Norske Skog varsler nedskrivninger på inntil 500 millioner

Kraftig resultatfall og store nedskrivninger er hovedingrediensene fra Norske Skog. Industrikonsernet vil samtidig hente 400 millioner kroner i frisk kapital, og storeier varsler nedsalg.
Norske Skog kommer onsdag ettermiddag med en markedsoppdatering samtidig som det varsler en kapitalinnhenting.
Selskapet varsler nå at det vil gjøre en nedskrivning på 300–500 millioner kroner i fjerde kvartal. Tapene tas som følge av markedsutviklingen for avispapir på grunn av coronapandemien, og lavere etterspørsel utover den strukturelle nedgangen.
Samtidig blir det klart at det foreløpige brutto driftsresultatet (ebitda) for kvartalet ender på 110 millioner kroner, ned fra 560 millioner kroner i samme periode året før.
For 2020 som helhet venter selskapet å levere et brutto driftsresultat på rundt 700 millioner kroner, ned fra 1,94 milliarder kroner i 2019. Selskapet understreker at resultatet er foreløpig.

Henter penger

Det vil også gjennomføre en såkalt rettet emisjon (kapitalinnhenting) med mål om å hente inntil 400 millioner kroner i frisk kapital.
Basert på sluttkursen på Oslo Børs vil det bety at selskapet ser for seg å utstede inntil 10,98 millioner nye aksjer. Det er dog normalt å tilby en rabatt i forbindelse med slike kapitalinnhentinger, noe som kan gjøre aksjeantallet høyere. Tegningskursen i emisjonen vil bli kunngjort etter at tilbudet er avsluttet.
Pengene fra kapitalinnhentingen skal blant annet finansiere selskapets «grønne vekstprosjekter» inkludert inntreden i kartongproduksjon og fremtidig kommersialisering av CEBINATM.
Samtidig kommer det frem at storeieren NS Norway Holding, som eies av Oceanwood, at det vil selge aksjer for opptil 400 millioner kroner. Her gjelder de samme betingelsene som i det ordinære tilbudet.
NS Norway Holding eier i dag 52,16 millioner aksjer, tilsvarende 63,23 prosent av aksjekapitalen i Norske Skog. Aksjonæren har inngått en såkalt lockup-avtale som innebærer at den ikke kan selge aksjer de neste seks månedene etter fullføringen av tilbudet.

Investert 227 mill. i Østerrike

Ved utgangen av 2020 hadde selskapet investert 22 millioner euro, tilsvarende 227 millioner kroner, i utviklingen av en søppel-til-energifabrikk ved Bruck-møllen i Østerrike.
Totalt har selskapet til hensikt å investere 72 millioner euro i prosjektet frem mot forventet oppstart i første halvår neste år.
Det blir samtidig gjort kjent at selskapet har benyttet seg av 10 av 54 millioner euro fra en låneavtale mellom Bruck-møllen og østerrikske banker.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Oljeprisen bikket under 55 dollar

Oljeprisen vendte brått nedover fra klokken 16.00 fredag ettermiddag, og har i løpet av ettermiddagen bikket under 55 dollar.
I skrivende stund, klokken 17,42, omsettes ett fat med nordsjøolje for 55,18 dollar i spotmarkedet, ned 2,16 prosent for dagen.
Nedgangen har også bidratt til å dra med seg Hovedindeksen på Oslo Børs, som avslutter dagen med et fall på 1,09 prosent.

Oslo Børs avslutter uken med markant nedgang

Etter en negativ start på dagen, utviklet børsdagens seg forholdsvis rolig, men helt i innspurten falt Børsen brått, samtidig som oljeprisen falt.
Fredag endte Hovedindeksen ned 1,09 prosent til 987,92 poeng.
Dermed endte uken med nedgang. Det er den første uken på fem uker som ender med nedgang på Oslo Børs. Samlet for uken har Hovedindeksen falt 1,32 prosent.
Oljeprisen har falt markant den siste...Se mer

Helrødt på Wall Street – Wells Fargo-aksjen raste

Wall Street snudde nedover etter en drøy time med handel fredag ettermiddag, og nedturen forsterket seg utover kvelden.
Slik stod de store indeksene da handelen stengte klokken 22 norsk tid:
  • Dow Jones ned 0,57 prosent
  • Nasdaq ned 0,87 prosent
  • S&P 500 ned 0,72 prosent
Som vanlig er det storbankene som sparker i gang resultatsesongen i USA.
JPMorgan Chase, Citigroup og Wells Fargo var blant dagens kandidat...Se mer

Storbanker faller etter resultatslipp

Resultatsesongen er i gang i USA. Investorene er ikke nådige og sender aksjene til både JP Morgan, Citigroup og Wells Fargo nedover i førhandelen.
Den hektiske resultatsesongen har satt i gang i USA fredag ettermiddag med flere av de virkelig store bankene på plakaten. Både JP Morgan & Chase, Wells Fargo og Citigroup har åpnet sine regnskapsbøker.
Resultatene til alle de tre bankene er noe bedre e...Se mer

Dof trenger mer betalingsutsettelse

Det hardt pressede offshorerederiet Dof er fortsatt ikke i mål med forhandlingene med kreditorene om en større restrukturering av milliardgjelden.
Derfor søker selskapet nå ytterligere forlengelse av den såkalte stillstandsperioden, en utsettelse av betalinger av renter og avdrag, frem til 31. mars.
Det fremgår i en børsmelding fredag formiddag, der det har bedt Nordic Trustee om å kalle inn til et...Se mer

Awilco LNG øyner sterkere resultater i 2021

Awilco LNG har inngått en charterkontrakt på to til tre måneder for båten «WilPride», ifølge en melding.
Rederiet venter bruttoinntekter fra arbeidet på mellom 10,3 og 14,3 millioner dollar, fremgår det.
Selskapet melder også om at det venter sterkere resultater i 2021 - i takt med det knallsterke markedet for frakt av LNG om dagen:

Toppsjef Kenneth Hamnes i Arcus slutter

Kenneth Hamnes har fredag sagt opp stillingen som sjef for brennevinsprodusenten Arcus, ifølge en børsmelding.
Han vil fortsette i stillingen ut januar og begynner deretter i en ny stilling som toppsjef i Kavli Holding, fremgår det.
Finansdirektør Sigmund Toth tar over sjefsstolen i Arcus midlertidig fra 1. februar.
Stein Erik Hagen er største aksjonær i Arcus.

Pareto venter dobling av utbyttet til Fredriksen-rederi

Markedet for frakt av LNG (flytende naturgass) er knallsterkt om dagen.
Skipenes inntjening i spotmarkedet er skyhøy og befrakterne byr store summer for de få skipene som er tilgjengelig.
Situasjonen har fått Pareto Securities til å jekke opp kursmålet på John Fredriksens Flex LNG til 119 kroner. Tidligere var kursmålet 90 kroner.
Shippingaksjen handles til 87 kroner på Oslo Børs fredag. Oppgangen i...Se mer

Norwegian-aksjen faller igjen på Oslo Børs

Norwegian faller på Oslo Børs fredag formiddag, etter nedgang også dagen før, da det kriserammede flyselskapet meldte at det dropper langdistanse og fokuserer på Norden.
Aksjen er ned 6,47 prosent til 68,28 kroner per aksje. Torsdag falt kursen 5,19 prosent til 70 kroner. Kursen er rasert siden coronakrisen. Børsverdien er på 2,7 milliarder kroner, ifølge tall fra Infront.
Norwegian-aksjen har gått fra...Se mer

DNB: Redningen av Borr er fortsatt hovedmålet

DNB jobber nå aktivt sammen med Borr Drilling for å redde det kriserammede selskapet, slik at man unngår alternativer som å dele opp og selge selskapet.
Å komme i mål med en restrukturering av Tor Olav Trøims kriserammede riggselskap Borr Drilling er fortsatt DNBs primære mål, og banken jobber aktivt med selskapet for å nå dette målet.
Det sier direktør for Ocean Industries Jan Ole Huseby i DNB i en...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%