Volvo inngår milliardkontrakter med batterileverandører

Batteriprodusentene CATL og LG Chem har fått nye langtidsavtaler med Volvo Car Group. Avtalene har en verdi på «flere milliarder amerikanske dollar», opplyser Volvo i en pressemelding.
– Fremtiden til Volvo er elektrisk og vi satser på å gå videre forbi forbrenningsmotoren. Dagens avtaler med CATL og LG Chem viser hvordan vi skal nå våre ambisiøse elektrifiseringsmål, sier Håkan Samuelsson, CEO og president i Volvo Cars.
De nye avtalene skal sikre Volvo Cars tilgang til litium-ion-batterier det neste tiåret.
– Med dagens avtale har vi, på en effektiv måte, sikret oss batterileveranser for det kommende tiåret. Ved å ha to leverandører tilgjengelig i hver region sørger vi samtidig for at vi har fleksibilitet i forsyningskjeden fremover, sier Martina Buchhauser, innkjøpsdirektør i Volvo Cars, i meldingen.

Siste nytt

Kriserammede Dof ber kreditorene om enda en utsettelse

Offshorerederiet har siden i fjor jobbet for å sy sammen en redningspakke for å holde seg finansielt flytende, etter at lånenekt fra enkelte banker strupet finansieringen.
Håpet var å finne en løsning i første kvartal, men coronakrisen, oljepriskollaps og store valutatap gjør nå at rederiet må be kreditorene om enda et pusterom og utsettelser i gjeldsforhandlingene, ifølge en børsmelding.
For å få godkjent en slik utse...Se mer

Seadrill: Venter ikke å tilfredsstille lånekrav ved test

Seadrill venter at riggselskapet ikke vil kunne tilfredsstille lånekrav når det skal testes i slutten av første kvartal 2021, fremgår det i årsrapporten lagt frem sent torsdag kveld.
John Fredriksen-selskapet har på bakgrunn av dette sendt forespørsel til sine långivere om samtykke til å forlenge perioden med unntak fra lånekravene.
Videre opplyses det at Seadrill for tiden er i diskusjoner med sik...Se mer

Svakere PMI enn ventet fra eurosonen

Den endelige sammenstilte innkjøpsindeksen (Purchasing Management Index) i eurosonen var 29,7 i mars, fra 51,6 foregående måned, ifølge Direkt Makro.
Konsensusprognosen pekte mot et utfall på linje med det foreløpig tallet på 31,4.
Endelig PMI-tall for tjenestesektoren ble 26,4 i mars, sammenlignet med 52,6 foregående måned. Foreløpig tall var 28,4.

Tysk PMI enda svakere enn ventet

Endelige sammenstilte tall for den tyske innkjøpsindeksen (Purchasing Management Index) var 35,0 i mars, mot ventet 36,8, ifølge Direkt Makro.
En indeks på over 50 viser tiltagende aktivitetsnivå.

Nedgang på Europa-børsene

De europeiske børsene åpner ukens siste handelsdag i minus. Fredag formiddag er den brede indeksen Stoxx Europe 600 er ned 0,31 prosent.
De globale børsene har hatt en urolig start på andre kvartal, som følge av coronakrisen. Restriksjonene har de siste ukene blitt stadig strengere i en rekke land verden over, samtidig som smittetilfellene og dødstallene øker.
Torsdag kveld passerte antall smittet...Se mer

Kongsberg Automotive-ras etter coronaoppdatering

Bildeprodusenten Kongsberg Automotive-aksjen faller 20 prosent til kurs 1,46 kroner på Oslo Børs etter en coronaoppdatering før børsåpning.
Så langt i år er aksjen nå ned 76 prosent.
Viruskirsen har rammet bilindustrien betydelig, der produksjon har blitt stanset i store deler av Europa, Nord-Amerika og til en viss grad Asia.
Kongsberg Automotive meldte at omsetningen falt 50 prosent i siste uken av...Se mer

Oljefunn på blokk i Brasil der Equinor er på eiersiden

Petrobras har identifisert tilstedeværelse av olje i prospektet Araucária på Uirapuru-blokken i Santos-bassenget i Brasil.
Det fremkommer av en melding fra Petrobras torsdag.
Petrobras opplyser ikke om størrelsen på funnet, men det vil gjennomføres analyser for vurdere potensialet av funnet samt annen leteaktivitet i området.
Equinor har en eierandel på 28 prosent på Uirapuru-blokken. Petrobras er op...Se mer

Mattilsynet med varsel om to Mowi-anlegg

Mattilsynet har sendt ut varsel til to oppdrettsanlegg i Flatanger og Leka i Trøndelag om at tilsynet vurderer å vedta midlertidig redusert produksjon på anleggene som følge av langvarig høye lusenivåer. Mowi opererer begge anleggene.
Det fremgår av en melding fra Mattilsynet fredag.
Varselet gjelder to lokaliteter (12624 og 30537) som ifølge Barentswatch har en kapasitet på henholdsvis 5.460 og 7.0...Se mer

B2Holding dropper utbytte

Gjeldsinvesteringsselskapet B2Holding dropper det tidligere foreslåtte utbytte på 0,08 kroner per aksje for regnskapsåret 2019, går det frem av en melding fra selskapet.
Totalt 33 millioner kroner i planlagt utbytte vil ikke bli utbetalt.
Årsaken er usikkerheten knyttet til corona-pandemien og ukjente makroøkonomiske konsekvenser.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%