Oljeprisen faller over fem prosent

Oljeprisen får seg en knekk fredag morgen, der prisen for et fat nordsjøolje (brent spot) i syvtiden er ned 5,10 prosent til 34,06 dollar.
Fallet skjer etter at Kina, i motsetning til tidligere år, ikke vil sette noen mål for økonomisk vekst i år. Det skyldes coronaviruset, og ble kunngjort under Folkekongressen som startet fredag i Beijing.
Samtidig øker spenningen mellom stormaktene USA og Kina igjen. Onsdag anklaget USA-president Donald Trump Kina for å være ansvarlig for et «verdensomspennende massedrap». Torsdag advarte Kina om at landet vil svare dersom det innføres straffetoll.
Oljeprisen har den siste tiden hentet inn deler av kollapsen i kjølvannet av viruskrisen, da markedsbalansen har vist tegn til bedring. Blant annet fremgikk det tidligere denne uken at amerikanske oljelagre falt med fem millioner fat sist uke.
Coronaviruset førte til at etterspørselen etter olje ble barbert bort, som igjen resulterte i overfylte lagre på land. Samtidig overproduserte en rekke sentrale oljeland i en periode, før de senere ble enige om å kutte i produksjonen i håp om å redde oljemarkedet.
Nordsjøoljen er fortsatt ned nær 50 prosent i pris siden årsskiftet.

Siste nytt

Markant shoppefall i august etter fire måneder med solid vekst

Detaljhandelen faller 4,9 prosent i august, men salget er fortsatt høyere enn før coronakrisen, melder SSB.
Saken oppdateres
Detaljhandelen faller 4,9 prosent i august, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).
«Tross nedgangen er imidlertid salgsvolumet fortsatt betydelig høyere enn før coronapandemien rammet Norge», skriver byrået.
På forhånd var det i snitt ventet et fall på 2,4 prosent, ifølge TDN Dire...Se mer

Altor og Stena vil kjøpe sikkerhetsselskap for 2,5 milliarder

Oppkjøpsfondet Altor og Stena Adactum varsler mandag at det vil legge inn et bud på sikkerhetsselskapet Gunnebo. Stena er i dag største aksjonær i Gunnebo med rundt 26 prosent av aksjene.
De to selskapene vil betale 25 svenske kroner per aksje i selskapet, noe som gir budet en samlet pris på 1,77 milliarder svenske kroner om man trekker fra aksjene Stena Adactum allerede eier.
Gunnebo blir med det verdsatt...Se mer

Gjenopptar coronavirusstudie av Bergenbios legemiddel

Storbritannia har besluttet å gjeninnføre finansieringen av den såkalte «Accord»-studien av coronaviruset. Her er Bergenbios legemiddel bemcentinib den ledende kandidaten.
Det skriver selskapet i en børsmelding.
Beslutningen, som kommer fra det statlige organet UK Research and Innovation, kommer etter en økning av smittetilfeller i Storbritannia.
Universitetssykehuset Southampton NHS Trust vil fortsa...Se mer

Oppgang i Asia – største børshopp for storbank siden 2009

Pilene peker oppover på de asiatiske børsene på ukens første dag, med Seoul-børsen i tet.
Oppgangen kommer etter en positiv avslutning på børsdagen på Wall Street før helgen, da S&P 500-indeksen steg 1,6 prosent.
Ellers er oljeprisen på vei nedover. Rundt klokken 05.50 norsk tid omsettes ett fat med nordsjøolje (Brent spot) for 41,65 dollar fatet, ned 0,31 prosent siden midnatt.
Storbanken HSBC steg 8,5 prose...Se mer

Polarcus har fått tilbakelevert fartøyet «Ivan Gubkin»

Polarcus har fått tilbakelevert seismikkselskapet «Ivan Gubkin», melder selskapet i en børsmelding lørdag morgen.
Fartøyet bytter navn fra «Ivan Gubkin» til «Polarcus Amani», opplyses det. Det vil være i opplag inntil videre.
Selskapet skriver videre at russiske Sovcomflot vurderer å bruke fartøyet neste år.

Markant oppgang på Wall Street – tek-hopp sendte Nasdaq opp over to prosent

To av de tre hovedindeksene på Wall Street åpnet ned fredag etter å ha hentet inn noe av onsdagens tap torsdag. Etter en times handel hadde de imidlertid snudd. Ved stenging er oppgangen markant.
Slik så det ut på Wall Street da børsdagen og -uken var over fredag:
  • Dow Jones opp 1,34 prosent
  • Nasdaq Composite opp 2,26 prosent
  • S&P 500 opp 1,60 prosent
Dow Jones startet fredagen 3 prosent ned for uken, men...Se mer

Kongeberg Automotive enige om ny lånefasilitet på 668 mill.

Selskapet har inngått en låneavtale med Nord/LB og Finacity Corporation om en lånefasilitet på 60 millioner euro (668 millioner kroner) med en løpetid på tre år, opplyser Kongsberg Automotive i en melding fredag kveld.
Lånefasiliteten som sikres gjennom fremtidige inntekter fra ulike markeder skal gjelde fra og med 19. oktober 2020, og er en ytterligere styrking av selskapets likviditet.

Lavo.tv i brudd med lånebetingelser: Vurderer oppbud etter å ha blitt strøket fra Merkur Markets

Tv-app-selskapet Lavo.tv skriver i tre separate børsmeldinger at det går bratt nedover fredag. PWC har informert selskapet om at de vil sende forhåndsvarsel om å fratre som selskapets revisor i høst.
Samtidig har styremedlem Xavier Latil besluttet å trekke seg fra styret.
I fredagens siste børsmelding skriver selskapet at de nå er i brudd med betingelsene i låneavtalen som ble inngått med European...Se mer

Flatt på Oslo Børs – Softox skjøt i været

Oslo Børs startet dagen med svak oppgang. Fredag ettermiddag snudde det imidlertid, og Hovedindeksen endte marginalt ned 0,09 prosent.
PGS har kommet til enighet med majoriteten av sine långivere, og jobber nå for å få mer støtte. Aksjen steg 7 prosent i åpningsminuttene. Kort tid etter børsåpning ble oppgangen dempet før kursen snudde til en nedgang på 2 prosent. Ved stenging er aksjen ned 5,75 pr...Se mer

Softox med «potensielt gjennombrudd» i coronakampen

Resultatene fra en studie på minigris viser «svært lovende resultater», ifølge selskapet.
Softox Solutions-aksjen hoppet umiddelbart mer enn 40 prosent etter at selskapet kom med en oppdatering rundt inhalasjonsstudien selskapet gjør på minigris.
Aksjen endte til slutt opp hele 54,29 prosent fredag.
Resultatene fra studien viser «svært lovende resultater» med tanke på å utvikle selskapets teknologi...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%