Aker Solutions og Kværner skjøt opp etter fusjonsplaner

Aker Solutions steg over 30 prosent, samtidig som Kværner vaket rundt 9 prosent oppgang. Oslo Børs holdt steg godt på plussiden etter en nyhetsrush på morgenkvisten.
Hovedindeksen steg 0,89 prosent på ukens siste handelsdag.
Aker Solutions og Kværner er blant dagens vinnere på Børsen, med en oppgang på henholdsvis 34,18 og 7,69 prosent.
Det skjer etter at de to selskapene på morgenkvisten varslet at de har kommet til enighet om en fusjon hvor Kværner-aksjonærene får aksjer i Aker Solutions. Aker BP-direktør Kejtel Digre blir ny konsernsjef i det sammenslåtte selskapet.
Planen med fusjonen er å gjennomføre et nytt leverandørselskap «med en sterkere posisjon som en solid gjennomføringspartner som muliggjør bærekraftig lavutslippsproduksjon av olje og gass», opplyser selskapene på morgenkvisten.
På resultatsiden har Aker blant annet lagt frem kvartalsrapport. Selskapet satser nå grønt etter at de har gjort et milliard-comeback andre kvartal. Etter at Akers netto verdijusterte egenkapital (Net Asset Value) ble omtrent halvert fra 50 til 24,1 milliarder kroner i første kvartal så steg de med 10,1 til 34,3 milliarder kroner.
Aker-aksjen er den femte mest omsatte aksjen på Børsen, og steg 9,51 prosent.
Det kan samtidig nevnes at Borgestad steg 10,65 prosent i løpet av dagen. Dette skjedde etter at Aker la inn et bud på minst 90 prosent av aksjene i vindkraftselskapet NBT. Budet verdsetter egenkapitalen i vindkraftselskapet til 3,1 milliarder kroner. Borgestad eier 2,8 prosent av aksjene i NBT, og har forpliktet seg til å godta budet.

Resultatrush

Fra de øvrige selskapene som har lagt frem resultater på Børsen fredag, finner vi Yara som steg 6,57 prosent fredag. Aksjen var den mest omsatte på Oslo Børs fredag.
Gjødselselskapet måtte se omsetningen falle i andre kvartal, men de lave gassprisene bidro likevel til at selskapet tjente mer på driften.
Yara fikk et driftsresultat på 335 millioner dollar i kvartalet, opp fra 266 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor. Analytikerne ventet et driftsresultat på 339 millioner dollar.
Mediekonsernet Schibsted gjør det også sterkt etter resultatslipp og oppkjøp. Selskapets a-aksjen hadde steget med 6,19 prosent i løpet av fredagen.
Torsdag kveld varslet Schibsted et milliardoppkjøp i Finland. Dagen derpå åpner konsernet regnskapsbøkene som langt på vei overgikk aksjeanalytikernes forventninger.
Kvartalstallene viser at konsernet leverte et brutto driftsresultat (ebitda) på 919 millioner kroner i andre kvartal, mot forventningene på 536 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av Infront for TDN Direkt.
For ordens skyld: E24 er et datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte journalister i E24 eier aksjer i Schibsted gjennom konsernets aksjespareprogram.

Norwegian falt etter bemanningsnytt

Samtidig har Norwegian varslet at det overtar 3.000 ansatte fra bemanningsselskapet OMS Aviation. Dette skjer samtidig som de to selskapene skiller sine veier. I forbindelse med dette blir Espen Høibys selskap aksjonær i flyselskapet. Norwegian-aksjen var ned 7,34 prosent ved stengning fredag.
Elkem på sin side falt 9,54 prosent etter at selskapet la frem et resultatfall på nær 200 millioner kroner i andre kvartal.
Også Tomra slo analytikernes forventninger på morgenkvisten. Selskapets aksje hadde steget 1,90 prosent ved stengetid.
Scatec Solar la frem et inntektsfall på 44 prosent i andre kvartal. Driftsresultatet (ebitda) ble imidlertid forbedret i tremånedersperioden, og kom inn til 417 millioner kroner. Driftsresultatet ved samme korsvei i fjor var på 346 millioner. Selskapets aksje er opp 0,80 prosent fredag.
Oljen handles ned 1,50 prosent for dagen til 42,64 dollar fatet ved 16.30-tiden.

Siste nytt

PGS tapte 492 millioner kroner i tredje kvartal

Seismikkselskapet legger torsdag morgen frem tallene for årets tredje kvartal:
  • Rapporten viser en segmentomsetning på 132 millioner dollar, og et resultat før skatt på minus 59 millioner dollar.
  • I samme periode i fjor var omsetningen 116 millioner dollar, mens resultatet før skatt da landet på minus 29 millioner dollar.
PGS melder samtidig at det og seismikkselskapet Magseis inngår et strategisk sam...Se mer

Nordic Semiconductor fremskynder milliardmål

Inntektene til det norske databrikkeselskapet Nordic Semiconductor stiger 24 prosent til 148,5 millioner dollar i tredje kvartal. Resultat før skatt er nær uendret på 19,5 millioner dollar.
Den umettelige internasjonale etterspørselen etter databrikker fører til at selskapet fremskynder målet om en milliard dollar i inntekter ett år til 2023. Men også i årene etter ventes det solid inntektsvekst, m...Se mer

Svakere fra Strongpoint i tredje kvartal

Teknologiselskapet Strongpoint fikk et driftsresultat før avskrivninger (ebitda) på 8 millioner kroner i tredje kvartal 2021, mot 21 millioner kroner i samme periode året før, ifølge selskapets kvartalsrapport torsdag.
Driftsresultatet utgjorde 1,4 millioner kroner i kvartalet, ned fra 14,7 millioner kroner i fjor.
Omsetningen landet på 196,4 millioner kroner i årets tredje kvartal, mot 215,2 millio...Se mer

Kitron-inntektene falt i tredje kvartal: - Inntektsveksten begrenses av pågående komponentmangel

Kitron, som tilbyr elektronikkproduksjonstjenester, endte årets tredje kvartal med et resultat før skatt på 40,1 millioner kroner. På samme tid i fjor var resultatet 80,1 millioner kroner.
Det viser selskapets kvartalsrapport som ble publisert torsdag.
Selskapet melder om inntekter på 831 millioner kroner i årets tredje kvartal. På samme tid i fjor var inntektene på over en milliard.
– Nedgangen skyldes fjorårets...Se mer

Tidenes beste tredje kvartal for DNB 

Storbanken DNB fikk et resultat før skatt på 8,79 milliarder kroner i tredje kvartal, viser resultatrapporten torsdag.
I tilsvarende periode i fjor var resultatet før skatt på 6,9 milliarder kroner.
Analytikerne hadde på forhånd sett for seg en oppgang i inntjeningen. De ventet et resultat på 7,5 milliarder kroner, ifølge estimater fra TDN Direkt.

Les mer i saken under:

Resultatoppgang for Borregaard i tredje kvartal

Industrikonsernet Borregaard fikk et resultat før skatt på 269 millioner kroner. Det er en oppgang sammenlignet med samme periode i fjor, da tallet var 133 millioner kroner.
Ifølge Infront-konsensus var resultat før skatt på forhånd ventet til 250 millioner kroner, ifølge gjennomsnittet av estimater innhentet fra fire analytikere.
Driftsinntektene endte på over 1,4 milliarder kroner i tredje kvarta...Se mer

Ateas resultat endte bedre enn forventet

Atea fikk et driftsresultat på 261 millioner kroner i tredje kvartal 2021, mot 215 millioner kroner i tilsvarende periode året før.
Det fremgår av selskapets seneste kvartalsrapport.
Det var ventet et driftsresultat på 248 millioner kroner, ifølge Infront-konsensus hentet inn fra fem analytikere.
Resultat før skatt ble 236 millioner kroner i kvartalet (189 millioner kroner på samme tid i fjor), av en...Se mer

Solid inntektshopp for Nordic Semiconductor

Umettelig chipetterspørsel gir solid inntektshopp for databrikkeselskapet Nordic Semiconductor, ifølge kvartalsrapporten torsdag morgen.
Nordic Semiconductor øker inntektene med 24 prosent til 148,5 millioner dollar i tredje kvartal.
Økende digitalisering og usikkerhet knyttet til pandemien har gitt en chipmangel som nå truer produksjonen av alt fra elbiler til dataspill og hjemmekontorutstyr.
I dette markedet opererer Tron...Se mer

Telenor-datter med resultat på 993 millioner i tredje kvartal

Telenors datterselskap i Malaysia, Digi, fikk et driftsresultat i årets tredjekvartal på 993 millioner, ned fra 1,05 milliarder på samme tid i fjor.
Det opplyser selskapet i en børsmelding torsdag.
Inntektene falt også fra omtrent 3,4 milliarder i fjor til 3,3 milliarder i årets tredje kvartal.
Digi har 10,37 millioner abonnenter i landet, og i tredje kvartal fikk de 148.000 flere.

Nel tapte 509 millioner kroner i tredje kvartal

Slik er nøkkeltallene fra rapporten til hydrogenselskapet:
  • Resultatet før skatt endte på minus 509 millioner kroner, fra 628,6 millioner på samme tid i fjor
  • Driftsresultatet (ebidta) var på minus 113 millioner kroner, ned fra minus 42,1 millioner.
  • Omsetningen steg til 229 millioner kroner, fra 147,7 millioner kroner
Store tap i Everfuel og Nikola bidrar til underskuddet.

Les mer i saken under:

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%