SVT: Swedbank mistenkte hvitvasking for 95 mrd. i 2018

Fredag morgen avslører SVTs Uppdrag Granskning at storbanken Swedbank allerede i fjor mistenkte hvitvasking for 95 milliarder svenske kroner. Dette er langt høyere enn de 40 millionene svenske kroner SVT tidligere har funnet.
Swedbank har hele tiden avvist at de har hatt noe å skjule, men har vist til den interne rapporten som har gransket transaksjoner mellom Swedbank og Danske Bank i perioden 2007–2015. Det er denne rapporten SVT nå har fått tilgang til.
SVT skriver at banken har merket rapporten som «confidencial». Den er skrevet av «Swedbank Comliance» som begrenser utvalget gjennom å fokusere på «questionable transactions and parties».
Swedbanks kommunikasjonssjef Gabriel Franke Rodau skriver i en e-post til SVT at 95 milliarder svenske kroner er den totale summen som har fremkommet når man har undersøkt transaksjonene mellom bankene. Han opplyser videre at det ikke er et tall over «mistenkte kunders transaksjoner» slik SVT hevder.
Den svenske Finansinspektionen skal ha fått tilgang til rapporten. Det er ikke kjent om rapporten er delt med styret i selskapet.
Like etter saken ble kjent publiserte banken en børsmelding med kommentarer på opplysningene.
– Som vi har gjentatt mange ganger reagerer vi på ulike signaler. Derfor var det natulig for oss å se på dette da saken om Danske bank ble kjent. Det var bakgrunnen for vår analyse, sier Swedbank-sjef Birgitte Bonnesen i meldingen.
Hun uttaler videre at i noen tilfeller var det nødvendig å gjennomføre tiltak, men i de fleste tilfeller var det ingen grunn til å gjøre noe.

Les også:

Siste nytt

Kilder: Fiat Chrysler i samtaler om å gå sammen med Renault

Fiat Chrysler er i gang med samtaler om å skape omfattende bånd til franske Renault, skriver Financial Times med henvisning til kilder.
Noen av kildene sier at en eventuell avtale kan ende med at Fiat Chrysler blir med i Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen i fremtiden. De legger imidlertid til at et slikt utfall være en komplisert vei å ta, og at det vil innebære å vinne over Nissan.
Samtalene er ifølge avisen fok...Se mer

Kina: – Den som shorter yuanen vil få store tap

Verdien til den kinesiske yuanen har svekket seg mer enn 2,5 prosent mot dollaren siden handelskrigen mellom USA og Kina eskalerte for noen uker siden, skriver Reuters.
Etter nedgangen koster én dollar like over grensen på syv yuan, som har blitt ansett som det laveste yuanen bør ligge på mot dollaren.
Xiao Yuanqi, talsperson for den kinesiske bank- og finansmyndigheten CBIRC, sier ifølge Reuters at...Se mer

«Ingen» vil være toppsjef i dette selskapet: – En umulig jobb

Toppsjefstillingen i et av Sør-Afrikas største og mest trøblete selskaper er ledig for ellevte gang på et tiår.
Strømforsyningselskapet Eskom forsyner 95 prosent av strømmen til Sør-Afrika, og står uten leder etter at Phakamani Hadebe bestemte seg for å gå av bare 16 måneder etter at han begynte å jobbe der.
Han forteller at stillingen kom med «utenkelige krav» og at jobben begynte å gi han helsepr...Se mer

FA: Spetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder i gevinst

Investor og milliardær Øystein Stray Spetalen har år etter år sett Oslo Børs bykse oppover, uten å ha vært med på moroa.
For av balanseverdien til det Spetalen-eide investeringsselskapet Ferncliff Holding på 2,3 milliarder kroner, sitter 1,7 milliarder kroner i banken, en andel på hele 75 prosent, skriver Finansavisen.
Det har ført til at Spetalens formue har steget med 23 prosent i løpet av de si...Se mer

BW Offshore-sjefens aksjer opp 21,5 mill. på en uke

Oslo Børs-noterte BW Offshore, som driver med flytende produksjonsskip, steg nær 20 prosent til kurs 57,6 kroner på Oslo Børs denne uken.
Det var godt nytt for BW Offshore-sjef Carl K. Arnett.
Han eier samlet 2,28 millioner aksjer i selskapet han leder, ifølge en oversikt på BW Offshores hjemmesider. Papirverdien på disse aksjene økte med 21,5 millioner kroner til 131 millioner kroner i løpet av u...Se mer

WSJ: Wall Street kjøper ikke det Silicon Valley selger

Nyopprettede teknologiselskaper som har fått millioner i frisk kapital av venturekapitalister i tek-hovedstaden Silicon Valley sliter med å selge seg til skeptiske Wall Street-investorer.
Verdsettingen i seks av de ti mest kjøpte tek-oppstartselskapene som har gått på børs siden 2015 nådde en topp før de børsnoterte, viser en analyse av Wall Street Journal.
Uber-investorer betalte like under 50 do...Se mer

Har kursmål på 4.000 dollar: – Wall Street misforstår Tesla

2019 har ikke vært lett for Tesla-investorer. Siden årsskiftet har aksjekursen falt med omkring 40 prosent, og en etter en har de store meglerhusene kuttet kursmålet sitt på elbilprodusentens aksje.
Nylig kuttet investeringsbanken Morgan Stanley sitt «worst case»-kursmål på aksjen fra 97 til 10 dollar.
Men analytiker i investeringsfondet Ark Invest, Tasha Keeney, mener Wall Street overser «det sto...Se mer

Fredriksens Ship Finance låner 700 millioner kroner

John Fredriksens skipseiende selskap Ship Finance utstedte fredag et senior usikret obligasjonslån på 700 millioner kroner, med en rente på 4,60 prosent over pengemarkedsrenten Nibor, ifølge en melding.
Lånet utløper i juni 2024 og pengene skal brukes til generelle selskapsformål, fremgår det.
DNB Markets, Nordea, SEB, Arctic Securities og Danske Bank var tilretteleggere.

Atlantic Petroleum-aksjen suspenderes og sjefen går av

Oljeselskapet Atlantic Petroleum ble fredag enig med børsgiganten Nasdaq om en midlertidig suspensjon av selskapets aksjer, ifølge en melding fredag.
Det mens selskapet jobber for å omorganisere gjelden og skaffe mer penger, opplyses det.
Der fremgår også at den midlertidige Atlantic Petroleum-sjefen Grame Fawcett fratrer stillingen - mens Mark Hoejgaard tar over.
Atlantic Petroleum er notert på Na...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%