Wells Fargo leverer første underskudd på 12 år

– Vi er ekstremt skuffet over både vårt resultat for andre kvartal, og at vi har intensjon om å redusere utbytte, sier toppsjef Charlie Schraf.
Storbanken Wells Fargo leverer et underskudd på 2,4 milliarder dollar i andre kvartal, dette tilsvarer et underskudd på 0,66 dollar per aksje.
På forhånd var det ventet et resultat på minus 0,13 dollar per aksje, ifølge estimater innhentet av Bloomberg. I samme periode i fjor endte det justerte resultatet per aksje på 1,17 dollar.
Dette er første gang siden finanskriseåret 2008 at Wells Fargo leverer underskudd i et enkeltstående kvartal.
På bakgrunn av det svake resultatet foreslår styret i selskapet å kutte i utbyttet for andre kvartal. Dette forslaget legger opp til et kutt fra 0,50 dollar per aksje til 0,10 dollar per aksje.
– Vi er ekstremt skuffet over både vårt resultat for andre kvartal, og at vi har intensjon om å redusere utbytte, sier Wells Fargo-sjef Charlie Scharf i en kommentar.

Faller tungt

– Vårt syn på lengden og alvorlighetsgraden av den økonomiske nedgangen har forverret seg betydelig fra forutsetningene som ble benyttet i forrige kvartal. Dette førte til at vi øker avsetningen til potensielle lånetap med 8,4 milliarder dollar i andre kvartal, fortsetter Schraf.
Wells Fargo-aksjen faller brått mer enn fire prosent i førhandelen halvannen time før Wall Street åpner for dagen.
– Den negative effekten av pandemien er uten sidestykke og mange av våre bedrifter ble negativt, bør virksomheten vår prestere bedre, og vi vil gjøre endringer for å bedre vår ytelse uavhengig av miljøet vi opererer i, sier Schraf.
Samtidig endte inntektene på 17,8 milliarder dollar, ned fra 21,6 milliarder dollar i samme periode året før. Inntektene var ventet å havne på 18,51 milliarder dollar.
Netto renteinntekter havnet på 9,9 milliarder dollar i kvartalet, ned fra 2,2 milliarder dollar samme kvartal året før.
Banken tar samtidig 9,5 milliarder dollar i tapsavsetninger, noe som er langt over anslagene på 4,86 milliarder dollar.

Citigroup stiger etter sterkt resultat

Den amerikanske storbanken Citigroup la samtidig som Wells Fargo frem sitt kvartalsresultat.
Dette viser et positivt resultat på 1,3 milliarder dollar i andre kvartal. Dette er betydelig nedgang fra 4,8 milliarder dollar i samme periode året før.
Likevel er det bedre enn analytikernes anslag. Resultatet per aksje endte på 0,50 dollar, mot analytikernes anslag på 0,32 dollar per aksje, ifølge estimater innhentet av Bloomberg.
Inntektene havnet på 19,8 milliarder kroner, noe som er en oppgang fra 18,8 milliarder kroner fra året før. Det var ventet at inntektene ville havne på 19,16 milliarder dollar.
Citigroup-aksjen stiger 1,6 prosent i førhandelen kort tid etter at rapporten ble sluppet.

Siste nytt

Norwegian stiger etter flere dager med tunge fall

Etter at mer enn 900 millioner nye aksjer i handel bidro til at Norwegian-aksjen falt tolv prosent mandag, er det tirsdag morgen lysere tider for aksjen.
Norwegian-aksjen stiger 6,9 prosent til 1,44 kroner etter rundt 15 minutters handel. Nedgangen i kroner fra dagen før er dermed nesten halvert.
De siste ukene har Norwegian-aksjen stort sett falt i forbindelse med at gjeld har blitt konvertert ti...Se mer

Mener samarbeid gir omsetningsmulighet på én milliard dollar

Crayon Group inngikk tidligere i august et globalt strategisk samarbeid med Amazon Web Services (AWS). Selskapet mener samarbeidet tilsvarer en omsetningsmulighet på én milliard dollar.
Det sier konsernsjef Torgrim Takle i Crayon Group på andrekvartalspresentasjon tirsdag.
– Vi mener dette partnerskapet representerer en omsetningsmulighet på én milliard dollar for Crayon i et tre til fem års perspek...Se mer

Oslo Børs klatrer ut av startblokken

Det er oppgang i inngangen til dagen på Oslo Børs. Hovedindeksen åpner opp 0,75 prosent til 862,56 poeng.
Oljeprisen stiger samtidig 0,27 prosent til 45,04 dollar fatet. Det er like under nivået som da Børsen stengte dagen før.
Mest omsatt i åpningen er Equinor som stiger 0,89 prosent, foran Mowi som er opp 1,07 prosent og DNB stiger 1,37 prosent.
IT-selskapet Crayon har på morgenen lagt frem et r...Se mer

Meglerhus gjentar salgsanbefaling på Tietoevry-aksjen

Kepler Cheuvreux høyner kursmålet på Tietoevry til 22 euro per aksje, fra tidligere 20 euro. Salgsanbefalingen gjentas.
Det fremgår av en oppdatering tirsdag.
«Vi hever vårt estimat for 2020 med syv prosent etter andrekvartalsrapporten, (..) men vi har fortsatt en forsiktig tilnærming og antar at synergiene ikke fullt ut er gjennomført før 2023», skriver meglerhuset.

Les også:

Zalando doblet resultatet under coronakrisen

Netthandelsgiganten opplevde kraftig inntektsvekst i andre kvartal. Nå vil selskapet gjøre nye investeringer.
Flere netthandelsbedrifter har kunnet vise til sterk utvikling gjennom andre kvartal. Så er også situasjonen for tyske Zalando som økte inntektene med 27,3 prosent til 2,03 milliarder euro i andre kvartal, sammenlignet med året før.
Det viser selskapets kvartalsrapport som ble offentliggjo...Se mer

Quantafuel kjøper eierandel i Kristiansand-basert selskap

Gjenvinningsselskapet Quantafuel har kjøpt en eierandel på 49 prosent i Replast, en leverandør av mekanisk sortering- og resirkuleringsløsninger basert i Kristiansand i Norge, for å bygge produksjonskapasitet for kjemisk resirkulering på samme anlegg.
Det fremgår av en melding fra selskapet tirsdag.
Aktørene har ambisjon om å gradvis bygge ut en total prosesseringskapasitet på 20-30.000 tonn per år...Se mer

Gaming Innovation Group økte omsetningen

I andre kvartal rapporterer spillselskapet Gaming Innovation Group en inntektsvekst på 49 prosent fra samme periode året før til 16,7 millioner euro.
Brutto driftsresultat (ebitda) havnet på 2,8 millioner euro, opp fra 1,5 millioner euro. Driftsresultatet (ebit) havnet på minus 2,2 millioner euro, og er en halvering av tapet i andre kvartal 2019 som var på minus 4,4 millioner euro.
På bunnlinjen satt selskapet i...Se mer

Lavere arbeidsledighet enn ventet i Storbritannia

ILO-arbeidsledighetsraten i Storbritannia var 3,9 prosent i tremånedersperioden frem til juni.
Analytikerne ventet på forhånd en ledighetsrate på 4,2 prosent, ifølge Direkt Makro.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%