Oslo Børs ender uken i pluss

Etter en forsiktig start, ender Oslo Børs med oppgang på ukens siste handelsdag. Norwegian klatrer nær 10 prosent og Røkkes havvindselskap stiger over 17 prosent.
Hovedindeksen viste friskere oppgang tidligere på dagen, men demper seg etter hvert noe og stenger opp 0,61 prosent til 908,44 poeng.
Indeksen trekkes blant annet opp av solselskapet Scatec som stiger 4,6 prosent til 250,0 kroner per aksje, og er blant de ti mest omsatte selskapene.
Kjell Inge Røkkes Aker Offshore Wind stiger 17,1 prosent til 6,98 kroner per aksje. Aksjen er også en av Børsens mest omsatte torsdag. I løpet av dagen har aksjen ligget på høyeste aksjekurs siden selskapet gikk på børs i slutten av august.
Torsdag satte Sparebank 1 Markets et kursmål på 9 kroner. Hvis Aker Offshore Wind klarer å fullføre fem havvindprosjekter selskapet har på blokken kan aksjen ha en verdi på 30 kroner, sa analytiker Jonas Meyer ifølge Finansavisen torsdag.
Norwegian er også blant dagens vinnere og klatrer 9,43 prosent etter en tung nedtur dagen før. Onsdag søkte selskapet konkursbeskyttelse for flere av sine datterselskap i Irland. Dette skjedde etter at regjeringen sa nei til å gi mer støtte til selskapet.
Nå har flyselskapet rundt fem måneder på seg til å komme opp med en reorganiseringsplan. Norwegian har overfor den irske domstolen uttalt at selskapet er mer verdt med fortsatt drift, kontra en situasjon hvor selskapet går konkurs.

Børsens dyreste aksje splittet

Fra børsdagens åpning har Arendals Fossekompani ikke lengre Børsens dyreste aksje. Tidligere denne uken vedtok generalforsamlingen i selskapet å gjennomføre en aksjesplitt etter at aksjen har vært den dyreste på Børsen i mange år.
Torsdag ettermiddag ble aksjen handlet for 4.700 kroner. Én gammel aksje blir nå til 25 nye. Omregnet til dagens antall aksjer var dermed torsdagens sluttkurs på 188 kroner.
Etter en sterk start for Arendals Fossekompani-aksjen har jubelen stilnet noe. Ved stengetid er aksjen ned 1,6 prosent til 185 kroner.

Ingen avklaring fra Seadrill

Kriserammede Seadrill har fredag morgen kommet med en handelsoppdatering stort sett blottet for regnskapstall. Selskapet tapte 1,52 milliarder kroner i løpet av tredje kvartal, basert på nedgangen i kontantbeholdningen. Seadrill-aksjen ender dagen med et fall på 2,18 prosent.
MPC Container Ships stiger 1,87 prosent etter å ha lagt frem tall. Det har også Awilco LNG gjort, og aksjen faller 5,6 prosent.
Ellers på Børsen stiger hydrogenselskapet Nel 2,3 prosent som mest omsatt, mens Adevinta stiger 2,97 prosent og Equinor er opp 0,37 prosent.
Telenor på sin side faller 0,10 prosent. Selskapet varslet torsdag kveld at det selger Tapad, som i salget verdsettes til 2,5 milliarder kroner. Etter nedskrivninger av investeringen sitter Telenor igjen med et tap på 720 millioner kroner.
Oljeprisen handles opp 0,9 prosent for dagen til 44,5 dollar fatet. Det er litt mer forsiktig oppgang på børsene ute i Europa, og i USA åpnet børsene så vidt i minus med ny usikkerhet knyttet til corona.

Siste nytt

Jan Haudemann Andersen kjøper Nykode Therapeutics-aksjer for 7 mill.

Finansmann Jan Haudemann Andersen har gjennom Datum Group kjøpt 94.000 aksjer i det norske kreftselskapet Nykode Therapeutics.
Selskapet het inntil nylig Vaccibody. Jan Haudemann Andersen er styremedlem.
Handelen har en snittkurs på 74,6 kroner per aksje, ifølge en børsmelding. Det betyr i overkant av 7 millioner kroner totalt.
Datum Group eier nå 40,35 millioner aksjer i selskapet.
Rasmussengruppen, en annen av...Se mer

Aker Biomarine-sjefen kjøper aksjer for nesten to millioner

Matts Johansen, administrerende direktør i Aker Biomarine, har gjennom KMMN Invest II fredag kjøpt 45.000 aksjer i Aker Biomarine til en snittkurs på 43,88 kroner per aksje, ifølge en melding.
Samlet verdi på aksjekjøpet er 1,97 millioner kroner.
Etter transaksjonen kontrollerer Johansen, direkte og indirekte, 1.040.714 aksjer i Aker BioMarine.

Lifecare får ikke gebyr av Børsen likevel

Oslo Børs melder fredag ettermiddag at de har besluttet å oppheve et vedtak om å ilegge Lifecare et overtredelsesgebyr på 100.000 kroner for brudd for forpliktelsen om å offentliggjøre innsideinformasjon.
Den 5. oktober i fjor meldte Lifecare i en børsmelding at deres patenterte sensorteknologi hadde fått en rolle i et forskningsprosjekt som var tildelt 43 millioner kroner i EU-støtte.
«Oslo Børs mener dette utgjord...Se mer

Flyr påvirket av smitteutvikling i november

Flyselskapet Flyr melder om 60.582 reisende til 12 reisemål i november, i en pressemelding fredag morgen.
– Vi hadde en positiv vekst i ukene etter gjenåpningen av samfunnet tidligere i høst, med god etterspørsel også etter flyreiser til utlandet. Flyr har nå vært i drift siden slutten av juni, og gitt den situasjonen vi har møtt med flere nye smittebølger, så er utviklingen i fyllingsgraden som f...Se mer

Kina gir grønt lys til Boeings 737 Max-fly

De kan tas i bruk i Kina igjen fra neste år, etter månedsveis med forhandlinger mellom Beijing og Boeing.
Beskjeden førte til at Boeing-aksjen steg betraktelig. Beslutningen betyr at mer enn 100 fly som har blitt produsert de to siste årene, nå kan leveres til kinesiske selskaper.
Flymodellen ble satt på bakken i mars 2019 etter to katastrofale ulykker som til sammen kostet 346 menneskeliv.

Hovedeier Oceanwood solgte aksjer for halv milliard i Norske Skog

Det britiske hedgefondet Oceanwood, gjennom selskapet NS Norway Holding, varslet torsdag ettermiddag et stort nedsalg i Norske Skog. Oceanwood kom inn på eiersiden da Norske Skog ble restrukturert for noen år siden.
Torsdag kveld var salget fullført, ifølge en børsmelding. Oceanwood solgte 13,5 millioner aksjer, hver til en pris av 38 kroner. Det ga et samlet beløp på 513 millioner kroner. Prisen...Se mer

Fredriksen eier under 10 prosent av Seadrill

Hemen Holding, kontrollert av John Fredriksen, har torsdag solgt 115.000 aksjer i Seadrill, ifølge en børsmelding.
Etter dette eier Fredriksen 9,99 prosent av aksjene i selskapet.
Fredriksen har solgt seg ned i Seadrill over tid.
I oktober solgte Hemen seg ned til under 15 prosent eierandel, eller å ha bikket under 20 og 25 prosent i henholdsvis august og juli.
Seadrill-aksjen er ned 3,45 prosent ti...Se mer

Oslo Børs faller fra start

Hovedindeksen starter med nedgang på 0,74 prosent torsdag morgen.
I USA endte handelsdagen onsdag med markant fall, etter at det første omikronsmittetilfellet ble påvist i landet. Markedene i Asia omtalte Reuters som dempet, som følge av virususikkerheten.
Otovo stiger etter Tyskland-nyhet
Otovo-aksjen er blant de som stiger mest torsdag morgen, opp nær syv prosent. Selskapet meldte før børsåpning...Se mer

Quantafuel utvider Kristiansund-anlegg

Resirkuleringsselskapet Quantafuel melder torsdag morgen at de har fullført en sorteringslinje ved utvidelsen på resirkuleringsanlegget i Kristiansund. Dermed går utvidelsen etter planen, ifølge børsmeldingen.
Resirkuleringsanlegget i Kristiansund sorterer allerede opp til 40 tonn plast per dag, og den nye linjen anslås å sortere 20.000 tonn i året.
– Vi er veldig fornøyd med vår fremgang i Kristi...Se mer

Otovo utvider til Tyskland

Otovo starter opp i Tyskland. Selskapet er dermed aktive i syv europeiske markeder: Norge, Sverige, Frankrike, Spania, Polen, Italia og Tyskland.
Det fremgår av en melding fra selskapet torsdag.
«Solenergimarkedet for boliger i Tyskland er et av de største i Europa og forventes å være verdt mer enn to milliarder euro årlig innen 2022. Denne lanseringen befester Otovos posisjon som Europas ledende ma...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%