Null Max-ordrer for Boeing for tredje måned på rad

På tirsdag kom flygiganten Boieng med ferske ordre- og leveringstall. For tredje måned på rad har de ingen ferske ordrer for kjøp av 737 Max-fly.
Det er nå omtrent fire måneder siden Etiopia-ulykken der 346 mennesker mistet livet. I etterkant av styrten har samtlige Max-fly stått parkert på bakken.
Ennå har det ikke kommet endelige og fullstendige svar på hva som forårsaket styrten. Dermed er det også umulig å si noe med sikkerhet om når flyene vil være i trafikk igjen, skriver Cnet.com.
Men ikke alt er satt på vent. I juni kunne Boeing melde om at de hadde kommet til avtale med IAG om salg av 200 nye fly. Ordren er imidlertid ikke fullført ennå, så det er grunnen til at den ikke er registrert på den ferske oversikten.
Andre tall viser at flyprodusenten leverte 239 fly til kommersiell bruk i årets første halvår, ned 37 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Markant oppgang i Asia etter «delvis» handelsavtale

Det er tydelig oppgang på de asiatiske børsene mandag morgen etter at USA og Kina fredag kveld ble enige om en «delvis» handelsavtale.
Blant annet ble landene enige om å fryse den varslede tolløkningen 15. oktober. Samtidig skal de ha kommet til enighet om at Kina skal kjøpe mer jordbruksvarer fra USA. Fortsatt er ikke denne første delen av en større handelsavtale signert.
Det har samtidig kommet en rek...Se mer

Glamox vil kjøpe den polske lysleverandøren Es-System

Glamox skriver i en børsmelding at de har inngått en avtale med de største aksjonærene i den polske lysleverandøren Es-System i forbindelse med et kommende bud på alle aksjene i selskapet.
I henhold til avtalen skal aksjonærene, som til sammen eier 69,3 prosent av de utestående aksjene i Es-System, selge alle sine aksjer som svar på budet.
– Det planlagte kjøpet av Es-System vil gjøre det mulig for...Se mer

Volkswagen benekter børsnotering av Lamborghini

Bloomberg skrev fredag at Volkswagen vurderte å børsnotere sportsbilmerket Lamborghini. Bakgrunnen for planene sa en kilde til Bloomberg var at bilgiganten skulle fokusere på å utvide Volkswagen, Audi og Porsche.
Søndag benekter Volkswagen at det er planer om salg eller børsnotering av bilmerket.
– Spekulasjon i dette er uten grunnlag, sier en Volkswagen-representant til Reuters.

Midlertidig suspensjon av 10 lisenser for Mowi Canada

I kjølvannet av fiskedøden på 2,6 millioner fisk i Canada, har Mowi fått ti av 47 lisenser i Newfoundland midlertidig suspendert.
Det fremkommer i en melding søndag.
Dødeligheten, som tilsvarer omtrent 5.000 tonn biomasse, var forårsaket av langvarig høye sjøvannstemperaturer som skapte lave oksygenforhold.
Alle lisensene som er suspendert er relatert til lokalitetene hvor fiskedøden har forekommet.
Ifølge selskapet vil ikke susp...Se mer

Regjeringskilde i London til Reuters: Langt unna en brexit-avtale

– Storbritannia er fremdeles en lang vei unna enighet om en endelig brexit-avtale og de neste dagene blir kritiske om det skal bli enighet om betingelsene, sa en anonym Downing Street-kilde til Reuters lørdag.
Forhandlingene har denne helgen foregått mellom EU og Storbritannia for å finne enighet før torsdagens og fredagens møte i Brussel. Kilden sier til Reuters at Storbritannia er innstilt på å...Se mer

Russland ser på å skifte ut dollaren i energitransaksjoner

Russland vurderer å benytte euro eller rubler for transaksjoner innen energitransaksjoner, i steden for den amerikanske dollaren.
– Vi har en veldig god valuta, den er stabil. Hvorfor ikke bruke den for globale transaksjoner, sier Russlands økonomiminister Maxim Oreshkin i et intervju med Financial Times.
Han uttalte videre at Russland ønsket å minimere eksponeringen mot USA for å tiltrekke seg fle...Se mer

Lyft saksøker New York City for lov mot passasjerløs kjøring

Taxiappselskapet Lyft følger etter konkurrenten Uber og går til sak mot myndighetene i New York for planer om å begrense hvor lenge sjåførene kan kjøre uten passasjer i sentrum, skriver Reuters.
Tidligere har det vært en begrensing om at sjåførene kun kan kjøre uten kunder 41 prosent av tiden på veien. Reuters skriver at både Uber og Lyft skal ha koblet sjåfører fra appene i perioder med lav etters...Se mer

Fagforbundet UAW øker streikelønnen i General Motors

Fagforbundet United Auto Workers (UAW) sa lørdag at de vil øke streiklønna for 48.000 arbeidere per time hos den amerikanske bilprodusenten General Motors (GM), Skriver Reuters.
Streikelønnen vil øke med 25 dollar i uken til 275 dollar. Streiken nærmer seg nå sin fjerde uke.
Ifølge en prognose fra den sveitsiske banken Credit Suisse kan streiken i den amerikanske bilprodusenten koste 1,5 milliarder...Se mer

Trump: Kina-avtale kan skape milliardsalg for Boeing

USAs president Donald Trump skriver at den delvise handelsavtalen med Kina kan generere så mye som 20 milliarder dollar, eller 181,6 milliarder kroner, i salgsinntekter for Boeing-fly.
– Andre aspekter ved avtalen er også bra - teknologi, finanstjenester, 16–20 milliarder dollar i Boeing-fly etc., skriver presidenten på Twitter lørdag, uten å gi flere detaljer om flyene.
Da presidenten offentliggjorde...Se mer

Blackstone i samtaler om å kjøpe andel i Citadel

Blackstone skal ha vært i samtaler med Citadel om å kjøpe en andel i selskapet, melder Wall Street Journal.
Blackstone har diskutert investering i både Citadels hedgefond, men også dets lavere profilerte, men raskt voksende verdipapirhandelvirksomhet sier kilder kjent med saken til avisen.
Verdivurderingen som diskuteres ble ikke fastsatt, men Citadel-sjefer estimerer at fondet, med 32 milliarder d...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

Har du et øyeblikk?

Hjelp oss å forbedre børstjenestene våre, og få et gavekort til 500 kroner på kjøpet.

Vi vil gjerne høre dine synspunkter i et intervju (cirka 50 minutter).

Meld din interesse
UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%