Oppgang på Wall Street

Wall Street åpnet tirsdag med negative tall på børsene, men dette har endret seg i løpet av dagen, og avslutter med bred oppgang.
Dette kommer etter en sterk dag for flere av de amerikanske storbankene, etter at flere kvartalsrapporter ble sluppet.
Ved slutten på handelsdagen endte kursene på:
  • Dow Jones gikk opp 2,14 prosent
  • Nasdaq gikk opp 0,94 prosent
  • S&P 500 økte med 1,34 prosent
Oljeprisen (Brent spot) så også nedgang på starten av tirsdagen, men har kommet seg opp på 42,82 dollar fatet, sin er en økning på 1,49 prosent for dagen. Et fat amerikansk lettolje (WTI) handles for 40,27 dollar.

Resultater fra amerikanske storbanker

Wells Fargo fikk et underskudd for første gang siden finanskriseåret 2008, og sank med 4,51 prosent under handelsdagen tirsdag.
Resultatet havnet på minus 2,4 milliarder dollar i kvartalet, noe som tilsvarer et resultat per aksje på minus 0,66 dollar. Det var betraktelig svakere enn analytikerne ventet på forhånd. Wells Fargo-aksjen er ned mer enn fire prosent i førhandelen.
– Vi er ekstremt skuffet over både vårt resultat for andre kvartal, og at vi har intensjon om å redusere utbytte, sier Wells Fargo-sjef Charlie Schraf i en kommentar.
For de øvrige bankene gikk det generelt bedre. JPMorgan Chase knuste forventningene men steg bare med 0,57 prosent i løpet av tirsdagen. Selskapet la frem et resultat per aksje på 1,38 dollar per aksje, mot analytikernes anslag på 1,01 dollar per aksje.
Citigroup på sin side har gått ned 3,98 prosent selv etter at selskapet la frem et resultat som var noe bedre enn anslagene. Selskapets toppsjef uttalte i rapporten at banken har klart seg «relativt greit» gjennom krisen.
De europeiske og asiatiske børsene har i all hovedsak falt gjennom dagen tirsdag. Det skjedde etter u-svingen på de amerikanske børsene mandag kveld, der Nasdaq-indeksen falt mer enn to prosent.

Siste nytt

Oslo Børs klatrer ut av startblokken

Det er oppgang i inngangen til dagen på Oslo Børs. Hovedindeksen åpner opp 0,75 prosent til 862,56 poeng.
Oljeprisen stiger samtidig 0,27 prosent til 45,04 dollar fatet. Det er like under nivået som da Børsen stengte dagen før.
Mest omsatt i åpningen er Equinor som stiger 0,89 prosent, foran Mowi som er opp 1,07 prosent og DNB stiger 1,37 prosent.
IT-selskapet Crayon har på morgenen lagt frem et r...Se mer

Meglerhus gjentar salgsanbefaling på Tietoevry-aksjen

Kepler Cheuvreux høyner kursmålet på Tietoevry til 22 euro per aksje, fra tidligere 20 euro. Salgsanbefalingen gjentas.
Det fremgår av en oppdatering tirsdag.
«Vi hever vårt estimat for 2020 med syv prosent etter andrekvartalsrapporten, (..) men vi har fortsatt en forsiktig tilnærming og antar at synergiene ikke fullt ut er gjennomført før 2023», skriver meglerhuset.

Les også:

Zalando doblet resultatet under coronakrisen

Netthandelsgiganten opplevde kraftig inntektsvekst, og varsler nå nye investeringer.
Flere netthandelsbedrifter har kunnet vise til sterk utvikling gjennom andre kvartal. Så er også situasjonen for tyske Zalando som økte inntektene med 27,3 prosent til 2,03 milliarder euro i andre kvartal, sammenlignet med året før.
Resultatet før skatt endte på 198,4 millioner euro, en oppgang fra 92 millioner eu...Se mer

Quantafuel kjøper eierandel i Kristiansand-basert selskap

Gjenvinningsselskapet Quantafuel har kjøpt en eierandel på 49 prosent i Replast, en leverandør av mekanisk sortering- og resirkuleringsløsninger basert i Kristiansand i Norge, for å bygge produksjonskapasitet for kjemisk resirkulering på samme anlegg.
Det fremgår av en melding fra selskapet tirsdag.
Aktørene har ambisjon om å gradvis bygge ut en total prosesseringskapasitet på 20-30.000 tonn per år...Se mer

Gaming Innovation Group økte omsetningen

I andre kvartal rapporterer spillselskapet Gaming Innovation Group en inntektsvekst på 49 prosent fra samme periode året før til 16,7 millioner euro.
Brutto driftsresultat (ebitda) havnet på 2,8 millioner euro, opp fra 1,5 millioner euro. Driftsresultatet (ebit) havnet på minus 2,2 millioner euro, og er en halvering av tapet i andre kvartal 2019 som var på minus 4,4 millioner euro.
På bunnlinjen satt selskapet i...Se mer

Lavere arbeidsledighet enn ventet i Storbritannia

ILO-arbeidsledighetsraten i Storbritannia var 3,9 prosent i tremånedersperioden frem til juni.
Analytikerne ventet på forhånd en ledighetsrate på 4,2 prosent, ifølge Direkt Makro.

Crayon mer enn doblet på bunnlinjen

IT-selskapet Crayon har levert rapporten for andre kvartal 2020. Den viser et resultat etter skatt på 103 millioner kroner, mot 46 millioner i samme periode i fjor.
Inntektene økte til drøyt seks millioner kroner, mot 4,2 millioner i fjorårsperioden. I en melding lagt frem med rapporten, viser selskapet til et rekordår.
IT-selskapet fikk et justert brutto driftsresultat (ebitda) på 171 millioner k...Se mer

Bred oppgang på Asia-børsene

I Asia stiger børsene, mens investorenes fokus fremdeles er rettet mot den økte spenningen mellom USA og Kina.
Mandag endte Dow Jones-indeksen og S&P 500-indeksen på Wall Street med oppgang, i motsetning til den teknologitunge Nasdaq-indeksen, og Kodak-aksjen dundret ned nesten 30 prosent.
Slik er status på de asiatiske børsene tidlig tirsdag morgen:
  • Nikkei 225 i Tokyo stiger 1,70 prosent
  • Hang Seng i Hongkong er opp 2,...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%