Børshopp i Asia etter første dag med handelssamtaler

Handelshåp sender Asia-børsene opp, samme dag som Trump selv skal delta i forhandlingene.
Asiatiske børser stiger bredt fredag morgen, med alle de viktigste indeksene tydelig i pluss. Oppgangen kommer etter større håp om en løsning på handelskonflikten mellom USA og Kina, som preger markedet.
Slik går det i Asia-Stillehavsregionen:
  • Nikkei 225 i Tokyo opp 1,11 prosent
  • Hang Seng i Hongkong opp 2,12 prosent
  • Kospi i Seoul opp 1,08 prosent
  • Shanghai Composite opp 0,44 prosent
  • STI i Singapore opp 0,66 prosent
  • ASX 200 i Sydney opp 0,75 prosent
De to partene startet et to dager langt møte i Washington torsdag og fortsetter på andre og siste dag fredag. Kinas visestatsminister Liu He møtte USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin.

Trump: – Går veldig bra

President Donald Trump antydet torsdag at det er oppnådd fremskritt allerede etter første dag.
– Jeg må si at jeg syns det går veldig bra. Vi har hatt en veldig, veldig god forhandling med Kina, sa Trump, uten å gå i detalj.
Presidenten meldte at han skal møte visestatsministeren fredag, i Det hvite hus.
«Stor dag om forhandlinger med Kina. De vil nå en avtale, men vil jeg?», skrev Trump på Twitter.
At Trump selv skal møte visestatsministeren øker forventningene om fremgang i samtalene, ifølge CNBC.

Kaos før samtalene

Trumps uttalelser er de siste i en rekke motstridende meldinger som har kommet i forkant av den nye runde med handelssamtaler.
Det hvite hus avfeide en artikkel i avisen South China Morning Post som hevdet at partene ikke hadde fremgang i samtalene på lavere nivåer og at visestatsministeren ville forlate landet en dag før tiden.
Bloomberg skrev på sin side at USA vurderer en valutaavtale, som en del av en delvis handelsavtale, og som kan sette neste ukes tolløkning på vent. USA skal etter planen øke tollsatsen til 30 fra 25 prosent på 250 milliarder dollar i kinesiske varer den 15. oktober.
New York Times har skrevet at Donald Trump snart vil tillate amerikanske selskaper å selge «ikke-sensitive» varer til kinesiske Huawei. Trump ga i et møte forrige uke grønt lys til å starte godkjenningen av en lisens som vil tillate et lite utvalg amerikanske bedrifter å omgå forbudet, ifølge avisen.
Huawei har havnet i sentrum for den pågående handelskonflikten mellom USA og Kina. I mai ble teknologigiganten svartelistet av amerikanske myndigheter, som mener selskapet utgjør en sikkerhetsrisiko. Huawei har avvist anklagene.

Siste nytt

Medier: Softbank i samtaler om å ta kontroll over Wework

Det japanske konglomeratet Softbank skal være i samtaler om å ta kontroll over Wework gjennom en ny finansieringsrunde i coworking-selskapet. Det opplyser kilder til en rekke internasjonale medier.
Softbank eier allerede rundt 29 prosent av selskapet, men skal nå ha lagt en økonomisk pakke på bordet som vil gi over 50 prosent eierandel, ifølge Financial Times.
Utviklingen kommer etter at det forri...Se mer

Kinesisk eksport falt mer enn ventet i september

Kinas eksport falt med 3,2 prosent i september, sammenlignet med et år tidligere. På forhånd var det ventet at eksporten ville falle med 3,0 prosent, ifølge Reuters.
Eksporten i dollar til USA alene falt med 10,7 prosent i årets ni første måneder, mens amerikansk import falt med 26,4 prosent i samme periode, opplyser en kinesisk talsperson for tollvesenet til nyhetsbyrået.
Kinesisk import med 8,5 prosen...Se mer

Singapore unngikk teknisk resesjon i tredje kvartal

Etter at Singapores økonomi i andre kvartal viste den laveste veksten på et tiår, klarte landet å unngå en teknisk resesjon i tredje kvartal.
En teknisk resesjon inntreffer når et lands økonomi viser tilbakegang to kvartal på rad.
Veksten i tredje kvartal var på 0,6 prosent sammenlignet med kvartalet før, viser statistikken fra handels- og industridepartementet i Singapore.
Likevel var utviklingen noe sv...Se mer

Markant oppgang i Asia etter «delvis» handelsavtale

Det er tydelig oppgang på de asiatiske børsene mandag morgen etter at USA og Kina fredag kveld ble enige om en «delvis» handelsavtale.
Blant annet ble landene enige om å fryse den varslede tolløkningen 15. oktober. Samtidig skal de ha kommet til enighet om at Kina skal kjøpe mer jordbruksvarer fra USA. Fortsatt er ikke denne første delen av en større handelsavtale signert.
Det har samtidig kommet en rek...Se mer

Glamox vil kjøpe den polske lysleverandøren Es-System

Glamox skriver i en børsmelding at de har inngått en avtale med de største aksjonærene i den polske lysleverandøren Es-System i forbindelse med et kommende bud på alle aksjene i selskapet.
I henhold til avtalen skal aksjonærene, som til sammen eier 69,3 prosent av de utestående aksjene i Es-System, selge alle sine aksjer som svar på budet.
– Det planlagte kjøpet av Es-System vil gjøre det mulig for...Se mer

Volkswagen benekter børsnotering av Lamborghini

Bloomberg skrev fredag at Volkswagen vurderte å børsnotere sportsbilmerket Lamborghini. Bakgrunnen for planene sa en kilde til Bloomberg var at bilgiganten skulle fokusere på å utvide Volkswagen, Audi og Porsche.
Søndag benekter Volkswagen at det er planer om salg eller børsnotering av bilmerket.
– Spekulasjon i dette er uten grunnlag, sier en Volkswagen-representant til Reuters.

Midlertidig suspensjon av 10 lisenser for Mowi Canada

I kjølvannet av fiskedøden på 2,6 millioner fisk i Canada, har Mowi fått ti av 47 lisenser i Newfoundland midlertidig suspendert.
Det fremkommer i en melding søndag.
Dødeligheten, som tilsvarer omtrent 5.000 tonn biomasse, var forårsaket av langvarig høye sjøvannstemperaturer som skapte lave oksygenforhold.
Alle lisensene som er suspendert er relatert til lokalitetene hvor fiskedøden har forekommet.
Ifølge selskapet vil ikke susp...Se mer

Regjeringskilde i London til Reuters: Langt unna en brexit-avtale

– Storbritannia er fremdeles en lang vei unna enighet om en endelig brexit-avtale og de neste dagene blir kritiske om det skal bli enighet om betingelsene, sa en anonym Downing Street-kilde til Reuters lørdag.
Forhandlingene har denne helgen foregått mellom EU og Storbritannia for å finne enighet før torsdagens og fredagens møte i Brussel. Kilden sier til Reuters at Storbritannia er innstilt på å...Se mer

Russland ser på å skifte ut dollaren i energitransaksjoner

Russland vurderer å benytte euro eller rubler for transaksjoner innen energitransaksjoner, i steden for den amerikanske dollaren.
– Vi har en veldig god valuta, den er stabil. Hvorfor ikke bruke den for globale transaksjoner, sier Russlands økonomiminister Maxim Oreshkin i et intervju med Financial Times.
Han uttalte videre at Russland ønsket å minimere eksponeringen mot USA for å tiltrekke seg fle...Se mer

Lyft saksøker New York City for lov mot passasjerløs kjøring

Taxiappselskapet Lyft følger etter konkurrenten Uber og går til sak mot myndighetene i New York for planer om å begrense hvor lenge sjåførene kan kjøre uten passasjer i sentrum, skriver Reuters.
Tidligere har det vært en begrensing om at sjåførene kun kan kjøre uten kunder 41 prosent av tiden på veien. Reuters skriver at både Uber og Lyft skal ha koblet sjåfører fra appene i perioder med lav etters...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

Har du et øyeblikk?

Hjelp oss å forbedre børstjenestene våre, og få et gavekort til 500 kroner på kjøpet.

Vi vil gjerne høre dine synspunkter i et intervju (cirka 50 minutter).

Meld din interesse
UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%