Nel skal levere elektrolysør-system for 110 millioner kroner til stålprodusent

Bestillingen gjelder et elektrolysør-system på 20 megawatt til den europeiske stålprodusenten Ovako, ifølge en melding.
Ordren har en verdi på 11 millioner euro, tilsvarende rundt 110 millioner kroner, med levering ved utgangen av 2022. Første hydrogenproduksjon skal skje i starten av 2023.
Nel leverer elektrolysører og fyllestasjoner for hydrogen til transportbransjen. En elektrolysør splitter ut hydrogen fra vann ved hjelp av strøm (elektrolyse).
Ovako skal bruke systemet i sin produksjonsprosess ved en fabrikk i Hofors i Sverige. Det skal bidra til at CO2-utslippet kuttes med 50 prosent ved anlegget.
Anlegget er det første som bruker hydrogen til å varme opp stålet før det formes, ifølge meldingen. Hydrogenet erstatter bruken av propangass i prosessen.

Siste nytt

Bergen Carbon Solutions melder om godt testresultat

Bergen Carbon Solutions AS melder om vellykkede testresultater av selskapets karbonnanofiber i elektroder til batterier. Testen er del av et samarbeid med batteriaktøren Beyonder.
Ved å legge til karbonnanofiber ble batterienes ytelse økt, mens motstanden ble redusert, skriver selskapet.
Nå skal materialet fra Bergen Carbon Solutions testes i større skala.
Bergen Carbon Solutions har tidligere sagt a...Se mer

Ingves kalles inn til ekstramøte om Ukrainakrisen

Sveriges finansmarkedsminister Max Elger kaller inn sjefene for den svenske sentralbanken (Riksbanken), Finansinspektionen og Riksgälden til et ekstramøte i det såkalte Finansiella stabilitetsrådet.
Møtet er knyttet til Ukrainakrisen og økningen i coronasmitte, skriver regjeringen i en melding.
«Det gjelder først og fremst den spente sikkerhetssituasjonen i Europa og risikoen for effekter på funksjo...Se mer

Wall Street går mot markant nedgang

Drøyt fem timer før de amerikanske børsene åpner er handelen i full gang i den såkalte futureshandelen. Den indikerer like etter klokken 10 markant nedgang fra start.
Slik går det i førhandelen:
  • S&P 500-futures faller 1,31 prosent
  • Nasdaq-futures faller 1,89 prosent
  • Dow Jones-futures er ned 0,81 prosent
Utviklingen kommer etter det som var en høydramatisk børsdag i USA mandag kveld. Først raste indek...Se mer

Sparebank 1 Markets har Lerøy og Grieg som sjømatfavoritter

Sparebank 1 Markets trekker frem Lerøy Seafood og Grieg Seafood som favoritter i en ny sektorrapport publisert tirsdag.
Meglerhuset gjentar sitt positive syn på sjømatsektoren og har en kjøpsanbefaling på alle selskaper under dekning. Som et resultat av et positivt syn på lakseprisene fremover, ser meglerhuset høyest oppside i oppdrettere som tradisjonelt har rapport de høyeste driftskostnadene.
Toppvalget blant de større opp...Se mer

DNB-sjeføkonom om kronen: – Dratt med i dragsuget

Den norske kronen har svekket seg mye i år, og svekket seg videre etter mandagens børsuro. – Kronen ble, som vanlig når det blåser på verdens børser, dratt med i dragsuget, skriver DNB-sjeføkonom Kjersti Haugland i en kommentar.
Mandag skrev E24 at rentefrykt senket aksjemarkedene og smittet over på kronekursen, slik at dollar og euro koster mer for nordmenn. Det gjør at ferier i utlandet og kjøp a...Se mer

Aker Offshore Wind får lisens til havvindprosjekt i Korea

Aker Offshore Wind og Ocean Winds melder om at deres felleseide selskap Korea Floating Wind har fått lisens (Electric Business License) til et flytende havvindanlegg med en kapasitet på 870 megawatt i Sør-Korea.
En slik lisens kreves for å produsere og levere strøm i Sør-Korea, og gir eksklusive rettigheter for selskapet til å realisere prosjektet, skriver Aker Offshore Wind i en melding.
Ifølge selskapet vil prosjekte...Se mer

SEB jekker ned Aker Horizons-kursmålet

SEB Equity Research frykter en økende rabatt til netto eiendelsverdier (NAV) i Aker Horizons, som følge av børsnoterte aksjer i porteføljen som for tiden er upopulære og usikkerhet rundt Mainstream Renewable Power, og nedjusterer kursmålet til 20 kroner per aksje, fra 35 kroner.
Meglerhuset har kuttet verdsettelsen av Mainstream Renewable Power til 9,7 milliarder kroner, fra 10,9 milliarder kroner....Se mer

DNB Markets kutter Nel-kursmålet

Etter å ha trosset tyngdekraften i en årrekke, er det nå en rekke faktorer som ødelegger for hydrogenselskapet Nel.
Det er beskjeden fra DNB Markets i en analyse publisert tirsdag, hvor meglerhuset nedjusterer kursmålet til 7 kroner per aksje, fra tidligere 9 kroner per aksje – og opprettholder salgsanbefaling.
Endringen i ledelsen til Nel har skapt usikkerhet, i tillegg til at investorers vilje til...Se mer

Svensker sikrer seg barne-bokklubben Goboken

Svenske AcadeMedia kjøper norske Sandviks AS for 87 millioner kroner, og får dermed kontroll på varemerket Goboken, en bokklubb for barn med 40.000 medlemmer i Norge og Sverige.
Sandviks svenske og norske virksomhet omsatte for 103 millioner i fjor, og hadde et driftsresultat (ebit) på 14 millioner kroner.
Selgeren er Bay Capital AS, som eies av Sandvik-familien.

PCI Biotech stopper studie

PCI Biotech har besluttet å stanse Release-studien og vil heller fokusere på muligheter innen immunterapi med både fimaVacc og fimaNAc.
Det opplyses i en melding mandag.
– Å stoppe Release var en vanskelig beslutning å ta, men det er nødvendig å handle besluttsomt når konkurranselandskapet skifter, sier administrerende direktør Per Walday i PCI Biotech.
PCI Biotech hadde ved utgangen av 2021 en konta...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%