1 millioner kroner, en nedgang på like over ti prosent fra året før. Dette skyldes kraftig nedgang i inntekter fra reklamesalg, som har falt på...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%