Equinor vil kjøpe tilbake aksjer for 45 milliarder kroner

Oljegiganten Equinor introduserer torsdag morgen et program for tilbakekjøp av aksjer for inntil 5 milliarder dollar i en periode som varer til utgangen av 2022.
Etter dagens valutakurs tilsvarer dette et tilbakekjøp av aksjer verdt 45 milliarder kroner.
– Equinor prioriterer kapitaldistribusjon til våre aksjonærer. Gjennom de siste årene har vi bygget en sterk finansiell posisjon med solide kredittratinger og en netto gjeldsgrad på om lag 20 prosent, sier konsernsjef Eldar Sætre i en uttalelse.
– Den nært forestående oppstarten av verdensklasse-feltet Johan Sverdrup, kombinert med flere nye felt i produksjon, gir økt trygghet for våre utsikter for produksjonsvekst og styrket kapasitet for kontantgenerering. Vi er derfor i en god posisjon til å øke kapitaldistribusjonen, samtidig som vi fortsetter å investere i vår attraktive prosjektportefølje, fortsetter Sætre.
Equnior varslet tidligere torsdag morgen at man fremskynder oppstarten av gigantfeltet Johan Sverdrup til oktober, en måned før den opprinnelige tiden.
Selskapet opplyser at den første transjen av programmet på om lag 1,5 milliarder dollar vil starte torsdag, og avsluttes senest 25. februar 2020.
I den første transjen vil aksjer for inntil 500 millioner dollar bli kjøpt i markedet, mens det resterende vil bli innløst fra staten. Equinor har en avtale med Olje- og energidepartementet om at staten deltar i tilbakekjøp av et proposjonalt antall aksjer, for å sørge for at statens eierandel forblir på 67 prosent.

– Har økt kvartalsutbyttet med 13 prosent

Basert på sluttkursen i Equinor-aksjen og dollarkursen onsdag, vil hele tilbakekjøpsprogrammet omfatte om lag 292 millioner aksjer, tilsvarende rundt 8,7 prosent av aksjekapitalen. Alle aksjer som kjøpes gjennom programmet vil bli slettet, opplyser selskapet.
– Som følge av sterke driftsforbedringer de siste årene har vi økt kvartalsutbyttet med 13 prosent i år. Bruk av tilbakekjøp av aksjer som et supplerende verktøy for å styrke kapitaldistribusjonen er i tråd med vår utbyttepolitikk, sier Equinors konserndirektør for økonomi og finans, Lars Christian Bacher i en kommentar.
Selskapet opplyser at gjennomføring av ytterligere transjer vil bli opplyst senere, og at man da er avhengig av fornyet fullmakt fra fremtidige generalforsamlinger, samt fornying av avtalen med staten. Equinor tar samtidig forbehold om at de fremtidige transjene er avhengig av råvarepriser og selskapets finansielle styrke.

Siste nytt

Telenor i samtaler med EU om deling av mobildata

Telenors toppsjef Sigve Brekke har personlig deltatt i møter med EU-kommisjonen om bruk av mobildata i kampen mot corona. Nå vil EU ha data fra mobilselskaper i alle medlemsland, skriver NRK.
– Vi snakket om var hvordan vi kan bruke mobilitetsdata og dele det med helsemyndighetene på en sånn måte at de kan se hvor de skal sette inn sine tiltak, sier Sigve Brekke til statskanalen.
Denne uken skal Telenor-sjefen...Se mer

Ratingbyrå kutter Storbritannias kredittvurdering

Ratingbyrået Fitch har nedgradert Storbritannias kredittvurdering til «AA-» fra «AA».
Årsaken skal være svekkede statsfinanser som følge av de økonomiske ringvirkningene av coronaviruspandemien.
Byrået pekte også på usikkerheten rundt en mulig handelsavtale med EU.
Fitch estimerer at landet vil få en nedgang i BNP på 4 prosent i 2020 og 3 prosent i 2021. Ifølge Bloomberg ligger Storbritannia an til...Se mer

Den europeiske sentralbanken ber bankene om utsette utbytte

Den europeiske sentralbanken (ESB) har bedt banker i eurosonen om å fryse utbytteutbetalinger og tilbakekjøp av egne aksjer.
Tiltaket har ført til at flere av storbanker har stanset eller utsatt utbyttet, skriver Financial Times (FT).
– Tiltaket skal øke bankers kapasitet til å tåle tap og støtte låneopptak til husholdninger, små bedrifter og selskaper under coronaviruspandemien, sier ESB ifølge FT.
Sentralbanken har bedt bankene...Se mer

Har tapt 200 millioner kroner på kronesvekkelse

Saken oppdateres ...
Den negative utviklingen i kronekursen har resultert i et valutatap på i overkant av 200 millioner kroner, skriver Dof i en børsmelding fredag kveld.
Offshorerederiet har siden i fjor jobbet for å sy sammen en redningspakke for å holde seg finansielt flytende, etter at lånenekt fra enkelte banker strupet finansieringen.
«De plutselige og ekstreme valutasvingningene har resultert...Se mer

Ukens børsrally i USA avsluttet med nedtur

De amerikanske børsene falt fredag, og bryter dermed med oppgangen de siste tre dagene.
Utviklingen kommer etter at USA har overtatt som det landet i verden med flest bekreftede smittetilfeller av coronaviruset.
Etter Representantenes hus godkjente den historisk store redningspakken på 23.000 milliarder kroner fikk børsene imidlertid et lite løft, før fallet tiltok mot slutten av handeldagen.
Slik ble utviklingen på de ame...Se mer

Volkswagen brenner 23 milliarder i uken

Den tyske bilgiganten Volkswagen har allerede stengt fabrikker i Europa som følge av coronaviruset.
I et intervju med den tyske tv-kanalen ZDF sier Herbert Diess i Volkswagen Group at selskapet muligens må si opp ansatte, og at selskapet taper om lag 23 milliarder kroner i uken.
Han sa videre at de ikke solgte noen biler utenfor Kina, skriver Reuters.
– Kun hvis vi gjør som Kina, Sør-Korea eller an...Se mer

Bredt børsfall i Europa

Børsene på kontinentet falt på ukens siste handelsdag. Den brede Stoxx Europe 600-indeksen ned 3,34 prosent.
Stemningen var dramatisk i London der børsen falt med 4,77 prosent. Boligaksjeselskaper som Berkeley Group og Barratt Development gikk tilbake etter at myndighetene tilnærmet har frosset boligmarkedet. Det er bedt om at visninger ikke holdes, og at ingen kjøpere flytter inn i sine nye bolig...Se mer

Styret i Kitron utsetter utbytte

Styret i elektronikkprodusenten Kitron skriver i en børsmelding at de fredag godkjente 2019-regnskapet, og at de på bakgrunn av coronaviruset ikke lenger vil gå inn for det foreslåtte utbyttet på 50 øre per aksje.
– I stedet foreslås det at generalforsamlingen gir styret fullmakt til å vedta utbytte på grunnlag av årsregnskapet for 2019, basert på kommende markedsutvikling og selskapets egenkapita...Se mer

Styret i Scatec Solar ber om fullmakt til utbytte

Styret i Scatec Solar har besluttet å be om fullmakt fra generalforsamlingen om å betale et utbytte på opptil 1,05 kroner pr aksje for 2019 til utbetaling ved en eller flere anledninger.
Det fremkommer av innkallelsen til selskapets generalforsamling fredag.
Den 24. januar 2020 annonserte styret at de ville foreslå et utbytte på 1,05 kroner pr aksje ved generalforsamlingen med utbetaling 15. mai.
Opplysningene om utsatt utbytt...Se mer

Forbrukertillit faller videre i USA

Michigan-indeksen, som måler konsumentenes forventninger i USA falt til 89,1 i mars, mot 101 i februar. I januar viste indeksen 131,6.
Det er den svakeste målingen på nesten fire år, og indeksen vil trolig falle ytterligere, skriver MarketWatch, som ikke utelukker et fall verre enn finanskrisen.
Ifølge Direkt Makro var indeksen på forhånd ventet til 90 poeng.
De foreløpige tallene var på 95,9 for mar...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%