I samarbeid medaksjer og fond

Franske myndigheter beslaglegger Ryanair-fly

Et Ryanair-fly har blitt beslaglagt på Bordeaux airport i Frankrike. Franske myndigheter hevder at de ikke har fått tilbake penger de har krav på fra flyselskapet, og sier at flyet blir på bakken til summen er betalt
Det skriver BBC.
Uenigheten dreier seg om subsidier som franske myndigheter har betalt Ryanair for flyginger fra flyplassen Angouleme mellom 2008 og 2009. EU-kommisjonen har siden betegnet subsidiene som ulovlige, ifølge kanalen.
De franske myndighetene vil ikke si hvor mye penger det er snakk om, men ansatte på flyplassen sier at summen er på 525.000 euro tilsvarende 5 millioner kroner.
De franske luftfartmyndighetene sier at dette var deres «siste utvei», ifølge BBC.

Les også:

Siste nytt

Halliburton med bedre resultat enn ventet tross inntektsfall

Den amerikanske oljeservicegiganten Halliburton endte med et resultat på 152 millioner dollar, tilsvarende 17 cent per aksje i første kvartal, opp fra 46 millioner dollar i fjor. Det kommer frem i selskapets kvartalsrapport som ble lagt frem mandag ettermiddag.
Det justerte resultatet på sin side falt til 23 cent per aksje, fra 41 cent i samme periode i fjor. Likevel er det justerte resultatet noe...Se mer

Ukrainsk valuta styrker seg etter presidentvalg

Den ukrainske valutaen hryvnja har styrket seg 0,68 prosent mot dollar etter presidentvalget søndag, skriver Financial Times.
Det var komiker og skuespiller Volodymyr Zelensky som vant valgets andre valgomgang og dermed blir ny president i landet.
Goldman Sachs-analytiker Andrew Matheny sier at Zelenskys anti-korrupsjonspolitikk er «relativt markedsvennlig», ifølge FT.
– På den andre siden har noen...Se mer

Tesla etterforsker video av eksplosjon i parkert Model S

En video som ble lagt ut søndag kveld viser en Tesla Model S som eksploderte på en parkeringsplass i Kina. Videoen har blitt mye spredt i det kinesiske sosiale mediet Weibo, skriver Reuters.
Mandag bekrefter bilprodusenten at de har sendt et etterforskningsteam til Shanghai for å undersøke hva som har skjedd.
– Vi har umiddelbart sendt et team til stede og vi samarbeider med lokale myndigheter for...Se mer

Utsetter Kina-lansering av Galaxy Fold etter skjermtrøbbel

Samsung utsetter to lanseringsarrangement i henholdsvis Hongkong og Kina der man skulle vist frem den brettbare mobilen Galaxy Fold, skriver CNBC og Marketwatch.
Det skjer bare dager etter at flere internasjonale medier meldte at mobiler de hadde fått ble ødelagt etter kort tid.
En talsperson for selskapet bekrefter overfor CNBC at arrangementet er utsatt. Talspersonen hadde ingen videre uttalelser...Se mer

Danmarks rikeste mann mistet tre barn i terrorangrepet

Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen og hans kone Anne Holch Povlsen, mistet tre av sine fire barn i terrorangrepet på Sri Lanka 1. påskedag.
Det bekrefter kommunikassjonssjef Jesper Stubkier i Bestseller i en e-post til Ekstra Bladet og danske TV 2.
– Det kan vi dessverre bekrefte. Vi ber dere respektere privatlivets fred, og har derfor ingen ytterligere kommentarer, skriver Stubkier i e-po...Se mer

Verste børsdag i Kina på fire uker – flatt i Tokyo

Det ble en tung start på uken for de kinesiske børsene. Både i Shanghai og Shenzhen er indeksene ned over 1,7 prosent. Det er den verste børsdagen i Kina på fire uker. Samtidig er det bare mindre endringer på de øvrige åpne børsene i Asia.
De kinesiske børsene falt blant annet etter at entreprenørselskapene på børsene fikk en tung. Dette skjer etter at myndighetene i landet har uttalt at noen av by...Se mer

Kraftig oljeprisoppgang: USA vil skjerpe Iran-sanksjoner

USAs utenriksminister Mike Pompeo vil mandag morgen, lokal tid, offentliggjøre at landet skjerper Iran-sanksjonene.
Det skriver Washington Post som henviser til to kilder i departementet.
Ifølge avisen vil landet fra 2. mai fjerne unntakene i sanksjonene som har gjort det mulig for enkelte land å fortsette å importere olje fra Iran.
Det var i november åtte land fikk et halvt års unntak fra sanksjo...Se mer

Investor: – Vi er ukomfortable med rallyet på Wall Street

Etter den globale børsuroen som rammet høsten 2018, trodde de fleste på Wall Street at det ville ta tid før markedet hentet seg inn igjen. Det gjorde det ikke. Før påske var S&P 500 nær sitt høyeste nivå noen gang.
På de fire første månedene av 2019 har man sett den sterkeste starten på et år noen gang, med en oppgang så langt på cirka 16 prosent. Det får investorer til å klø seg i hodet, skriver W...Se mer

Kjæledyr-forsikring betalte ut 8,6 mrd. i Storbritannia

2018 ble et rekordår for utbetalinger knyttet til forsikring av kjæledyr i Storbritannia. Ifølge Sky News måtte forsikringsselskapene legge ut 785 millioner pund i året som gikk. Det utgjør 8,6 milliarder kroner.
Stadig mer avanserte behandlinger for folks kjæledyr bidro til å dytte opp kostnadene for forsikringsselskapene. Et gjennomsnittlig forsikringskrav økte fra 36 pund til 793 pund, samtidig...Se mer

Tesla har fått besøksforbud rettet mot shortselger

En investorer som gjentatte ganger har tatt shortposisjoner mot Tesla har fått et besøksforbud, som hindrer ham fra å nærme seg selskapets kontorer eller deres ansatte, skriver The Verge.
Investoren skal ha møtt opp på selskapets område en rekke ganger, og forsøkt å både ta bilder og video av en reklameinnspilling Tesla gjennomførte forut for en investorkonferanse.
Ifølge anklagene fra Tesla har s...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%