Norwegian nye styreleder får 1,5 mill. i signeringsbonus

Mandag ettermiddag ble det kjent at Norwegian innstiller på Niels Smedegaard som ny styreleder i flyselskapet.
I tillegg til at Norwegian dobler honoraret til den påtroppende styrelederen, vil han også få 1,5 millioner i aksjer som et signeringsbeløp, heter det i innkallingen.
Det var Dagens Næringsliv som først omtalte beløpet.
«I tillegg til det årlige honoraret, vil styreleder motta et signeringsbeløp på 1,5 millioner kroner i aksjer i selskapet, som vil bli besluttet av generalforsamlingen i 2019 og utstedt basert på markedsprisen øyeblikkelig i forkant av beslutningen», skriver Norwegian i innkallingen.
Styrelederen vil samtidig få et årlig honorar på én million kroner, hvorav halvparten er kontanter og det øvrige er aksjer i selskapet.

Siste nytt

Varsler milliongebyrer for ulovlig samarbeid om salg av boligalarmer

Saken oppdateres.
Konkurransetilsynet har mandag varslet gebyrer på 784 og 424,8 millioner kroner til henholdsvis Verisure og Sector Alarm for ulovlig samarbeid om salg av boligalarmer.
Det kommer frem i en pressemelding.
Verisure og Sector Alarm er de største boligalarmaktørene i Norge. Konkurransetilsynets foreløpige vurdering er at disse to har samarbeidet om ikke å selge boligalarmer til hverandr...Se mer

Ferd dumpet alle Elkem-aksjene før kursraset

Industrigiganten Elkem raste på Oslo Børs sist uke etter at selskapet før børsåpning torsdag varslet om resultatsmell i forbindelse med handelskrigen.
Av aksjonærene som klarte å komme seg ut i tide var porteføljeforvalter Jan Petter Sisseners fond Sissener Canopus, som solgte seg helt ut i forkant.
Blant de største aksjonærene i Elkem var også Johan H. Andresen og familiens investeringsselskap Fer...Se mer

Okea klar for børsnotering – hentet 315 millioner

Oljeselskapet Okea har fullført emisjonen av nye aksjer før børsnoteringen, etter at selskapet ble tvunget til å senke tegningskursen på grunn av oljeprisfall og nervøse markeder.
Selskapet, der oljenestor Erik Haugane og Ola Borten Moe er sentrale, skriver mandag at prisen per aksje endte på 21 kroner. Okea signaliserte opprinnelig en pris på mellom 25 og 33 kroner.
Den endelige prisen indikerer e...Se mer

Oslo Børs vakler i tidlig handel

Oslo Børs steg umiddelbart etter åpning mandag, men har etter et kvarter snudd ned mot nullstreken.
Hovedindeksen faller i skrivende stund 0,01 prosent.
Webstep er mest omsatt like over klokken 09, etter at det ble gjennomført én stor handel før åpningstid. Global Digital Holding har kjøpt litt over 3,8 millioner aksjer i selskapet, ifølge en børsmelding.
Nel er nummer to på omsetningslisten i tidlig...Se mer

DNB Markets tar denne uken ut Grieg Seafood i ukeporteføljen

Det viser en fersk morgenrapport fra DNB Markets.
Meglerhusets portefølje består dermed av Yara, DNO, Evry, Equinor, Sparebank 1 SR-Bank, Europris, Entra, Scatec Solar og Telenor.
Alfred Berg Kapitalforvaltning tar ut Elkem og Aker BP mens DNB og Protector går ut. Porteføljen består da av DNB, Protector, Axactor, Grieg Seafood, Lerøy Seafood Group, Subsea 7, BW Offshore, Hexagon og Yara.
Arctic Fund Management gjør in...Se mer

Tidligere Telenor-topp Lars-Åke Norling ny Nordnet-sjef

Lars-Åke Norling er utnevnt som ny administrerende direktør i den nordiske digitale banken Nordnet, ifølge en melding mandag.
Norling har tidligere blant annet har vært sjef for Telenor i Sverige og er for tiden ansvarlig for investeringer i TMT-sektoren i det svenske investeringsselskapet Kinnevik.
– Lars-Åke er den rette personen til å lede arbeidet med å bygge fremtidens bank. Han har bred erfar...Se mer

Equinor fant olje i Norskehavet

Equinor har funnet olje- og gass sørvest for Norne-feltet i Norskehavet, ifølge en melding fra Oljedirektoratet mandag morgen.
Equinor bekrefter i en egen melding at det er gjort funn i det de kaller Snadd Outer og Black Vulture i lisens PL159B.
Foreløpig beregning av størrelsen på funnet i Lysingformasjonen er mellom 0,3 og 2 millioner standard kubikkmeter (Sm³) utvinnbare oljeekvivalenter og mello...Se mer

H&M stenger butikker i Europa

H&M sier kjeden vil fokusere på vekstmarkeder i tiden fremover, og vil åpne 175 nye butikker i disse markedene i 2019 alene.
Nye land i disse markedene er Egypt og Mexico hvor klesgiganten vil åpne franchiser i år.  
I Europa er bildet annerledes, og antallet H&M-butikker på kontinentet vil reduseres med 50 i løpet av året, skriver selskapet i rapporten.

Les også:

Equinor boret tørt på andre forsøk på Korpfjell i Barentshavet

Mandag morgen kom boreresultatene som viser en ny «oljeskuffelse» i Barentshavet. Oljedirektoratet melder nemlig om at letebrønn 7335/3–1 i Barentshavet (Korpfjell Deep) er tørr.
Dette er den andre brønnen som har blitt boret i Korpfjell, et av leteprospektene det har vært knyttet mest spenning til i Barentshavet etter at norske myndigheter åpnet opp nye områder for oljenæringen i 23. konsesjonsrun...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%