Beste 50-dagersperiode noensinne for S&P 500

De siste dagene har de amerikanske børsene hatt markant oppgang til tross for opptøyer landet over.
Børsoppgangen fortsatte onsdag, spesielt den industritunge Dow Jones-indeksen.
  • S&P 500 steg 1,36 prosent
  • Nasdaq Composite økte 0,78 prosent
  • Dow Jones endte opp 2,05 prosent
Før børsåpning ble det offentliggjort sysselsettingstall av det positive slaget fra privat næringsliv. Tallene viste at 2,76 millioner amerikanere mistet jobben i det private, mot 8,75 millioner som var ventet av analytikere på forhånd.
Med onsdagens oppgang er teknologitunge Nasdaq snart tilbake til rekordnivået fra før coronakrisen, på 9817 poeng. Indeksen stengte onsdag på 9682 poeng.
Også den bredere S&P 500-indeksen har slått kraftig tilbake etter bunnen i slutten av mars. De siste 50 dagene har indeksen steget med omtrent 37 prosent, noe som er dens sterkeste 50 dagersperiode noensinne, ifølge LPL Financial, gjengitt av CNBC.
– Aksjemarkedet har fått en veldig fin start på juni. Når vi ser forbi et par hindringer, fortsetter det å bevege seg opp i håp om lysere dager med gjenåpning av økonomien og flere tusen milliarder dollar i likviditet, skriver Gregory Faranello i investeringsbanken AmeriVet Securities i et notat gjengitt av CNBC.

Siste nytt

Øyelege øker ytterligere i Storebrand

Øyelege og privatinvestor Ole Morten Halvorsen sitter med 240.000 flere aksjer i Storebrand gjennom investeringsselskapet OM Holding, viser ferske aksjonærlister.
Han har dermed en beholdning på rundt 2,73 millioner aksjer, tilsvarende 0,58 prosent, i Storebrand.
Halvorsen er en svært aktiv investor på Oslo Børs. Aksjeporteføljen hans har vært kraftig belånt, med milliardgjeld til kredittinstitusj...Se mer

Simen Thorsen reduserer i Magnora

Investor og eiendomsutvikler Simen Thorsen står oppført med én million færre aksjer i Magnora, viser ferske aksjonærlister mandag.
Thorsen har dermed rundt 1,43 millioner aksjer i selskapet gjennom investeringsselskapet Hortulan. Han er selskapets 10. største aksjonær, men var nummer to ved forrige oppdatering.
Magnora sendte ut en såkalt flaggemelding i juni, der Thorsen meldte at han selger seg n...Se mer

Runar Vatne forsvinner fra aksjonærlisten til Axactor

Runar Vatne faller helt ut av aksjonærlistene til gjeldsinvesteringsselskapet Axactor, ifølge ferske aksjonærlister mandag.
Han sto sist oppført med rett over én million aksjer i selskapet, gjennom Vatne Equity, og var selskapets 17. største aksjonær.
Listen omfatter selskapets 50. største aksjonærer, noe som betyr at det omfatter alle aksjonærer som ved tidspunktet hadde 335.000 aksjer eller mer...Se mer

Erling Neby med flere aksjer i ABG Sundal Collier

Erling Neby sitter med 100.000 flere aksjer i meglerhuset ABG Sundal Collier, ifølge ferske aksjonærlister.
Radioimportøren, investoren og kunstsamleren er fjerde største aksjonær i selskapet med sine 12,6 millioner aksjer.
Aksjonærlistene har et par dagers etterslep, og det kan være at investoren har gjort endringer i posisjonen. Aksjonærlistene tar heller ikke hensyn til overføringer av aksjer ti...Se mer

Analog Devices kjøper konkurrent for 197 mrd. kroner

Brikkeprodusenten Analog Devices (ADI) og Maxim Integrated Products har inngått en endelig avtale der ADI vil kjøpe Maxim i en aksjetransaksjon som verdsetter det sammenslåtte selskapet til over 68 milliarder dollar.
Det fremgår av en melding fra de to selskapene mandag.
Handelen innebærer at Maxim-aksjonærene får 0,63 ADI-aksjer per aksje de har i Maxim. Dette gir en samlet transaksjonssum på 20,91...Se mer

Sterkere resultat enn ventet fra Pepsi tross resultatfall

Drikkevaregiganten Pepsi Co. leverer et resultat etter skatt på 1,65 milliarder dollar, tilsvarende 15,5 milliarder kroner i andre kvartal. Dette gir et resultat per aksje på 1,32 dollar per aksje, ned fra 1,54 dollar per aksje i samme periode året før.
Likevel er det noe bedre enn anslaget på 1,25 dollar per aksje, ifølge estimater innhentet av Bloomberg.
– Selv om vi ble møtt av betydelige utford...Se mer

Jack Ma selger seg ned i Alibaba

Den kinesiske e-handelsmogulen Jack Ma har solgt aksjer for 8,2 milliarder dollar, tilsvarende 77 milliarder kroner, i Alibaba Group Holding.
Det viser konsernets årsrapport som ble sluppet fredag. Ma gikk av som styreleder i Alibaba i september, og fokuserer nå på veldedighetsvirksomhet. Salget innebærer at hans eierandel i konsernet går fra 6,2 prosent for et år siden til 4,8 prosent nå.
Alibaba oppgir ikke gjennomsn...Se mer

Aker BP stiger markant dagen før rapportslipp

Under et døgn før oljeselskapet Aker BP legger frem tallene for andre kvartal virker investorene å ha en positiv tilnærming til selskapet. Aker BP-aksjen er opp 4,51 prosent til kurs 187,90 kroner etter en times handel.
Selskapet ventes å legge frem et driftsresultat på 190 millioner dollar i kvartalet, ifølge estimater innhentet av Infront for TDN Direkt.
Samtidig ventes brutto driftsresultat til...Se mer

Oppgang på Europa-børsene – finske Neles flyr etter svensk bud

Uken starter med et smell for europeiske børser, med den brede Stoxx Europe 600-indeksen opp 0,74 prosent.
Den store vinneren så langt på morgenkvisten er det finske selskapet Neles, som stiger mer enn 35 prosent i Helsinki. Selskapet er en avlegger av Metso, og ligger nå an til å bli kjøpt opp av svenske Alfa Laval for 1,7 milliarder euro, tilsvarende 18,4 milliarder kroner.
Det britiske sikkerhetsselskap...Se mer

Aker Solutions klatrer fra start etter resultatvarsel

Oljeserviceselskapet Aker Solutions kom med et overraskende positivt resultatvarsel på morgenkvisten, der det blant annet varslet et brutto driftsresultat (ebitda) på 230 millioner kroner i andre kvartal.
Det var betraktelig bedre enn ventet, og aksjonærene setter stor pris på nyheten. Kort tid etter børsåpning er aksjen opp 7,98 prosent til 9,34 kroner.
Analytikerne hadde på sin side spådd et ebi...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%