Wilson har inngått avtale om leie av 20 skip

Som en del av en nødvendig konsolidering av europeisk shortseashipping, har Wilson og Arkon Shipping GmbH & Co signert en avtale som gjør de kombinerte systemene til den største shortsea-aktøren i Europa.
Det fremgår av en melding mandag.
Wilson vil ta rundt 20 tørrlast-skip på en langsiktig leie fra Arkon Shipping, inkludert Hanse Eco-nybygg med levering om rundt to år.
Rederiet er klar for å ta hånd om alle kontrakt- og klient-forpliktelser som i dag styres av Arkon. Arkon vil bli en integrert del av Wilsons chartering-system og ta hånd om alle eksport-slutninger for hele Wilson-flåten i Middelhavet, opplyses det.
«Avtalen understreker en felles tro på markedet til tross for covid-19-pandemien», heter det.
Avtalen er avhengig av godkjennelse av relevante myndigheter og er planlagt fullført i løpet av andre halvår 2020, med oppstart tidligst 1. september 2020, opplyses det.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Softbank-eide Lemonade steg 139 prosent på noteringsdagen

Forsikringsstartupen Lemonade ble torsdag notert på New York Stock Exchange etter å ha hentet mer enn 300 millioner dollar i forbindelse med børsnoteringen.
Den første handelen ble gjort på 50,06 dollar stykke. Det var langt over tegningkursen på 29 dollar som ble satt i emisjonen dagen før noteringen.
Likevel var børsfesten langt fra over for det nynoterte selskapet.
Da handelsdagen gikk mot slutt...Se mer

Store deler av Wall Street-oppgangen forsvant før langhelg

Det ble en dag med børsoppgang i USA etter at den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten «non-farm payrolls» slo forventningene. Men utover dagen forsvant mye av den kraftige oppgangen man så i tidligere handel.
Slik endte dagen på Wall Street:
  • Dow Jones opp 0,36 prosent
  • S&P 500 opp 0,46 prosent
  • Nasdaq Composite opp 0,52 prosent
Tesla-aksjen steg 7,95 prosent. Det skjedde etter at selskapet la frem be...Se mer

Deutsche Banks sjeføkonom forlater banken

Den tyske sjeføkonomen Torsten Slok har stemt seg for å forlate Deutsche Bank. Det opplyste han i en e-post torsdag, ifølge Bloomberg.
– Etter 15 år i Deutsche Bank går jeg videre for å forfølge en ny mulighet hos en av de største investeringsselskapene i verden, skriver Slok i mailen, uten å opplyse om hvor han skal.
En kilde opplyser til nyhetsbyrået at skal inn i private equity-selskapet Apollo...Se mer

Baker Huges: 185 aktive oljerigger i USA

En fersk riggtelling fra Baker Hughes viser at det er tre færre oljerigger i USA som er i aktivitet. Det kommer frem i rapporten torsdag som er fremskyndet med en dag på grunn av feiringen av uavhengighetsdagen i helgen.
Sammenlignet med for ett år siden er det nå hele 603 færre oljerigger i aktivitet i USA.
Antallet gassrigger steg med én til 76. Sammenlignet med samme uke i fjor er det en nedga...Se mer

DNB planlegger ny struktur – godkjent av Finansdepartementet

Storbanken DNB har fått godkjenning fra Finansdepartementet til å slå sammen DNB ASA og DNB Bank ASA, hvor sistnevnte etter planen skal bli morselskapet i konsernet.
DNB meldte første gang om planene om å fusjonere de to selskapene i en melding knyttet til krav fra Finanstilsynet lille julaften i fjor.
Fusjonen vil gjøre at konsernet kan utstede såkalte «non-preferred senior dept» fra DNB Bank ASA....Se mer

Abonnementsinntektene fortsatte å øke for Pexip

Videokonferanseselskapet Pexip kommer i en markedsoppdatering med en oppdatering rundt selskapets kontraktsbasen målt i årlige abonnementsinntekter. Disse økte fra 57 millioner dollar ved utgangen av første kvartal, til 65,8 millioner ved utgangen av påfølgende kvartal.
Sammenlignet med et år tidligere steg de årlige lisensinntektene med 64 prosent, opplyser selskapet.
Toppsjef Odd Sverre Østlie opp...Se mer

Amerikanske jobbtall sendte Oslo Børs i pluss

Hovedindeksen på Oslo Børs hadde en svakt negativ utvikling torsdag formiddag. Men etter de amerikanske jobbtallene kom inn langt bedre enn ventet snudde stemningen tvert om.
Hovedindeksen endte dagen opp 0,56 prosent til 807,28 poeng.
Tallene fra USA viste at det ble skapt 4,8 millioner nye jobber utenfor landbruket forrige måned. Det var langt over analytikernes estimater som i snitt lå rundt tr...Se mer

Europa-børsene løftet av positive jobbtall fra USA

De store europeiske børsene fulgte markedene i Asia oppover fra start torsdag. Utover dagen økte stemningen betraktelig etter at blant annet de amerikanske jobbtallene for juni kom inn langt over forventningene.
Den brede Stoxx Europe 600-indeksen endte nær to prosent ved 16-tiden. Samtidig steg samleindeksen Estoxx50 2,8 prosent.
Særlig bilprodusentene i Europa har en meget god dag. Samleindeksen...Se mer

Self Storage Group kjøper eiendommer for 10,75 mill.

Minilagerselskapet Self Storage Group har inngått en avtale med Lagerbygg AS om kjøp av to eiendommer i Kongsberg og Hønefoss, melder selskapet i en melding.
Transaksjonen har en samlet eiendomsverdi på 10,75 millioner kroner. Samlet har de to eiendommene et utleiebart område på 1.100 kvadratmeter.
De to eiendommene skal opereres under merkevaren OK Minilager, skriver selskapet.

BW Offshore-skip kapret av pirater

Ni personer ble kidnappet da det norskeide skipet Sendje Berge ble kapret av pirater utenfor Nigeria.
I natt klokken 05.20 norsk tid ble skipet Sendje Berge som er eid av det Oslo Børs-noterte selskapet BW Offshore kapret av pirater utenfor på kysten utenfor Nigeria. Ni nigerianske statsborgere ble kidnappet.
Det går frem av en melding fra selskapet.
Hendelsen skal være avklart, og «ingen av dem som...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%