Aker Solutions og Kværner skjøt opp etter fusjonsplaner

Aker Solutions steg over 30 prosent, samtidig som Kværner vaket rundt 9 prosent oppgang. Oslo Børs holdt steg godt på plussiden etter en nyhetsrush på morgenkvisten.
Hovedindeksen steg 0,89 prosent på ukens siste handelsdag.
Aker Solutions og Kværner er blant dagens vinnere på Børsen, med en oppgang på henholdsvis 34,18 og 7,69 prosent.
Det skjer etter at de to selskapene på morgenkvisten varslet at de har kommet til enighet om en fusjon hvor Kværner-aksjonærene får aksjer i Aker Solutions. Aker BP-direktør Kejtel Digre blir ny konsernsjef i det sammenslåtte selskapet.
Planen med fusjonen er å gjennomføre et nytt leverandørselskap «med en sterkere posisjon som en solid gjennomføringspartner som muliggjør bærekraftig lavutslippsproduksjon av olje og gass», opplyser selskapene på morgenkvisten.
På resultatsiden har Aker blant annet lagt frem kvartalsrapport. Selskapet satser nå grønt etter at de har gjort et milliard-comeback andre kvartal. Etter at Akers netto verdijusterte egenkapital (Net Asset Value) ble omtrent halvert fra 50 til 24,1 milliarder kroner i første kvartal så steg de med 10,1 til 34,3 milliarder kroner.
Aker-aksjen er den femte mest omsatte aksjen på Børsen, og steg 9,51 prosent.
Det kan samtidig nevnes at Borgestad steg 10,65 prosent i løpet av dagen. Dette skjedde etter at Aker la inn et bud på minst 90 prosent av aksjene i vindkraftselskapet NBT. Budet verdsetter egenkapitalen i vindkraftselskapet til 3,1 milliarder kroner. Borgestad eier 2,8 prosent av aksjene i NBT, og har forpliktet seg til å godta budet.

Resultatrush

Fra de øvrige selskapene som har lagt frem resultater på Børsen fredag, finner vi Yara som steg 6,57 prosent fredag. Aksjen var den mest omsatte på Oslo Børs fredag.
Gjødselselskapet måtte se omsetningen falle i andre kvartal, men de lave gassprisene bidro likevel til at selskapet tjente mer på driften.
Yara fikk et driftsresultat på 335 millioner dollar i kvartalet, opp fra 266 millioner dollar i tilsvarende periode i fjor. Analytikerne ventet et driftsresultat på 339 millioner dollar.
Mediekonsernet Schibsted gjør det også sterkt etter resultatslipp og oppkjøp. Selskapets a-aksjen hadde steget med 6,19 prosent i løpet av fredagen.
Torsdag kveld varslet Schibsted et milliardoppkjøp i Finland. Dagen derpå åpner konsernet regnskapsbøkene som langt på vei overgikk aksjeanalytikernes forventninger.
Kvartalstallene viser at konsernet leverte et brutto driftsresultat (ebitda) på 919 millioner kroner i andre kvartal, mot forventningene på 536 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av Infront for TDN Direkt.
For ordens skyld: E24 er et datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte journalister i E24 eier aksjer i Schibsted gjennom konsernets aksjespareprogram.

Norwegian falt etter bemanningsnytt

Samtidig har Norwegian varslet at det overtar 3.000 ansatte fra bemanningsselskapet OMS Aviation. Dette skjer samtidig som de to selskapene skiller sine veier. I forbindelse med dette blir Espen Høibys selskap aksjonær i flyselskapet. Norwegian-aksjen var ned 7,34 prosent ved stengning fredag.
Elkem på sin side falt 9,54 prosent etter at selskapet la frem et resultatfall på nær 200 millioner kroner i andre kvartal.
Også Tomra slo analytikernes forventninger på morgenkvisten. Selskapets aksje hadde steget 1,90 prosent ved stengetid.
Scatec Solar la frem et inntektsfall på 44 prosent i andre kvartal. Driftsresultatet (ebitda) ble imidlertid forbedret i tremånedersperioden, og kom inn til 417 millioner kroner. Driftsresultatet ved samme korsvei i fjor var på 346 millioner. Selskapets aksje er opp 0,80 prosent fredag.
Oljen handles ned 1,50 prosent for dagen til 42,64 dollar fatet ved 16.30-tiden.

Siste nytt

Norwegian stiger etter flere dager med tunge fall

Etter at mer enn 900 millioner nye aksjer i handel bidro til at Norwegian-aksjen falt tolv prosent mandag, er det tirsdag morgen lysere tider for aksjen.
Norwegian-aksjen stiger 6,9 prosent til 1,44 kroner etter rundt 15 minutters handel. Nedgangen i kroner fra dagen før er dermed nesten halvert.
De siste ukene har Norwegian-aksjen stort sett falt i forbindelse med at gjeld har blitt konvertert ti...Se mer

Mener samarbeid gir omsetningsmulighet på én milliard dollar

Crayon Group inngikk tidligere i august et globalt strategisk samarbeid med Amazon Web Services (AWS). Selskapet mener samarbeidet tilsvarer en omsetningsmulighet på én milliard dollar.
Det sier konsernsjef Torgrim Takle i Crayon Group på andrekvartalspresentasjon tirsdag.
– Vi mener dette partnerskapet representerer en omsetningsmulighet på én milliard dollar for Crayon i et tre til fem års perspek...Se mer

Oslo Børs klatrer ut av startblokken

Det er oppgang i inngangen til dagen på Oslo Børs. Hovedindeksen åpner opp 0,75 prosent til 862,56 poeng.
Oljeprisen stiger samtidig 0,27 prosent til 45,04 dollar fatet. Det er like under nivået som da Børsen stengte dagen før.
Mest omsatt i åpningen er Equinor som stiger 0,89 prosent, foran Mowi som er opp 1,07 prosent og DNB stiger 1,37 prosent.
IT-selskapet Crayon har på morgenen lagt frem et r...Se mer

Meglerhus gjentar salgsanbefaling på Tietoevry-aksjen

Kepler Cheuvreux høyner kursmålet på Tietoevry til 22 euro per aksje, fra tidligere 20 euro. Salgsanbefalingen gjentas.
Det fremgår av en oppdatering tirsdag.
«Vi hever vårt estimat for 2020 med syv prosent etter andrekvartalsrapporten, (..) men vi har fortsatt en forsiktig tilnærming og antar at synergiene ikke fullt ut er gjennomført før 2023», skriver meglerhuset.

Les også:

Zalando doblet resultatet under coronakrisen

Netthandelsgiganten opplevde kraftig inntektsvekst i andre kvartal. Nå vil selskapet gjøre nye investeringer.
Flere netthandelsbedrifter har kunnet vise til sterk utvikling gjennom andre kvartal. Så er også situasjonen for tyske Zalando som økte inntektene med 27,3 prosent til 2,03 milliarder euro i andre kvartal, sammenlignet med året før.
Det viser selskapets kvartalsrapport som ble offentliggjo...Se mer

Quantafuel kjøper eierandel i Kristiansand-basert selskap

Gjenvinningsselskapet Quantafuel har kjøpt en eierandel på 49 prosent i Replast, en leverandør av mekanisk sortering- og resirkuleringsløsninger basert i Kristiansand i Norge, for å bygge produksjonskapasitet for kjemisk resirkulering på samme anlegg.
Det fremgår av en melding fra selskapet tirsdag.
Aktørene har ambisjon om å gradvis bygge ut en total prosesseringskapasitet på 20-30.000 tonn per år...Se mer

Gaming Innovation Group økte omsetningen

I andre kvartal rapporterer spillselskapet Gaming Innovation Group en inntektsvekst på 49 prosent fra samme periode året før til 16,7 millioner euro.
Brutto driftsresultat (ebitda) havnet på 2,8 millioner euro, opp fra 1,5 millioner euro. Driftsresultatet (ebit) havnet på minus 2,2 millioner euro, og er en halvering av tapet i andre kvartal 2019 som var på minus 4,4 millioner euro.
På bunnlinjen satt selskapet i...Se mer

Lavere arbeidsledighet enn ventet i Storbritannia

ILO-arbeidsledighetsraten i Storbritannia var 3,9 prosent i tremånedersperioden frem til juni.
Analytikerne ventet på forhånd en ledighetsrate på 4,2 prosent, ifølge Direkt Makro.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%