Nkom aksepterer ikke at Telenor vil legge ned kobbernettet fra 2022

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) presiserer i en melding onsdag at de har pålagt Telenor å videreføre kobbernettet i en overgangsperiode frem til høsten 2025. Dette skjer etter at Telenor 15. november sendte ut en pressemelding der selskapet annonserte at kobbernettet stenges i løpet av 2022.
– Nkom vil her presisere at vi har pålagt Telenor å videreføre kobbernettet i en overgangsperiode frem til høsten 2025. Dette for å sikre konkurransen i bredbåndsmarkedene, inntil alle kunder er overført, og har tilgang til ny teknologi, sier direktør Pål Wien Espen i Nkom i en kommentar.
Nkom viser til at de har åpnet opp for en raskere stenging av nettet enn høsten 2025, forutsatt at Telenor kan tilby grossistkundene gode nok erstatningsløsninger. Men legger til at arbeidet med en slik overgangsplan strandet i september, da det viste seg at partene sto for langt fra hverandre.
«Dermed står Nkoms vedtak fast, og det må Telenor forholde seg til», skriver Nkom, som viser til at de i 2020 påla Telenor å opprettholde og fortsatt vedlikeholde kobbernettet frem til 2025.

– Begrenset mulighet til å legge ned linjer av kostnadshensyn

Ved utgangen av første halvår gjensto om lag 180.000 kobberbaserte bredbåndsaksesser.
Videre vises det til at Nkom, Telenor og bransjen er enige om en ordning for retting av feil i kobbernettet. Ordningen innebærer at mer enn 99 prosent av feilene som rammer de som kjøper tilgang til kobbernettet blir rettet.
– Telenor må ikke være i tvil om at Nkom ikke vil akseptere en nedlegging av kobbernettet i strid med allerede fattede vedtak. Selskapet har kun en meget begrenset mulighet til å legge ned linjer av kostnadshensyn, og her kommer vi fortsatt til å følge selskapet med argusøyne, sier Enger.
Telenor opplyser til TDN Direkt at de forholder seg til Nkoms beslutning om den lovpålagte retten øvrige operatører har til å bruke kobbernettet frem til høsten 2025.
– Det er viktig å få fram at Telenors egne sluttkunder skal bort fra kobbernettet og over på moderne løsninger for bredbånd senest 31. desember 2022. Samtidig forholder vi oss til Nkoms beslutning om den lovpålagte retten øvrige operatører har til å bruke kobbernettet frem til høsten 2025, sier informasjonssjef Magnus Line i Telenor til TDN Direkt.

Siste nytt

Aker Biomarine-sjefen kjøper aksjer for nesten to millioner

Matts Johansen, administrerende direktør i Aker Biomarine, har gjennom KMMN Invest II fredag kjøpt 45.000 aksjer i Aker Biomarine til en snittkurs på 43,88 kroner per aksje, ifølge en melding.
Samlet verdi på aksjekjøpet er 1,97 millioner kroner.
Etter transaksjonen kontrollerer Johansen, direkte og indirekte, 1.040.714 aksjer i Aker BioMarine.

Lifecare får ikke gebyr av Børsen likevel

Oslo Børs melder fredag ettermiddag at de har besluttet å oppheve et vedtak om å ilegge Lifecare et overtredelsesgebyr på 100.000 kroner for brudd for forpliktelsen om å offentliggjøre innsideinformasjon.
Den 5. oktober i fjor meldte Lifecare i en børsmelding at deres patenterte sensorteknologi hadde fått en rolle i et forskningsprosjekt som var tildelt 43 millioner kroner i EU-støtte.
«Oslo Børs mener dette utgjord...Se mer

Flyr påvirket av smitteutvikling i november

Flyselskapet Flyr melder om 60.582 reisende til 12 reisemål i november, i en pressemelding fredag morgen.
– Vi hadde en positiv vekst i ukene etter gjenåpningen av samfunnet tidligere i høst, med god etterspørsel også etter flyreiser til utlandet. Flyr har nå vært i drift siden slutten av juni, og gitt den situasjonen vi har møtt med flere nye smittebølger, så er utviklingen i fyllingsgraden som f...Se mer

Kina gir grønt lys til Boeings 737 Max-fly

De kan tas i bruk i Kina igjen fra neste år, etter månedsveis med forhandlinger mellom Beijing og Boeing.
Beskjeden førte til at Boeing-aksjen steg betraktelig. Beslutningen betyr at mer enn 100 fly som har blitt produsert de to siste årene, nå kan leveres til kinesiske selskaper.
Flymodellen ble satt på bakken i mars 2019 etter to katastrofale ulykker som til sammen kostet 346 menneskeliv.

Hovedeier Oceanwood solgte aksjer for halv milliard i Norske Skog

Det britiske hedgefondet Oceanwood, gjennom selskapet NS Norway Holding, varslet torsdag ettermiddag et stort nedsalg i Norske Skog. Oceanwood kom inn på eiersiden da Norske Skog ble restrukturert for noen år siden.
Torsdag kveld var salget fullført, ifølge en børsmelding. Oceanwood solgte 13,5 millioner aksjer, hver til en pris av 38 kroner. Det ga et samlet beløp på 513 millioner kroner. Prisen...Se mer

Fredriksen eier under 10 prosent av Seadrill

Hemen Holding, kontrollert av John Fredriksen, har torsdag solgt 115.000 aksjer i Seadrill, ifølge en børsmelding.
Etter dette eier Fredriksen 9,99 prosent av aksjene i selskapet.
Fredriksen har solgt seg ned i Seadrill over tid.
I oktober solgte Hemen seg ned til under 15 prosent eierandel, eller å ha bikket under 20 og 25 prosent i henholdsvis august og juli.
Seadrill-aksjen er ned 3,45 prosent ti...Se mer

Oslo Børs faller fra start

Hovedindeksen starter med nedgang på 0,74 prosent torsdag morgen.
I USA endte handelsdagen onsdag med markant fall, etter at det første omikronsmittetilfellet ble påvist i landet. Markedene i Asia omtalte Reuters som dempet, som følge av virususikkerheten.
Otovo stiger etter Tyskland-nyhet
Otovo-aksjen er blant de som stiger mest torsdag morgen, opp nær syv prosent. Selskapet meldte før børsåpning...Se mer

Quantafuel utvider Kristiansund-anlegg

Resirkuleringsselskapet Quantafuel melder torsdag morgen at de har fullført en sorteringslinje ved utvidelsen på resirkuleringsanlegget i Kristiansund. Dermed går utvidelsen etter planen, ifølge børsmeldingen.
Resirkuleringsanlegget i Kristiansund sorterer allerede opp til 40 tonn plast per dag, og den nye linjen anslås å sortere 20.000 tonn i året.
– Vi er veldig fornøyd med vår fremgang i Kristi...Se mer

Otovo utvider til Tyskland

Otovo starter opp i Tyskland. Selskapet er dermed aktive i syv europeiske markeder: Norge, Sverige, Frankrike, Spania, Polen, Italia og Tyskland.
Det fremgår av en melding fra selskapet torsdag.
«Solenergimarkedet for boliger i Tyskland er et av de største i Europa og forventes å være verdt mer enn to milliarder euro årlig innen 2022. Denne lanseringen befester Otovos posisjon som Europas ledende ma...Se mer

Elop økte underskuddet

Elop fikk et driftsresultat på -18,2 millioner kroner i tredje kvartal 2021, ned fra -4,7 millioner i samme periode året før.
Det fremgår av selskapets kvartalsrapport torsdag.
Resultat før skatt var -18,5 millioner kroner i perioden, mens på samme tid i fjor var det minus 4,8 millioner.
Omsetningen i kvartalet var 4,1 millioner.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%