Arne Blystad selger tørrlastrederiet Songa Bulk

Tørrlastrederiet Songa Bulk har inngått en avtale med Star Bulk Carriers om å selge alle skipene i Songas flåte mot 13.688.000 aksjer i Star Bulk og 144,55 millioner dollar i kontanter, tilsvarende 1,16 milliarder kroner.
Det opplyser Songa Bulk i en melding.
Avtalen innebærer også at Star Bulk kjøper opp og avslutter Songas utestående opsjonsprogram på 37.000 Star Bulk-aksjer og 450.000 dollar i kontanter.
Investoren Arne Blystad, som er styreleder i Songa Bulk, sier at de er fornøyde med å ta del i å skape en av de ledende tørrlastrederiene globalt.
Blystad trer inn i styret, mens medgrunnlegger Herman Billung trer inn i ledelsen i Star Bulk.
Ut ifra gårsdagens sluttkurs har avtalen en total verdi på 327,95 millioner dollar, tilsvarende 2,64 milliarder kroner, ifølge Seadtrade Maritime News.
Avtalen er avhengig av godkjennelse fra to tredeler av Songas aksjonærer. Blystad, Billung og Magnus Roth har, som til sammen eier 29 prosent av aksjene, har forpliktet seg til avtalen.
Det avholdes generalforsamling omkring 5. juni, og det er ventet at transaksjonen vil være i boks i tredje kvartal.

Siste nytt

Massesøksmål kan gi Volvo ny milliardsmell

Erstatningskravene etter den omfattende lastebilkartellsaken i Europa, der blant annet AB Volvo var med, vokser. Det forteller advokatfirmaet Hausfeld til DI.
– Vi representerer tusenvis av lastebilkjøpere, som samlet har krav på godt over 10 milliarder svenske kroner, sier Andrew Bullion, som er partner i advokatfirmaet som har innledet søksmål i saken i Tyskland, Nederland og Storbritannia. De h...Se mer

Frankrike vil at Renault og Nissan slås sammen

Frankrike ønsker at bilprodusentene Renault og Nissan skal knyttes sammen under ett selskap, skriver nyhetsbyrået Nikkei.
En fransk delegasjon, med blant annet det regjeringsutnevnte styremedlemmet i Renault, Martin Vial, skal ha lagt frem ønsket i samtaler med japanske representanter i Tokyo.
På tampen av 2018 ble Carlos Ghosn, tidligere styreleder i Nissan og administrerende direktør i Renault,...Se mer

Minister: Michelin-topp mulig som ny Renault-topp

Michelins administrerende direktør Jean-Dominique Senard er en mulig etterfølger etter Carlos Ghosn, sier Frankrikes finansminister Bruno Le Maire i et intervju med franke Journal du Dimanche, ifølge Reuters.
Ghosn er tidligere toppsjef i Renault, og har sittet fengslet i Japan siden 19. november.
Ghosn er anklaget for å ha underrapportert lønn i åtte år. Nissan kastet han som styreleder etter arr...Se mer

Canaccord kutter i salgsprognosene for iPhone i år

Canaccord Genuity senker prognosene for inntekter og salg av Apples iPhone for 2019 og 2020. det skriver Finwire og viser til Seeking Alpha.
Investeringsbanken spår at Apple selger 177 millioner telefoner i år, og 191 millioner neste år. Tidligere ventet de 180 og 194 millioner solgte telefoner. Kjøpsanbefalingen står fremdeles, med et kursmål på 190 dollar.

Les også:

Kilder: Vil lansere sitt første fysiske produkt i år

Den svenske strømmegiganten Spotify planlegger å lansere en musikkspiller for biler, som kan kontrolleres av stemmer, sier anonyme kilder til Financial Times.
Produktet skal etter planen lanseres senere i 2019, forteller kildene, og at prisen vil ligge på rundt 100 dollar. Det tilsvarer like over 850 norske kroner med dagens dollarkurs.
Dette kan bli første gang Spotify lanserer et eget fysisk prod...Se mer

Kilder: Scania på vei mot børsnotering i Stockholm

Scania tar et stort skritt mot børsnotering når Volkswagen, som eier Scania, inviterer investorer til kapitalmarkedsdag i London for å presentere lastebilselskapet, skriver Svenska Dagbladet.
Svenske institusjoner jobber for at noteringen skal skje på Stockholmsbørsen, skriver avisen videre. Minst en av disse institusjonene skal ha blitt kontaktet av Volkswagen.
Det er ventet at prislappen kan hav...Se mer

Kilder: Facebook kan få rekordbot

Amerikanske myndigheter vurderer å gi Facebook den største boten noensinne utstedt for manglende beskyttelse av brukeres data, skriver Washington Post.
Boten er ventet å være langt større enn den Google fikk i 2012 på 22,5 millioner dollar. Det opplyser tre ikke navngitte kilder til avisen. Ifølge kildene har Facebook brutt en juridisk bindende avtale om beskyttelse av brukerdata, etter samarbeidet...Se mer

WSJ: Snap-topper presset ut etter upassende forhold

Sikkerhetssjef Francis Racioppi i Snap skal ha hatt et forhold til en kvinne han ansatte, for så å sparke henne når forholdet tok slutt, ifølge en etterforskning bestilt av selskapet.
Det er grunnen til at Snap på tampen av fjoråret sparket Racioppi, skriver Wall Street Journal og viser til kilder med kjennskap til saken.
Racioppi sier at hans forsvarer vil utfordre «sannferdigheten til etterforsk...Se mer

Trump varsler «stor annonsering» om shutdown

USAs president Donald Trump skriver på Twitter at han vil komme med en «stor annonsering» angående den statlige nedstengningen og landegrensen lørdag.
Meldingen er ventet å komme klokken 21.
«Shutdown» i USA har vart siden 22. desember og er den lengste i USAs historie.
Nedstengningen kommer etter at han ikke ble enig med Kongressen om penger til muren langs landegrensen til Mexico.
Trump krever 5,7 milliarder do...Se mer

Wall Street steg markant på fornyet handelshåp

Amerikanske aksjer klatret på fornyet handelshåp fredag. Slik så det ut ved stenging på Wall Street:
  • Dow Jones opp 1,38 prosent
  • Nasdaq Composite opp 1,03 prosent
  • S&P 500 opp 1,32 prosent
Kina tilbyr å øke importen fra USA de neste seks årene for å balansere handelen mellom de to landene, ifølge en melding fredag. Ifølge Bloombergs kilder vil avtalen redusere USAs årlige handelsunderskudd mot Kina til...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%