I samarbeid med CMC Markets

Nordea venter hopp i lakseaksjer – øker kursmålene

Nordea mener at noe svakere vekst i tilbudet taler for høyere laksepriser i 2019, og jekker opp sitt prisanslag for perioden 2019–2021 til 64 kroner kiloet, fra tidligere 62 kroner.
Nordea mener at lakseaksjene er for lavt verdsatt, og øker derfor i snitt sine kursmål med 15 prosent, skriver Nordea-analytikerne Kolbjørn Giskeødegård og Anders Espedal Hagen i et notat.
Marine Harvest trekkes frem som det beste kjøpet, og kursmålet økes fra 195 til 235 kroner. Aksjen gir høy avkastning, er mye omsatt og har ikke steget så mye som en del andre aksjer, ifølge Nordea. Marine Harvest-aksjen handles torsdag til 183,25 kroner, opp nær 32 prosent i år, mens en del andre lakseselskaper har steget mellom 40 og 70 prosent.
Nordea øker kursmålet fra 130 til 150 kroner for Austevoll Seafood, fra 110 til 150 kroner for Grieg Seafood, fra 70 til 85 kroner for Lerøy Seafood og fra 225 til 250 kroner for Norway Royal Salmon, mens Salmones Camanchaca beholdes på 80 kroner. Alle disse har kjøpsanbefaling, mens Nordea har nøytral anbefaling på SalMar og Bakkafrost.
De siste ti årene har veksten på tilbudssiden i laksebransjen falt fra åtte prosent årlig til to prosent årlig, og bransjen nærmer seg ifølge Nordea full kapasitetsutnyttelse. Bransjen prøver å øke produksjonen, men dette øker også sjansen for tilbakeslag som sykdom, alger og lakselus, skriver analytikerne.

Siste nytt

Credit Suisse og Danske Bank hever sine kursmål for DNB

Både Credit Suisse og Danske Bank Markets hever sine kursmål for DNB-aksjen. Førstnevnte hever fra 155 kroner til 169 kroner per aksje, og Danske Bank hever fra 158 kroner til 166 kroner per aksje.
Det skriver DN Investor, og viser til TDN Finans.
Det gir en oppside på henholdsvis 4,81 og 2,95 prosent, mot sluttkurs torsdag. DNB-aksjen er fredag ettermiddag opp 0,34 prosent til 161,80 kroner per aks...Se mer

Vekst for Schlumberger i tredje kvartal

Oljeservicekjempen Schlumberger økte omsetningen til 8,50 milliarder dollar i tredje kvartal – en økning på 8 prosent fra samme kvartal i fjor, og 2 prosent opp fra andre kvartal, men litt lavere enn FactSet-konsensus på 8,58 milliarder dollar.
Spesielt i Nord-Amerika øker inntektene, der de fra samme kvartal i fjor er opp 23 prosent til 3,19 milliarder dollar. Når det er sagt så økte inntektene fr...Se mer

Procter & Gamble stiger i førhandelen på Wall Street

Procter & Gamble-aksjen løfter seg 2,8 prosent i førhandelen på Wall Street etter at selskapet levere høyere inntekter og inntjening enn hva analytikerne hadde ventet på forhånd.
Selskapet hadde inntekter på 16,7 milliarder dollar i selskapets første kvartal (selskapet har avvikende regnskapsår), hvilket var tilnærmet uendret fra 16,65 milliarder dollar i samme periode i fjor, men over analytikerne...Se mer

Procter & Gambles økte på bunnlinjen

Procter & Gamble rapporterer om inntekter på 16,7 milliarder dollar i selskapets første kvartal (selskapet har avvikende regnskapsår).
Det er tilnærmet uendret fra 16,65 milliarder dollar i samme periode i fjor, men over analytikernes forventninger om inntekter på 16,64 milliarder dollar, ifølge CNBC.
Resultat før skatt økte 5 prosent til 3,94 milliarder dollar, og på bunnlinjen satt selskapet igjen...Se mer

EMGS i sluttforhandlinger om tomånederskontrakt

EMGS opplyser torsdag om at de er i sluttfasen av forhandlingene med en ikke navngitt kunde, for oppdrag i Sør-Amerika med en ventet varighet på mellom en og to måneder
Selskapet skriver at de snart vil mobilisere Atlantic Guardia etter forespørsel fra kunden.
Selskapet vil, under visse forutsetninger, bli kompensert for mobilisering og demobilisering dersom kontrakten, med ventet oppstart i fjerde...Se mer

Regjeringen: Egen komité skal sette styringsrenten

Dette kommer frem i regjeringens forslag til ny sentralbanklov, som skal modernisere loven fra 1985.
− Regjeringen foreslår en ny og mer moderne styringsstruktur for Norges Bank. Med dette legger vi til rette for en god styring av sentralbanken og Statens pensjonsfond utland, sier finansminister Siv Jensen (FrP).
Regjeringen vil at Oljefondet fortsatt skal være en del av sentralbanken, etter at Gjed...Se mer

Tesla lanserer en ny versjon av Model 3

Tesla-sjef Elon Musk skriver på Twitter at en ny utgave av Model 3 nå er til salgs. Versjonen har en «middels rekkevidde», på 418 kilometer.
Prisen på denne varianten er 45.000 dollar, tilsvarende 372.000 kroner. Tesla har lovet at den rimeligste versjonen av Model 3, som ennå ikke er til salgs, vil ha en pris på 35.000 dollar, tilsvarende 289.000 kroner.
I starten av måneden meldte Tesla at de prod...Se mer

Kina forsøker å berolige investorene

Kinas visestatsminister, Liu He, forsøker å berolige investorene etter at ferske tall viste at landets vekst er på det svakeste siden finanskrisen i 2009.
– Hvis du analyserer Kinas økonomi ut ifra en sak eller en periode, så føler du kanskje at den har vanskeligheter. Men om du har et større historisk perspektiv, ser du at fremtiden ser svært lys ut, sier He ifølge Financial Times.
Veksten i verdens nest største...Se mer

Spørsmål

Anonym: Hei, hvis man sitter med TEL aksjer i dag, kan man da selge i dag og fortsatt få utbytte på 3,9kr 01.11 ?

Eirik Nysveen:
Hei.
Så lenge du satt med Telenor-aksjer da den gikk ex.-utbytte i går, torsdag, så har du rett på utbytte 1. november.

Italienske statsrenter skyter i været etter EU-kritikk

Renten på italienske statsobligasjoner med ti års løpetid har hoppet til sitt høyeste nivå siden 2014, og ligger nå på 3,78 prosent, skriver Financial Times.
Samtidig har avstanden mellom den italienske og tyske tiåringen tikket inn på 338,4 basispunkter, ifølge Refinitiv-data som avisen har hentet inn. Det er det høyeste nivået siden 2013, da eurokrisen var inne i sine siste måneder.
Samtidig fortsetter EU å kriti...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%