Oslo Børs falt videre: Børsdebutant klatret

For hovedindeksen ble det det tyngste fallet siden midten av juni. Børsdebutanten Mercell fløy ut av startblokken. Samtidig fortsatte en annen nykommer jubeluken.
Etter en forsiktig oppgang fra start, snudde Oslo Børs nedover. Like før stengetid falt børsen ytterligere.
Ved stengetid hadde Hovedindeksen falt 1,24 prosent til 800,96 poeng. Det er det tyngste fallet siden 15. juni da hovedindeksen endte ned 2,12 prosent.
Resultatsesongen startet torsdag morgen da Kværner kom med sitt resultat. Fra tidligere var de fleste nøkkeltallene i resultatet kjent, men det kom torsdag frem at selskapet blant annet har stanset fallet i ordrereserven. Kværner-aksjen steg 2,65 prosent.
Oppgangen for det Aker-dominerte selskapet kom etter at aksjen mandag steg kraftig.

Sterk børsdebut

Mercell Holding børsnoteres torsdag på Merkur Market. Selskapet ble dagens mest omsatte aksje. Teknologiselskapet har en digital plattform for offentlige anskaffelser. Og allerede ut fra startblokken gjør selskapet det sterkt.
Selskapet hentet 450 millioner kroner ved utstedelse av 126 millioner aksjer til kurs 6,75 kroner i forbindelse med noteringen.
Etter noteringen ble den første handelen gjort på 8,00 kroner, noe som er 18,5 prosent over nivået fra emisjonen.
Ved stengetid ble aksjen omsatt for for 8,25 kroner, en oppgang på 22,22 prosent.
Det gir selskapet en markedsverdi på 2,38 milliarder kroner, en økning på rundt 400 millioner kroner fra kapitalinnhentingen.
– Vi har opplevd en enorm interesse fra både norske og utenlandske investorer, og emisjonen ble mer enn ti ganger overtegnet. Kapitalinnhentingen posisjonerer oss godt for å nå målet om å bli Europas ledende aktør innen vår industri, sier Terje Wibe, konsernsjef i Mercell i en kommentar.
Pengene selskapet hentet skal brukes til å finansiere selskapets mange vekstmuligheter, så vel som til utvikling av produkter og teknologi.

Nykommer fortsatte oppover

Det har vært en hektisk uke for dem som har ansvaret for børsnoteringer på Oslo Børs. På Merkur Market har både Røkke-selskapet Aker BioMarine og teknologiselskapet Ayfie Group gått på børs, i tillegg til Mercell.
Særlig Ayfie har hatt en meget god start på børslivet. Etter de to første dagene hadde aksjen steget 49,5 prosent, og torsdag fortsetter oppgangen.
Ayfie-aksjen endte opp 11,37 prosent til 3,33 kroner. Det er 66,5 prosent over nivået selskapet hentet inn penger på før noteringen.
Aker BioMarine på sin side har stabilisert seg noe under kursen fra kapitalinnhentingen. Selskapet handles for 106 kroner torsdag, en nedgang fra 115,85 kroner i emisjonen.
På de asiatiske børsene har det vært god stemning i morgentimene. Særlig de kinesiske børsene steg etter at prisveksten steg fra måneden før. De amerikanske børsene avsluttet onsdag kvelden med markant oppgang, noe som førte Nasdaq-indeksen opp til nytt rekordnivå.
Oljen handles på sin side ned 2,26 prosent til 42,34 dollar fatet rundt børsslutt, etter et markant fall litt over klokken 4.

Siste nytt

Reuters: USA og Kinas planlagte møte om handel utsettes

USA og Kina skulle etter planen møtes lørdag for å gjennomgå i hvilken grad Kina har fulgt fase 1-avtalen på handel. Møtet er nå utsatt på ubestemt tid, grunnet «planleggingsproblemer», ifølge Reuters som viser til kilder med kjennskap til planene.
USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer, finansminister Steven Mnuchin og Kinas visestatsminister Liu He har vært ventet å ha et videomøte 15. augus...Se mer

Oslo Børs endte med nedgang

Hovedindeksen endte ned 0,7 prosent til 871,91 poeng. Nedgangen kommer med et bredt børsfall i Europa. Wall Street er også i minus fredag ettermiddag.
Equinor stengte med en nedgang på 2,93 prosent til 145,7 kroner. Aksjen er ekskludert utbytte og har blitt nedgradert av meglerhus, i tillegg til at oljeprisen er gått litt nedover i løpet av dagen.
Pareto Securities har jekket ned anbefalingen på Equ...Se mer

Lakseprisene holder seg stabile for neste uke

Lakseprisene ser ut til å bli noenlunde stabile for neste uke. Men flere prøver å presse prisene opp.
Det er tilbakemeldingen IntraFish får fra markedsaktører fredag ettermiddag.
En eksportør sier at prisene har stabilisert seg, og forventer samme pris neste uke som denne. Han melder om priser fra oppdretter på 43 kroner for 3–4 kilo.
– Det har vært en kjekk uke, vi har klart å få pengene våre tilbak...Se mer

Forsiktig nedgang på Wall Street

Pilene peker svakt nedover i tidlig handel på Wall Street. Slik ser det ut kort tid etter åpningstid:
  • Dow Jones ned 0,34 prosent
  • Nasdaq Composite ned 0,04 prosent
  • S&P 500 ned 0,23 prosent
Før børsåpning viste ferske tall at detaljhandelomsetningen i USA hadde en oppgang på 1,2 prosent på månedsbasis i juli, mot forventningene på 1,9 prosent, ifølge TDN Direkt.
Capital Economics skriver i en kjapp komme...Se mer

Oljeprisen svinger nedover etter IEAs anslagskutt

Oljeprisen er på vei nedover fredag formiddag. I skrivende stund omsettes ett fat med nordsjøolje (Brent) for 44,58 dollar fatet i, ned 1,13 prosent for dagen.
Det etter at prisen klatret over 45 dollar i morgentimene, etter nyheter om at USAs kommersielle oljelagre har falt for tredje uke på rad.
«Prisene svingte til tap på fornyet bekymring for den globale utviklingen for oljeetterspørselen,» skri...Se mer

SAS med nye endringer i redningspakken: Sverige og Danmark tilbys økt rente

SAS fikk ikke nok støtte til forslag til redningsplan som ble lansert 30. juni. Etter at et nytt forslag ble lagt på bordet tidligere i august, sukres pillen nå ytterligere for den danske og svenske staten.
Fredag varsler SAS markedet om nye endringer i den foreslåtte rekapitaliseringsplanen som skal redde selskapet fra konkurs.
Endringen som nå gjøres betyr i praksis at den svenske og danske staten...Se mer

Flere meglerhus oppjusterer Bank Norwegian-kursmål

Arctic Securities, ABG Sundal Collier og Danske Bank Markets er blant meglerhusene som har høynet kursmålet på Norwegian Finans Holding, som eier Bank Norwegian, etter det som omtales som en solid andrekvartalsrapport.
Arctic Securities oppjusterer kursmålet til 92 kroner per aksje fra tidligere 85 kroner og gjentar en kjøpsanbefaling, ifølge en oppdatering torsdag kveld.
Meglerhuset ventet en innhenti...Se mer

Bred nedgang på Europa-børsene – reiseaksjer faller

Det er bred nedgang på de europeiske børsene fredag morgen, med samleindeksen Stoxx 600 ned 0,69 prosent.
Det etter en blandet børsmorgen i Asia. Også på Wall Street kvelden før var utviklingen blandet.
I Europa er flere reiseaksjer på vei nedover, etter at Storbritannia innførte nye karantenekrav for reisende fra Frankrike, Nederland Malta og Monaco, fra og med lørdag, melder CNBC.
Tui-aksjen er ned 5,47 prosent...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%