Microsoft er nå verdens tredje mest verdifulle selskap

Microsoft har nå en markedsverdi på 749 milliarder dollar, tilsvarende 6.205 milliarder kroner. Dermed går det forbi Googles moderselskap Alphabet og blir verdens tredje mest verdifulle selskap, skriver CNBC.
I løpet av de siste 12 månedene har Microsoft-aksjen steget 40 prosent. Det er mer enn fem ganger så mye som Alphabet, som nå er verdt ti milliarder dollar mindre enn Microsoft.
Microsofts opptur den siste tiden forklares med vekst skyvirksomheten, som har gått forbi Googles, men som fortsatt er mindre enn virksomheten til Amazon.
Apple og Amazon ligger fortsatt foran Microsoft på listen over de mest verdifulle selskapene. Alphabet er på fjerdeplass, etterfulgt av Facebook og Kinesiske Tencent, ifølge CNBC.

Siste nytt

Lavere inntekter for Telenors datterselskap i Bangladesh

Telenor-selskapet Grameenphone har offentliggjort resultater for tredje kvartal. Telenors konsoliderte tall viser at selskapet hadde 3,75 milliarder kroner i inntekter, ned fra 3,82 milliarder på samme tid i fjor.
Brutto driftsresultat før andre poster (ebitda) landet på 2,37 milliarder kroner, ned fra 2,43 milliarder i fjor. Driftsresultatet var 1,63 milliarder, ned fra 1,8 milliarder.
I lokal valuta økte imidlertid...Se mer

SAS øker frekvensen på europeiske storbyer og annonserer vinterdestinasjoner

SAS øker også antallet flyginger mellom de skandinaviske hovedstedene og til andre større destinasjoner i selskapets rutenett, ifølge en melding torsdag.
Dette gjøres for å forbedre tilgjengeligheten ytterligere «nå som reisingen tar seg opp», fremgår det.
Blant annet økes antall avganger til Storbritannia fra de tre skandinaviske hovedstedene – til London, dit SAS flyr tre daglige rundturer fra all...Se mer

Kongsberg sikrer milliardkontrakt med Forsvaret

Kongsberg Defense & Aerospace har torsdag sikret en kontrakt med Forsvarsmateriell for leveringen av missiler til de norske jagerflyene F-35.
Kontrakten har en verdi på 3,95 milliarder kroner.
Dette er en av de største anskaffelse av våpen til Forsvaret noen gang, ifølge en melding fra Forsvarsdepartementet.
– Med denne kontrakten sikrer vi en helt avgjørende kapasitet for våre nye kampfly, sier fors...Se mer

Pareto ser oppside i flere lakseaksjer

Pareto Securities mener verdsettelse av lakseoppdrettsselskapene fortsatt er utfordrende, men ser oppside i flere av aksjene meglerhuset dekker.
«Laksesektoren handler på rekordmultipler til tross for at rekordhøye laksepriser er inkludert i estimatene. På 2022- og 2023-estimater mener vi verdsettelsen er fair for flere aktører, men spesielt for mindre aktører ser vi oppside», heter det fra analyti...Se mer

Komplett Bank-aksjen raser etter resultatvarsel

Forbrukslånsbanken Komplett Bank har en tung dag på Oslo Børs etter at selskapet onsdag kveld kom med et resultatvarsel.
Ti minutter ut i handelsdagen er aksjen ned 15 prosent til 7,5 korner.
I forbindelse med en salgsprosess gjorde selskapet en gjennomgang av hele låneporteføljen , som vil resultere i et bokført tap på 256 millioner kroner i resultatet for tredje kvartal. I tillegg vil selskapet...Se mer

Oslo Børs snur ned – Nel og DNB stiger etter tallslipp

Det har vært kvartalsresultatene som har stått i fokus torsdag morgen.
Oslo Børs klatret umiddelbart etter åpningstid torsdag morgen, men etter noen minutter med handel har retningen snudd. I skrivende stund er Hovedindeksen ned 0,07 prosent.
Storbanken DNB kunne melde om det beste tredje kvartalet noensinne, etter at resultatet før skatt landet på 8,79 milliarder kroner. En oppgang på nærmere 1,9 m...Se mer

PGS tapte 492 millioner kroner i tredje kvartal - aksjen rett ned

Seismikkselskapet legger torsdag morgen frem tallene for årets tredje kvartal:
  • Rapporten viser en segmentomsetning på 132 millioner dollar, og et resultat før skatt på minus 59 millioner dollar.
  • I samme periode i fjor var omsetningen 116 millioner dollar, mens resultatet før skatt da landet på minus 29 millioner dollar.
PGS-aksjen faller rundt ni prosent fra start på Oslo Børs torsdag.
PGS melder samtidig at det og...Se mer

DN-eier økte inntektene og driftsresultatet

NHST Media Group, som blant annet eier Dagens Næringsliv, Upstream og Intrafish, hadde en omsetning på 265 millioner kroner i tredje kvartal, en økning på ti millioner fra samme kvartal året før.
Det viser resultatet som ble offentliggjort torsdag morgen.
Driftsresultatet før avskrivinger (ebitda) havnet på 20,7 millioner kroner i kvartalet, opp fra 19,4 millioner i fjor.
Dagens Næringsliv, som er enes...Se mer

Venter rolig åpning på Oslo Børs etter resultatrush

Fremleggelsen av kvartalsrapporter vil trolig påvirke en rekke selskaper torsdag.
Nordnets analytiker Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner flatt torsdag morgen. DNB Markets venter på sin side en oppgang på 0,1 prosent.
Men det har vært kvartalsresultatene som har stått i fokus denne morgenen.
Storbanken DNB kunne melde om det beste tredje kvartalet noensinne, etter at resultatet før skatt landet på 8,...Se mer

Gentian Diagnostics med omsetningsøkning i tredje kvartal

Gentian Diagnostics fikk en total omsetning på 19,4 millioner kroner i tredje kvartal 2021, mot en omsetning på 16,1 millioner kroner samme periode året før.
Det fremgår av kvartalsrapporten torsdag.
Selskapet fikk en ebitda på -4,2 millioner kroner i tredje kvartal 2021, mot -5,5 millioner kroner samme kvartal året før og et driftsresultat på -6,6 millioner kroner, mot -7,0 millioner samme periode...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%