I samarbeid medaksjer og fond

Nordea venter hopp i lakseaksjer – øker kursmålene

Nordea mener at noe svakere vekst i tilbudet taler for høyere laksepriser i 2019, og jekker opp sitt prisanslag for perioden 2019–2021 til 64 kroner kiloet, fra tidligere 62 kroner.
Nordea mener at lakseaksjene er for lavt verdsatt, og øker derfor i snitt sine kursmål med 15 prosent, skriver Nordea-analytikerne Kolbjørn Giskeødegård og Anders Espedal Hagen i et notat.
Marine Harvest trekkes frem som det beste kjøpet, og kursmålet økes fra 195 til 235 kroner. Aksjen gir høy avkastning, er mye omsatt og har ikke steget så mye som en del andre aksjer, ifølge Nordea. Marine Harvest-aksjen handles torsdag til 183,25 kroner, opp nær 32 prosent i år, mens en del andre lakseselskaper har steget mellom 40 og 70 prosent.
Nordea øker kursmålet fra 130 til 150 kroner for Austevoll Seafood, fra 110 til 150 kroner for Grieg Seafood, fra 70 til 85 kroner for Lerøy Seafood og fra 225 til 250 kroner for Norway Royal Salmon, mens Salmones Camanchaca beholdes på 80 kroner. Alle disse har kjøpsanbefaling, mens Nordea har nøytral anbefaling på SalMar og Bakkafrost.
De siste ti årene har veksten på tilbudssiden i laksebransjen falt fra åtte prosent årlig til to prosent årlig, og bransjen nærmer seg ifølge Nordea full kapasitetsutnyttelse. Bransjen prøver å øke produksjonen, men dette øker også sjansen for tilbakeslag som sykdom, alger og lakselus, skriver analytikerne.

Siste nytt

Induct bedrer resultatet

Induct hadde inntekter på 5,3 millioner kroner i fjerde kvartal 2018, ikke medregnet forskningsstipend. Det er en oppgang på 12 prosent fra samme kvartal året før.
Brutto driftsresultat (EBITDA) kom inn på minus 1,8 millioner kroner. Det er en bedring fra minus 2,6 millioner kroner i fjerde kvartal 2017.
Driftsresultatet endte på minus 2,7 millioner kroner i fjerde kvartal. Det negative resultatet...Se mer

Alibaba kjøper seg inn i kinesisk strømmekjempe

Alibaba har kjøpt en eierandel på 8 prosent i Bilibili, som er en av Kinas ledende strømmetjenester på nett.
Det melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua ifølge Reuters.
Kjøpet innebærer at Alibaba gjennom sin markedsplass Taobao vil eie 24 millioner aksjer i selskapet.
Det er foreløpig ikke meldt om noen pris for oppkjøpet.
Aksjene i Bilibili falt 6,2 prosent på Wall Street fredag.

Dow Jones noterer åtte uker på rad med fremgang

De tre nøkkelindeksene på Wall Street fortsatte oppturen etter å ha steget fra start fredag. Slik ser det ut ved stengetid:
  • Dow Jones opp 1,75 prosent
  • Nasdaq Composite opp 0,61 prosent
  • S&P 500 opp 1,09 prosent
Dette er den åttende uken på rad med ukentlig oppgang for Dow Jones og for Nasdaq Composite, som i løpet av de siste fem dagene har steget henholdsvis 2,73 prosent og 1,83 prosent.
S&P 500 har steget i tre uker...Se mer

6.000 laks rømte fra Bjørøya-anlegg i Trøndelag

Nye tall fra utslakting viser at 6.000 laks rømte fra oppdrettsanlegget «Drevflesa» i Roan kommune tidligere denne måneden, ifølge Fiskeridirektoratet.
Anlegget tilhører Bjørøya AS.
– Vi jobber nå med å klarlegge alle detaljene i hendelsesforløpet, sier Ruth Lillian Kjæmpenes, seksjonssjef i Fiskeridirektoratet.
Direktoratet meldte om rømmingshendelsen 6. februar, og påla da utvidet gjenfangst.
– Det er så langt rapportert i...Se mer

Oljeprisen over 66 dollar fatet

Prisen for et fat nordsjøolje (brent spot) stiger 2,72 prosent til 66,36 dollar fatet fredag kveld.
Det er første gangen oljeprisen bikker over 66 dollar fatet i år.
Prishoppet drives av oljekartellet Opecs produksjonskutt som ble meldt om i månedsrapporten publisert tidligere denne uken, skriver CNBC.
Den månedlige rapporten fra organisasjonen viste at OPEC-medlemmene kuttet oljeproduksjonen med 79...Se mer

Børsfall for Barbie-produsent etter resultatvarsel

Lekeprodusenten Mattel falt 18,27 prosent på Wall Street fredag, etter at selskapet oppdaterte guidingen for 2019.
Selskapet venter nå at driftsresultatet (ebitdea) vil være mellom 350 og 400 millioner dollar i 2019, godt under analytikerestimatet på 551,6 millioner dollar, ifølge CNBC.
Mattel meldte samtidig at de venter at det justerte salget vil holde seg flatt i 2019.
Selskapet er mest kjent for Ba...Se mer

Uber fortsetter å tape milliarder før børsnoteringen

Dara Khosrowshahi har lagt sitt første fulle år som Uber-sjef bak seg, og planlegger en børsnotering i løpet av dette året. Selskapets rapport for fjerde kvartal viser at Uber fortsetter å øke inntektene, men veksten har bremset inn i løpet av 2018.
Sammenlignet med samme periode i fjor, økte inntektene 24 prosent til 3,02 milliarder dollar i fjerde kvartal, ifølge Financial Times.
Dermed fortsetter vekstraten å...Se mer

Ferds Elkem-aksjer opp 23,5 millioner kroner i papirverdi

Silisiumprodusenten Elkems aksjer føk til værs på Oslo Børs tirsdag etter at det la frem tallene for fjerde kvartal. Oppgangen fortsatte utover uken og fasiten ble et hopp på 24,37 prosent til kurs 28,48 kroner ved børsslutt fredag.
Det er godt nytt for Johan H. Andresen og familiens investeringsselskap Ferd og First Generator-forvalter Martin Mølsæter. De har siden i fjor høst sett papirverdien a...Se mer

Tre flere oljerigger i aktivitet i USA

Antallet aktive oljerigger i USA økte denne uken med tre til totalt 857. Det viser ferske riggtall fra oljeserviceselskapet Baker Hughes.
Antallet aktive gassrigger falt samtidig med én til totalt 194.
Det er 59 flere oljerigger i aktivitet nå sammenlignet med samme tid i fjor, mens det er 17 flere gassrigger i aktivitet.
Tallene ser ikke ut til å gjøre store utslag på oljeprisen, som fra før har kla...Se mer

Kitron gjennomfører API-kjøp for 128 millioner

I høst annonserte Kitorn at de vil ta over API Technologies sin EMS-divisjon for 15,9 millioner dollar.
Nå er transaksjonen og overtagelsen gjennomført, etter å ha fått alle nødvendige offentlige godkjennelser, ifølge en børsmelding.
Etter signeringen landet kjøpesummen på 14,8 millioner dollar, tilsvarende 128 millioner kroner, med forbehold om endringer, skriver Kitron.
– Dette oppkjøpet er et gjenn...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%