Verste børsdag i Oslo siden 2016 - ned 3,75 prosent

Oslo Børs fikk alvorlig juling torsdag, etter global handelsuro i kjølvannet av arrestasjonen av Huaweis finansdirektør i Canada onsdag.
Over hele verden har det vært dramatiske fall, og i Europa er det Oslo Børs som ligger aller verst an.
Ved stenging er Hovedindeksen ned 3,75 prosent - og ligger på 825,96 poeng. Dette er det største fallet i prosent siden 8. februar 2016. Da falt børsen med 4,39 prosent.
Den gang var frykten for en ny finanskrise til å ta og føle på:
– Flere og flere spør: Er dette 2008 en gang til? spurte senioranalytiker Owen Callan fra selskapet Cantor Fitzgerald til nyhetsbyrået Reuters i februar 2016.
De fem mest omsatte aksjene på Oslo Børs har alle falt stort torsdag:
  • Equinor falt 3,88 prosent
  • Marine Harvest gikk ned 3,47 prosent
  • Aker BP falt 6,17 prosent
  • Telenor falt 0,55 prosent
  • Norsk Hydro gikk ned 3,63 prosent
Oljeprisen har tatt en skikkelig smell, og var tidligere i dag nær fem prosent. Klokken 16.30 er den ned 2,99 prosent til 59,77 dollar fatet.
Sist Oslo Børs falt like mye var oljeprisen 33 dollar fatet.

Les sakene fra 2016:

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

HP-styret avslår oppkjøpbudet fra Xerox

Styret i HP mener budet fra Xerox ikke er høyt nok og at oppkjøpet ikke er i aksjonærenes beste interesse, og har enstemmig besluttet å avslå, melder CNBC.
Budet på 22 dollar per aksje består av 77 prosent kontanter og 23 prosent aksjer, eller 17 dollar og 0,137 Xerox-aksje per HP-aksje.
– Da styret tok denne beslutningen, vurderte det også tilbudets usikre karakter, inkludert en potensiell innvirkn...Se mer

Sundt og Midelfart tegnet seg i svensk finansselskap

Svenske Avida Holding, som er notert i gråmarkedet, har hentet 75 millioner kroner i en rettet emisjon. Nettoprovenyet skal gå til å legge til rette for videre vekst i selskapet.
Sundt-familien og Celina Midelfart har tegnet seg i emisjonen, sammen med Ubon partners (som eies av investorene Fredrik Halvorsen og Odd Johnny Winge) og investeringsselskapet Icon Capital.
Emisjonskursen ble satt til 30...Se mer

Kina: Konstruktive handelssamtaler med USA

Forhandlere fra USA og Kina har hatt «konstruktive» diskusjoner på telefon om en foreløpig handelssamtale, opplyser det kinesiske handelsdepartementet.
Visestatsminister Liu He snakket lørdag med den amerikanske handelsrepresentanten Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin på telefon. Det kinesiske handelsdepartementet sier at de hadde en «konstruktiv diskusjon om begge siders kjerneutfo...Se mer

Mistanke om pankreassykdom i Mowi-anlegg

Det er mistanke om pankreassykdom (SAV 2) på et oppdrettsanlegg i Tysvær i Rogaland, opplyser Mattilsynet lørdag.
Anlegget drives av Mowi og Finnøy Fisk. Mowi sitter med nærmere halvparten av aksjene i Finnøy.
Mattilsynet skriver at det er svært uvanlig å påvise sykdommen i dette området. Det er også et mål om at subtypen ikke skal spres sør for Stad.
Pankreassykdom er en alvorlig sykdom som kan g...Se mer

Bundesbank: - Tyskland er ikke i en økonomisk krise

Jens Weidmann, president i den tyske sentralbanken Bundesbank, sier landets økonomi «ikke er i krise». Det skriver Bloomberg.
Weidmann ser for seg at veksten vil komme seg opp igjen, og viste til at den tyske økonomien nærmer seg «full kapasitet», ifølge avisen.
Den tyske økonomien klarte såvidt å unngå resesjon i tredje kvartal, da bruttonasjonalproduktet (BNP) steg med 0,1 prosent.
– Det endrer ikke totalbildet...Se mer

Nissan tilbakekaller 400.000 biler

Nissan tilbakekaller nærmere 400.000 biler i USA over en bremsefeil som kan få bilene til å ta fyr, skriver NPR.
Bilprodusenten sier at en feil i bremsene kan bli utslitt og få bremsevæske til å lekke.
«Dersom advarselen er ignorert kan bremsevæsken lekke og potensielt skape en elektrisk kortslutning, som i sjeldne tilfeller kan føre til brann, sier selskapet i en uttalelse til det amerikanske vei...Se mer

Atlantic Petroleum mangler oppdateringer fra lisensleverandør

Atlantic Petroleums lisensoperatør Decipher Production i Orlando-feltet har ikke sendt oppdateringer om det er nødvendig med tiltak for å øke produksjonsraten.
Det fremkommer i en melding fredag.
Lisensoperatøren uttalte i en pressemelding i august at de tok en ny titt på om det kan være nødvendig med tiltak for å øke produksjonen i feltet for å levere de planlagte toppratene.
Produksjon fra Orlando-feltet...Se mer

Trippelrekord på Wall Street etter fornyet handelshåp

Denne uken ble avsluttet med en ny rekordfest på Wall Street. Etter en positiv utvikling fra start, har alle de tre toneangivende indeksene satt nye rekorder fredag.
Rekordene kommer etter at Trump-rådgiver Larry Kudlow fredag uttalte at USA og Kina «nærmer seg» en avtale, ifølge CNBC.
Til tross for flere slike uttalelser tidligere, reagerer positivt på Kudlows uttalelser.
Slik endte rekordfesten i USA:...Se mer

Otovo nærmer seg milliard-milepæl

Solcelleselskspet Otovo henter 150 millioner kroner i egenkapital i en investeringsrunde ledet av den svenske handelsselskapet Axel Johnson.
Axel Johnson, Otovo og selskapets grunnleggere har nådd en avtale der Axel Johnsen vil investere 177 millioner kroner i Otovo til 95 kroner per aksje, fremkommer det av en melding fredag.
Etter investeringen vil verdivurderingen av selskapet være omtrent 806 mi...Se mer

Europeiske børser avslutter uken positivt

De fleste store børsene i Europa avsluttet uken i positivt terreng.
Stemningen er blant annet løftet av handelsoptimisme. Trump-rådgiver Larry Kudlow mente torsdag at en fase 1-avtale mellom USA og Kina nærmer seg, ifølge Reuters. Samtidig fortsetter Kina å oppfordre til å fjerne eksisterende toll.
Torsdag viste ferske tall at britiske husholdninger bruker mindre penger, som tolkes som nok et tegn p...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%