Årets verste dag på Oslo Børs

Nedgangen på Oslo Børs tiltok, og Hovedindeksen endte ned 2,39 prosent mandag. Nedgangen er Børsens største på en enkelt handelsdag så langt i år.
Equinor tynget med et fall på 2,95 prosent, Yara falt 3,8 prosent, Norsk Hydro gikk ned 3,21 prosent, DNB falt 3,34 prosent og Aker BP falt 4,1 prosent.
Samtidig er det markante fall i det europeiske aksjemarkedet, der de største børsene er ned over én prosent. Wall Street faller også tungt.
Nedgangen kommer etter at ferske tall fra Tyskland viste at landets økonomi krympet med 0,1 prosent i andre kvartal, og følger en invertering av den britiske og amerikanske rentekurven. Fenomenet tolkes som et resesjonsvarsel.
Oljeprisen er ned 2,76 prosent til 59,27 dollar fatet.
Nøkkeltall fra Kina skuffet også tidligere i dag, da industriproduksjonen vokste 4,8 prosent i juli, under ventede 5,9 prosent, ifølge Wall Street Journal.
Flere selskaper leverte resultater før åpningstid. Blant dem er Bank Norwegian, notert som Norwegian Finans, som falt 4,76 prosent. Også Hexagon Composites leverte tall, og investorene svarte med å sende aksjen ned 15,27 prosent.
Utviklingen på Oslo Børs kommer etter en solid oppgang på Wall Street kvelden før. Også de asiatiske børsene steg i morgentimene, men ikke like mye.
USA kunngjorde tirsdag at de utsetter ny toll på enkelte kinesiske varer til 15. desember, noe som da bidro til en snuoperasjon i Oslo og på Wall Street.

Siste nytt

Razzia hos Orkla-eide Lilleborg

Konkurransetilsynet gjennomfører tirsdag razzia hos såpeprodusenten Lilleborg etter mistanke om brudd på konkurranseloven.
Saken oppdateres...
Både Lilleborg-eier Orkla og Konkurransetilsynet bekrefter at det gjennomføres razzia tirsdag.
– Bakgrunnen for besøket er at vi over lenger tid har kartlagt innkjøpsbetingelsene i det norske markedet. Nå har vi gjennomført et uanmeldt besøk for å sikre bevi...Se mer

Nissan venter svakeste resultat på 11 år i 2019

Japans nest største bilprodusent fikk et driftsresultat for perioden juli-september på 30 milliarder yen, tilsvarende 2,5 milliarder kroner.
Det er rundt 70 prosent lavere enn ved samme korsvei i fjor, og det svakeste andrekvartalet på 15 år, ifølge Reuters.
På forhånd ventet analytikerne i gjennomsnitt et driftsresultat på 47,48 milliarder yen, ifølge Refinitiv.
Fallet var drevet av en sterke yen og...Se mer

Børsen i minus etter flat start på dagen

Etter at Børsen mandag endte med en forsiktig oppgang, peker pilene nedover rundt lunsjtid tirsdag.
Hovedindeksen er ned 0,22 prosent til 915,84 poeng.
Morgenen har vært preget av at Mowi-sjef Alf-Helge Aarskog går på dagen. Hans etterfølger blir nåværende finansdirektør Ivan Vindheim. Nordea-analytiker Kolbjørn Giskeødegård sier til E24 at sjefbyttet ikke er dramatisk. Mowi er mest omsatt og faller...Se mer

EU gir Telia tillatelse til å kjøpe Bonnier Broadcasting

EU-kommisjonen har gitt Telia tillatelse til å kjøpe opp Bonnier Broadcasting, som blant annet eier svenske TV 4 og CMore, samt finske MTV. Det bekrefter kommisjonen i en pressemelding.
– Vi har i dag tillatt Telias kjøp av Bonnier, på enkelte vilkår. Som følge av beslutningen vil kunder i Finland og Sverige fortsatt ha et bredt spekter av TV-kanaler og audiovisuelt innhold både gjennom tradisjone...Se mer

Pessimismen avtar hos tyske investorer

Den tyske Zew-indeksen, som måler stemningen blant analytikere og investorer, stiger overraskende til minus 2,1 poeng i november fra minus 22,8 poeng måneden før.
Grensen mellom optimisme og pessimisme i indeksen går ved null, og målingen gir et signal om at pessimismen avtar. Det var på forhånd ventet at indeksen ville vise en mindre oppgang til minus 13 poeng.
Bedringen er et lyspunkt fra en tys...Se mer

UBS nedjusterer kursmålet på Aker Solutions

UBS nedjusterer sitt kursmål på Aker Solutions til 24 kroner fra tidligere 30 kroner. Nøytral-anbefalingen fastholdes, ifølge en oppdatering tirsdag.
UBS gjør ikke store estimatendringer for 2019, 2020, og 2021 ettersom deres estimater allerede reflekterte fallende omsetning i 2020, som selskapet nå guider. Ebitda-estimatene nedjusteres med 4-7 prosent for 2019-2021. Videre har UBS fjernet 2019-utb...Se mer

Brann om bord i norsk seismikkfartøy i Senegal

Det brøt mandag ut brann i maskinrommet på Shearwater Geoservice-eide Polar Marquis. Brannen er slukket, og situasjonen er under kontroll, opplyser GC Rieber Shipping, som administrerer skipet, i en pressemelding tirsdag.
Konsernsjef Einar Ytredal i GC Rieber Shipping sier til TDN Direkt at det er for tidlig å si noe om skadeomfanget.
– Det viktigste for oss nå er å ta vare på mannskapene, først o...Se mer

Håp om utsatt biltoll løfter stemningen i Europa

Det er en forsiktig oppgang på de europeiske børsene, der stemningen i markedene er løftet av meldinger om at USAs president Donald Trump er ventet å utsette en beslutning om å innføre biltoll mot EU med seks måneder, skriver CNBC.
Den brede Europa-indeksen Stoxx 600 er opp 0,13 prosent i tidlig handel.
Slik ser det ut i Europa tirsdag formiddag:
  • Samleindeksen Estoxx 50 opp 0,18 prosent
  • DAX i Frankfurt opp 0,28 prose...Se mer

Nordea Markets øker kursmålet på SAS-aksjen

Nordea Markets beholder kjøpsanbefaling på SAS-aksjen, men øker kursmålet til 22 svenske kroner per aksje fra tidligere 17, ifølge en oppdatering tirsdag.
Inntjeningen til SAS er bedre enn ventet grunnet en ikke ubetydelig oppgang i billettprisene, mener meglerhuset, som også viser til at i tillegg øker antall passasjerer og flyene har et høyere belegg enn tidligere.
Analytikerne skriver at årsaken...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%