Höegh Autoliners med høyere overskudd og inntekter

Bilfraktrederiet Höegh Autoliners leverte bedre i andre kvartal enn på samme tid i fjor både når det gjelder omsetning og resultat. Det viser kvartalsrapporten torsdag.
Resultatet endte på 53,2 millioner dollar, opp fra et svakt overskudd på 600.000 dollar i andre kvartal 2021. Resultatet var også opp fra første kvartal i år. Inntektene økte til 318 millioner i andre kvartal, opp fra 240 millioner på samme tid i fjor.
Höegh Autoliners har som mål å dele ut kvartalsvis utbytte til aksjonærene på mellom 30 og 50 prosent av kvartalets resultat etter skatt justert for ekstraordinære poster.
For andre kvartal vil Höegh Autoliners betale ut 15 millioner dollar i utbytte, og selskapet forventer samme nivå på utbyttene ut 2022.
Aksjen er blant torsdagens børsvinnere etter tallslippet, og stiger over åtte prosent like før klokken 12.
Fremover venter selskapet at den positive markedssituasjonen skal fortsette. Den volatile situasjonen med forsyningskjedeproblemer, forsinkelser og kø i havnene ventes å vare en stund fremover, men det kan slå negativt ut om situasjonen normaliserer seg, skriver selskapet.

Siste nytt

Aker Solutions nærmere havvindkontrakt verdt milliarder

Aker Solutions har sammen med Siemens Energi blitt varslet om å fortsette med kontrakten med Vattenfall for vindprosjektet Norfolk Boreas utenfor Storbritannia.
Det kommer frem i en børsmelding lørdag.
Vattenfall har fra før valgt de to selskapene som foretrukne leverandører av strømplattformer til det britiske havvindprosjektet.
Prosjektet må fremdeles få godkjennelse fra relevante myndigheter, og V...Se mer

Wall Street falt markant

Slik ligger det an for de toneangivende indeksene på Wall Street ved stengetid fredag:
  • Samleindeksen S&P 500 falt 1,48 prosent
  • Tek-indeksen Nasdaq falt 1,51 prosent
  • Industriindeksen Dow Jones falt 1,70 prosent
Dow Jones-indeksens september-knekk var større enn i finanskriseåret 2008. Og for første gang siden 2009 endte S&P 500 og Nasdaq med en negativ avkastning tre kvartaler på rad, ifølge CNBC.
S&P 500 fikk sitt verste kvart...Se mer

BP sikret kontrakt med Cool Company-skip

BP har sikret et av de få gjenværende tilgjengelige LNG-skipene for 2022, Cool Companys "Golar Ice", ifølge TradeWinds, som peker på rykter i markedet om at dagraten er på 190.000 dollar pr dag for en ettårig kontrakt.

Salamr: trekker kjøp av oppdrettsløyver til fastpris

SalMar kjøpte tidligere i år lisens til å øke kapasiteten med 1.223 tonn laks for 244,6 millioner kroner, men velger nå å oppheve kjøpet.
Kjøpet ble gjort som en del av kapasitetsjusteringen i trafikklyssystemet.
Opphevingen skjer etter regjeringens forslag om grunnrenteskatt på oppdrett i sjø.
– Dette har skapt en situasjon som gjør at selskapet ikke finner det forsvarlig å betale det nevnte vederla...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%