Nederlag for Autostore i milliardsøksmål

Robotlagerselskapet Autostore gikk i oktober i fjor til søksmål mot britiske Ocado Group både i Storbritannia og USA.
Den administrative sjefdommeren Charles Bullock i USAs internasjonale handelskommisjon (ITC) har nå kommet med en anbefaling til kommisjonen skal ha en full behandling av saken.
Sjefdommeren anbefaler til kommisjonen at Ocado kan fortsette å importere produktet Ocado Smart Platform til USA. Det stadfestes samtidig at enkelte av Autostores patenter var ugyldige på grunn av et «snevert juridisk spørsmål», skriver Autostore i en melding natt til tirsdag.
– Denne foreløpige beslutningen vil, selv om den stadfestes av kommisjonen, ikke påvirke vår mulighet for å drive virksomhet i USA eller globalt, sier Autostore-sjef Karl Johan Lier i en kommentar.

– Vil forsvare vår immaterielle eiendom

Autostore har til hensikt å bestride den foreløpige beslutningen når saken kommer opp for hele kommisjonen. Det er ventet en endelig beslutning her i april 2022.
– Konklusjonen som sjefdommeren kom til om patentenes gyldighet går imot avgjørelsen fra det amerikanske patent og varemerkekontoret, som avviste å ugyldiggjøre patentene som er aktuelle i denne saken. Vi vil ta opp dette med kommisjonen, og vil fortsette å forsvare vår immaterielle eiendom ikke bare i ITC, men også på alle andre relevante arenaer, sier Lier.
Det understrekes i meldingen at Bullock har kommet frem til at Ocado Smart Platform krenker tre av Autostores patenter. I tillegg har dommeren valgt å avvise Ocados påstand om at patentene ikke kan håndheves, ifølge Autostore.

Venter å bruke 270 mill.

I forbindelse med børsnoteringen av Autostore tidligere i høst skrev selskapet i prospektet at det forventet kostnader knyttet til søksmålet på 15 til 20 millioner dollar.
Men i november fortalte finansdirektør Bent Skisaker at dette var en «slurvefeil». Samtidig kunne Lier fortelle at kostnadene er ventet å lande på 30 millioner dollar, tilsvarende 271 millioner kroner.
De faktiske juridiske utgiftene knyttet til søksmålet var i slutten av november på 26,3 millioner dollar, ifølge kvartalsrapporten som ble lagt frem 24. november.
Ocado er et teknologiselskap og en dagligvareleverandør på nett, notert på Londons FTSE 100-indeks.
Autostore krever at retten stopper Ocado og partneren Tharsus Groups produksjon, import, bruk og salg av teknologi som Autostore mener bryter med selskapets patenter.

Siste nytt

Frøy inngått byggekontrakt om ny brønnbåt

Frøy har inngått en byggekontrakt med Selfine Shipyard for konstruksjon av en ny brønnbåt på 4.500 kubikkmeter.
Det fremgår av en melding.
Frøy har videre inngått avtale om ny femårig lånefasilitet med en norsk bank som sikrer om lag 80 prosent lån på fartøyet, opplyses det.
"(…) Prisen på nybygget ble forhandlet tidligere i år og er anses å være attraktive i forhold til dagens nybyggpriser i markede...Se mer

Tesla mister topplassering i Cathie Wood-fond

Tesla har vært den største posisjonen i Cathie Woods flaggskipfond siden 2017, ifølge Bloomberg. Nå har det endret seg.
Det er Wall Street-profilen Cathie Wood som forvalter det børsnoterte teknologifondet ARK Innovation.
I dette fondet har Tesla vært den største plasseringen målt etter markedsverdi i fire og et halvt år, ifølge tall innhentet av Bloomberg.
Men Tesla har falt tungt på Wall Street så...Se mer

Rekordhopp for tyske produsentpriser

Produsentprisene i Tyskland var opp 2,8 prosent på månedsbasis i april, og hele 33,5 prosent på årsbasis.
Det kommer frem i en fersk oppdatering fra tyske Destatis.
Aldri før har prisene steget like mye på årsbasis.
Utviklingen er preget av krigen i Ukraina, understreker statistikkmyndigheten.
Det er spesielt energiprisene som trekker oppover, med en hopp på 87,3 prosent på årsbasis. Strømprisene alen...Se mer

Forbrukertilliten raser i Storbritannia og Danmark

I Storbritannia er forbrukertilliten på det laveste nivået på minst 48 år, ifølge en fersk undersøkelse fra analyseselskapet GFK.
Det betyr at forbrukertilliten er verre enn under finanskrisen og under energikrisen på 70-tallet.
Ifølge GFK falt forbrukertilliten med to poeng til minus 40 denne måneden, som følge av de stadig økende prisene i landet.
– Jeg kan ikke late som at dette kommer til å bl...Se mer

Sparebank 1 Markets nedjusterer kursmål på Autostore

Sparebank 1 Markets nedjusterer kursmålet på Autostore til 24 kroner pr. aksje, fra 28 kroner, og gjentar en nøytralanbefaling.
Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset torsdag.
Meglerhuset mener verdsettelsen er utfordrende i både relative og absolutte termer med en selskapsverdi (EV) mot omsetning på 13,3 ganger 2022 og 10,0 ganger 2023-estimater.

To meglerhus positive til MPC Container Ships

DNB Markets og Clarksons Platou Securities ser begge ser en god risk/reward (forhold med risiko og gevinst) for MPC Container Ships etter selskapets kvartalsrapport torsdag.
Det fremgår av oppdateringer fra meglerhusene.
Clarksons Platou Securities skriver i en oppdatering fredag at verdsettelsen av MPC Container Ships er for lav til å ignorere. Med dagens kurs på rundt 26,80 kroner prises selskapet...Se mer

Jekker opp BW LPG-kursmål

To meglerhus høyner kursmålet på gassfraktrederiet BW LPG etter torsdagens kvartalsrapport, mens ett opprettholder sitt.
DNB Markets høyner kursmålet til 104 kroner per aksje, fra 96 kroner, og gjentar en kjøpsanbefaling.
Meglerhuset er positive til markedsutsiktene på kort sikt og har høynet estimatet for justert ebitda (brutto driftsresultat) i 2022 med fem prosent.
«Vi mener kontantposisjonen mer...Se mer

Oslo Børs stiger fra start

Hovedindeksen er opp 1,07 prosent like etter åpningstid fredag morgen.
Torsdag var en tung handelsdag på Oslo Børs. Hovedindeksen endte ned 1,24 prosent til 1.223,25 poeng.
Stemningen blant investorene er svært lav etter flere måneder med børsnedgang grunnet skyhøy inflasjon, stigende renter og økt geopolitisk usikkerhet knyttet til krigen i Ukraina, ifølge Nordnet-analytiker Roger Berntsen.

Havyard-gruppen slår seg sammen med HG Group AS

Havyard-gruppen har inngått en avtale om å overta alle aksjer i HG Group AS, samt resterende aksjer i datterselskapet BKS Holding, for en samlet egenkapitalverdi på 285 millioner kroner. Det skriver selskapet i en melding.
Transaksjonen gjør at Havyard-gruppen også blir heleier av datterselskapet Fossberg Kraft AS.
BKS Holding driver virksomhet innen blant annet teknisk installasjon til skip og offs...Se mer

Spørsmål

Anonym: Hei I råvare indeksen deres kunne dere ta med kobber,aluminium,korn ris,sukker osv. Da blir det lettere å følge med, ikke bare olje og gull.

Camilla Knudsen:
Hei, takk for tilbakemelding, jeg skal ta den videre til utviklerne våre, men kan dessverre ikke love noe.
Takk for at du leser E24, ha en fin fredag!

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%