Oslo Børs ender uken i pluss

Etter en forsiktig start, ender Oslo Børs med oppgang på ukens siste handelsdag. Norwegian klatrer nær 10 prosent og Røkkes havvindselskap stiger over 17 prosent.
Hovedindeksen viste friskere oppgang tidligere på dagen, men demper seg etter hvert noe og stenger opp 0,61 prosent til 908,44 poeng.
Indeksen trekkes blant annet opp av solselskapet Scatec som stiger 4,6 prosent til 250,0 kroner per aksje, og er blant de ti mest omsatte selskapene.
Kjell Inge Røkkes Aker Offshore Wind stiger 17,1 prosent til 6,98 kroner per aksje. Aksjen er også en av Børsens mest omsatte torsdag. I løpet av dagen har aksjen ligget på høyeste aksjekurs siden selskapet gikk på børs i slutten av august.
Torsdag satte Sparebank 1 Markets et kursmål på 9 kroner. Hvis Aker Offshore Wind klarer å fullføre fem havvindprosjekter selskapet har på blokken kan aksjen ha en verdi på 30 kroner, sa analytiker Jonas Meyer ifølge Finansavisen torsdag.
Norwegian er også blant dagens vinnere og klatrer 9,43 prosent etter en tung nedtur dagen før. Onsdag søkte selskapet konkursbeskyttelse for flere av sine datterselskap i Irland. Dette skjedde etter at regjeringen sa nei til å gi mer støtte til selskapet.
Nå har flyselskapet rundt fem måneder på seg til å komme opp med en reorganiseringsplan. Norwegian har overfor den irske domstolen uttalt at selskapet er mer verdt med fortsatt drift, kontra en situasjon hvor selskapet går konkurs.

Børsens dyreste aksje splittet

Fra børsdagens åpning har Arendals Fossekompani ikke lengre Børsens dyreste aksje. Tidligere denne uken vedtok generalforsamlingen i selskapet å gjennomføre en aksjesplitt etter at aksjen har vært den dyreste på Børsen i mange år.
Torsdag ettermiddag ble aksjen handlet for 4.700 kroner. Én gammel aksje blir nå til 25 nye. Omregnet til dagens antall aksjer var dermed torsdagens sluttkurs på 188 kroner.
Etter en sterk start for Arendals Fossekompani-aksjen har jubelen stilnet noe. Ved stengetid er aksjen ned 1,6 prosent til 185 kroner.

Ingen avklaring fra Seadrill

Kriserammede Seadrill har fredag morgen kommet med en handelsoppdatering stort sett blottet for regnskapstall. Selskapet tapte 1,52 milliarder kroner i løpet av tredje kvartal, basert på nedgangen i kontantbeholdningen. Seadrill-aksjen ender dagen med et fall på 2,18 prosent.
MPC Container Ships stiger 1,87 prosent etter å ha lagt frem tall. Det har også Awilco LNG gjort, og aksjen faller 5,6 prosent.
Ellers på Børsen stiger hydrogenselskapet Nel 2,3 prosent som mest omsatt, mens Adevinta stiger 2,97 prosent og Equinor er opp 0,37 prosent.
Telenor på sin side faller 0,10 prosent. Selskapet varslet torsdag kveld at det selger Tapad, som i salget verdsettes til 2,5 milliarder kroner. Etter nedskrivninger av investeringen sitter Telenor igjen med et tap på 720 millioner kroner.
Oljeprisen handles opp 0,9 prosent for dagen til 44,5 dollar fatet. Det er litt mer forsiktig oppgang på børsene ute i Europa, og i USA åpnet børsene så vidt i minus med ny usikkerhet knyttet til corona.

Siste nytt

Zaptec øker inntektsprognosen for 2020

Elbillader-produsenten Zaptec velger fredag ettermiddag å øke salgsprognosen for inneværende år.
«Høy salgsvekst hittil i fjerde kvartal medfører at denne guidingen er endret til 35 prosent for 2020», skriver selskapet i en melding.
Da selskapet i rapporten for tredje kvartal la frem prognoser, forventet man at inntektsveksten ville havne mellom 25 og 30 prosent i 2020.
Det fremkommer ingen informasj...Se mer

Wall Street stiger tross skuffende jobbtall

Oppgangen på børsene verden over smitter over på Wall Street, på tross av at «månedens viktigste tall» skuffet analytikerne tidligere på dagen.
Det ble skapt 245.000 jobber i USA i november, noe som var betydelig mindre enn anslagene på 460.000 nye jobber utenfor landbruket. Samtidig ble tallene fra oktober revidert noe ned.
Utviklingen i USA kommer samtidig som coronatallene aldri har vært dystre...Se mer

«Månedens viktigste tall» skuffer

Arbeidsmarkedet i USA fortsetter å bedre seg, om enn i betydelig lavere takt enn tidligere.
Det ble skapt 245.000 nye arbeidsplasser utenfor landbruket i USA forrige måned.
I oktober ble det til sammenligning skapt 610.000 jobber. Disse tallene er nedrevidert med 28.000 jobber siden de ble lagt frem første gang for en måned siden.
Det var på forhånd ventet at 460.000 nye jobber skulle bli skapt ut...Se mer

Element-aksjen opp 27 prosent etter kryptosatsing

Torsdag ble det kjent at børsskallet Element på nytt prøver seg på en kryptosatsing - og at selskapet har fått med seg investorer som Øystein Stray Spetalen, Arne Blystad, Ketil Skorstad og Kristian Lundkvist på aksjonærsiden.
Spetalen er fra før inne i Element gjennom investeringsselskapet Saga Pure, der han er dominerende eier. Men nå er han også med privat gjennom Tycoon Industrier.
Markedet jubler over nyheten o...Se mer

Oslo Børs gir Navamedic overtredelsesgebyr på 609.000 kroner

406.000 kroner av beløpet er for brudd på plikten til å offentliggjøre innsideinformasjon og 203.000 kroner er for brudd på utsteders opplysningsplikt til Oslo Børs.
Bakgrunnen for saken er at Navamedic 31. mars i år offentliggjorde inngåelsen av en distribusjonsavtale med Angelini Pharma vedrørende produktet Thermacare.
Oslo Børs mener avtaleinngåelsen var innsideinformasjon som oppstod den 17. m...Se mer

Det blytunge passasjerfallet i Norwegian fortsetter

Dagen etter nyheten om ny kriseplan slapp flyselskapet ferske trafikktall for november.
Norwegian fraktet 124.481 passasjerer i november, en nedgang på 95 prosent fra samme periode i fjor. Det går frem av trafikktall som ble lagt frem denne morgenen.
Den totale kapasiteten (ASK) var ned 96 prosent, mens passasjertrafikk en (RPK) var 98 prosent lavere.
Fyllingsgraden lå på 44,4 prosent, en reduksjon...Se mer

To styremedlemmer forlater Seadrill-styret

Styremedlem Kjell-Erik Østdahl trekker seg fra Seadrill-styret, mens Peter Sharpe ikke tok gjenvalg og er dermed også ute av styret i det kriserammede riggselskapet.
Det opplyser Seadrill i en melding etter den årlige generalforsamlingen.
I en kommentar takker styreleder Glen Ole Rødland de to for innsatsen, og sier at de har spilt en viktig rolle etter at de kom inn i styret i 2018.
Østdahl har blant annet bakgru...Se mer

Blandet på Asia-børsene: USA svartelister fire nye selskaper

Fire nye selskaper på Hong Kong-børsen er svartelistet av USA. Dette skaper et fall i det kinesiske markedet.
Fredag morgen er det ingen tydelig retning på de asiatiske børsene i morgentimene. Børsene i Kina faller derimot etter at forsvarsdepartementet i USA har satt fire ytterligere kinesiske selskaper på en svarteliste.
Kinas største databrikkeprodusent Semiconductor Manufacturing International...Se mer

Element henter 60 millioner kroner i emisjon

Element har hentet 60 millioner kroner i markedet ved å utstede 15 millioner aksjer til fire kroner stykket, ifølge en melding.
På forhånd hadde en rekke investorer tegnet seg for disse aksjene, inkludert Øystein Stray Spetalens Tycoon Industrier AS, samt Songa Capital AS, Tigerstaden AS, Middelborg AS, styremedlemmer i Harmonychain AS og styremedlemmer i Element ASA, ifølge en melding tidligere to...Se mer

Hexagon Purus henter 750 millioner – verdt seks mrd.

Hydrogenselskaper Hexagon Purus har hentet 750 millioner kroner gjennom en rettet emisjon før noteringen på Euronext Growth (tidligere Merkur Market), som etter planen skal skje 14. desember.
Selskapet har utstedt 27.472.527 nye aksjer til 27,3 kroner stykket. Det priser Hexagon Purus til 6,254 milliarder kroner etter emisjonen, ifølge en melding.
Emisjonen ble møtt med stor interesse fra eksisteren...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%