Apple-aksjen falt etter resultatvarsel

Teknologiselskapet informerte markedet om at de ikke kommer til å nå målene sine etter at coronaviruset har skapt trøbbel for mobilproduksjonen og etterspørselen i Kina. Investorene sender aksjen ned med 1,87 prosent på Wall Street.
Apple falt med nærmere tre prosent fra start på Wall Street, men hentet seg siden inn. Aksjen falt med over fire prosent i førhandelen tidligere på dagen.
Selskapet meldte mandag kveld at selskapet ikke når inntjeningsmålene som ble kommunisert ut i forbindelse med kvartalsrapporten i slutten av januar.
Coronavirusets innvirkning på produksjonen og etterspørselen i Kina får skylden, men selskapet påpeker at det kun er en midlertidig effekt.
Apple ventet i anledning kvartalsrapporten for fjerde kvartal i slutten av januar inntekter på mellom 63 og 67 milliarder dollar i inneværende kvartal. Forventningene blir nå nedjustert som følge av coronaviruset, men det er fortsatt uvisst hvor mye.
Finansdirektør Luca Maestri uttalte under kvartalsrapporten i slutten av januar at intervallet var «uvanlig bredt», ifølge Financial Times, og at årsaken til det var å ta høyde for potensielle innvirkninger coronaviruset har på produksjonen.

Saktere enn planlagt

«Alle våre butikker i Kina og mange av våre samarbeidsbutikker har vært stengt. Butikker som har vært åpne har blitt drevet med reduserte åpningstider og med veldig lav trafikk fra kundene», skrev selskapet i meldingen mandag. Apple sier de vil jobbe med å gradvis gjenåpne butikkene fremover.
Produksjonen som er lokalisert utenfor Hubei-provinsen i Kina går tregere enn det ledelsen hadde sett for seg. Leveringsmanglene vil påvirke selskapets inntekter globalt, skriver selskapet i meldingen.
Dette er andre gang på 13 måneder at selskapet nedjusterer sine inntjeningsmål på grunn av bekymringer knyttet til Kina. I januar i fjor var grunnen et svakt iPhone-salg i landet.

– De langsiktige utsiktene ser uendret ut

Aksjen har steget kraftig det siste året, og er opp 13,43 prosent siden nyttår.
Teknologianalytiker Henriette Trondsen i Arctic Seucurities ventet markedsreaksjoner fra start.
– Analytikerne som følger Apple kutter sannsynligvis estimatene for neste kvartal etter resultatvarselet. Det vil nok påvirke både Apple og flere underleverandører eksponert mot Apple, kommentere Trondsen.
Hun venter lavere iPhone-volum ved Apples neste kvartal.
– Men i vårt syn så ser de langsiktige utsiktene uendret ut så lenge coronaviruset ikke blir en større trussel globalt. Det er mulig at noe av det tapte salget i første halvår vil materialiseres senere når nye iPhones lanseres, sier analytikeren.
Investeringsstrateg Norihiro Fujito i Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities uttalte til Reuters tidligere i dag at det er naturlig med aksjefall tirsdag.
– Hvis Apple-aksjen ble handlet billig så ville det kanskje ikke hatt så mye å si, men når den handles til rekordhøye nivåer så vil investorer selvsagt være fristet til å selge, uttalte Fujito.

Siste nytt

Telenor i samtaler med EU om deling av mobildata

Telenors toppsjef Sigve Brekke har personlig deltatt i møter med EU-kommisjonen om bruk av mobildata i kampen mot corona. Nå vil EU ha data fra mobilselskaper i alle medlemsland, skriver NRK.
– Vi snakket om var hvordan vi kan bruke mobilitetsdata og dele det med helsemyndighetene på en sånn måte at de kan se hvor de skal sette inn sine tiltak, sier Sigve Brekke til statskanalen.
Denne uken skal Telenor-sjefen...Se mer

Ratingbyrå kutter Storbritannias kredittvurdering

Ratingbyrået Fitch har nedgradert Storbritannias kredittvurdering til «AA-» fra «AA».
Årsaken skal være svekkede statsfinanser som følge av de økonomiske ringvirkningene av coronaviruspandemien.
Byrået pekte også på usikkerheten rundt en mulig handelsavtale med EU.
Fitch estimerer at landet vil få en nedgang i BNP på 4 prosent i 2020 og 3 prosent i 2021. Ifølge Bloomberg ligger Storbritannia an til...Se mer

Den europeiske sentralbanken ber bankene om utsette utbytte

Den europeiske sentralbanken (ESB) har bedt banker i eurosonen om å fryse utbytteutbetalinger og tilbakekjøp av egne aksjer.
Tiltaket har ført til at flere av storbanker har stanset eller utsatt utbyttet, skriver Financial Times (FT).
– Tiltaket skal øke bankers kapasitet til å tåle tap og støtte låneopptak til husholdninger, små bedrifter og selskaper under coronaviruspandemien, sier ESB ifølge FT.
Sentralbanken har bedt bankene...Se mer

Har tapt 200 millioner kroner på kronesvekkelse

Saken oppdateres ...
Den negative utviklingen i kronekursen har resultert i et valutatap på i overkant av 200 millioner kroner, skriver Dof i en børsmelding fredag kveld.
Offshorerederiet har siden i fjor jobbet for å sy sammen en redningspakke for å holde seg finansielt flytende, etter at lånenekt fra enkelte banker strupet finansieringen.
«De plutselige og ekstreme valutasvingningene har resultert...Se mer

Ukens børsrally i USA avsluttet med nedtur

De amerikanske børsene falt fredag, og bryter dermed med oppgangen de siste tre dagene.
Utviklingen kommer etter at USA har overtatt som det landet i verden med flest bekreftede smittetilfeller av coronaviruset.
Etter Representantenes hus godkjente den historisk store redningspakken på 23.000 milliarder kroner fikk børsene imidlertid et lite løft, før fallet tiltok mot slutten av handeldagen.
Slik ble utviklingen på de ame...Se mer

Volkswagen brenner 23 milliarder i uken

Den tyske bilgiganten Volkswagen har allerede stengt fabrikker i Europa som følge av coronaviruset.
I et intervju med den tyske tv-kanalen ZDF sier Herbert Diess i Volkswagen Group at selskapet muligens må si opp ansatte, og at selskapet taper om lag 23 milliarder kroner i uken.
Han sa videre at de ikke solgte noen biler utenfor Kina, skriver Reuters.
– Kun hvis vi gjør som Kina, Sør-Korea eller an...Se mer

Bredt børsfall i Europa

Børsene på kontinentet falt på ukens siste handelsdag. Den brede Stoxx Europe 600-indeksen ned 3,34 prosent.
Stemningen var dramatisk i London der børsen falt med 4,77 prosent. Boligaksjeselskaper som Berkeley Group og Barratt Development gikk tilbake etter at myndighetene tilnærmet har frosset boligmarkedet. Det er bedt om at visninger ikke holdes, og at ingen kjøpere flytter inn i sine nye bolig...Se mer

Styret i Kitron utsetter utbytte

Styret i elektronikkprodusenten Kitron skriver i en børsmelding at de fredag godkjente 2019-regnskapet, og at de på bakgrunn av coronaviruset ikke lenger vil gå inn for det foreslåtte utbyttet på 50 øre per aksje.
– I stedet foreslås det at generalforsamlingen gir styret fullmakt til å vedta utbytte på grunnlag av årsregnskapet for 2019, basert på kommende markedsutvikling og selskapets egenkapita...Se mer

Styret i Scatec Solar ber om fullmakt til utbytte

Styret i Scatec Solar har besluttet å be om fullmakt fra generalforsamlingen om å betale et utbytte på opptil 1,05 kroner pr aksje for 2019 til utbetaling ved en eller flere anledninger.
Det fremkommer av innkallelsen til selskapets generalforsamling fredag.
Den 24. januar 2020 annonserte styret at de ville foreslå et utbytte på 1,05 kroner pr aksje ved generalforsamlingen med utbetaling 15. mai.
Opplysningene om utsatt utbytt...Se mer

Forbrukertillit faller videre i USA

Michigan-indeksen, som måler konsumentenes forventninger i USA falt til 89,1 i mars, mot 101 i februar. I januar viste indeksen 131,6.
Det er den svakeste målingen på nesten fire år, og indeksen vil trolig falle ytterligere, skriver MarketWatch, som ikke utelukker et fall verre enn finanskrisen.
Ifølge Direkt Makro var indeksen på forhånd ventet til 90 poeng.
De foreløpige tallene var på 95,9 for mar...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%