Telenor anker ikke «winback-boten»

Den 25. september ble det klart at Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) hadde konkludert i den såkalte winback-saken og at de ila Telenor en bot på syv millioner kroner.
Både Telenor og datterselskapet Talkmore har hele tiden avvist at de har gjort noe galt, men nå velger telegiganten å betale boten likevel. Det viser et brev som Telenor har sendt til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, som E24 har fått innsyn i.
I et brevet, signert en av Telenor Groups advokater, skriver Telenor at selskapet «er uenig i Nkoms rettsforståelse og rettsanvendelse, herunder at Telenor har overtrådt det aktuelle forbudet».
De skriver videre at Telenor etter en helhetsvurdering likevel ikke har «sett det hensiktsmessig å bruke ytterligere ressurser på å forfølge Nkoms vedtak nå, og vil derfor ikke påklage vedtaket».
Regjeringen varslet i desember 2016 et forbud mot det som i bransjen kalles «winback» – forsøk på å kapre tilbake kunder rett etter at de har meldt overgang til en konkurrent. Etter regelverket skal en kunde være «fredet» i 14 dager etter at de har meldt overgang (porteringsperioden).
Selv om forbudet var trådt i kraft mottok E24 flere tips fra en rekke kunder og bransjeaktører som opplevde at Telenor og datterselskapet Talkmore fortsatt bedrev en slik praksis, noe som ble omtalt tilbake i februar 2017. Telenor og Talkmore avviste anklagene og uttalte at de hadde stanset tiltak som falt inn under winback-forbudet.
– Vi har notert oss at Telenor har stanset sin ulovlige praksis. Det er bra, for kundene har selvsagt full rett til å flytte sitt kundeforhold uten å bli forstyrret av ulovlig markedsføring. Denne saken er alvorlig, ikke minst for konkurransen i mobilmarkedet, sa direktør Elisabeth Aarsæther i Nkom, da de konkluderte i september.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Skorstad og styremedlemmer kjøper i Endúr

Ketil Skorstads Tigerstaden AS har kjøpt 8,5 millioner aksjer i Endúr til kurs 0,902 kroner pr aksje, går det fremgår av en flaggemelding fredag.
Etter kjøpet eier Tigerstaden og nærstående 62.843.982 aksjer i Endúr, som tilsvarer en eierandel på 5,53 prosent.
Gimle Invest AS, relatert til Endúr-styreleder Øyvind O. Horpestad, har fredag kjøpt 12,75 millioner aksjer i Endúr til kurs 0,902 kroner pr...Se mer

BW LPG selger fraktskip for 335 millioner

Gassrederiet BW LPG selger den 2005-bygde VLGCen (svært fraktskip) «BW Empress», ifølge en børsmelding fredag.
Salget vil generere om lag 40 millioner dollar (rundt 335 millioner kroner) i likviditetseffekt, samt en netto bokført gevinst på ti millioner dollar (84 millioner kroner).
Både salg og leveranse til ny eier ble sluttført torsdag 15. april, fremgår det.
– BW Empress ble solgt til en attrakti...Se mer

Meglerhus jekker opp kursmål på Sbanken-aksjen

SEB tar opp dekning av Sbanken med en kjøpsanbefaling og kursmål satt til 122 kroner aksjen. ABG Sundal Collier gjør også justeringer i deres estimater etter budet på Sbanken.
Det fremgår av en oppdateringer fra meglerhusene etter børsslutt torsdag.
SEB skriver i sin analyse at budet på 104 kroner legger et gulv for verdsettelse av Sbanken, og fremhever selskapets «ultra-lave» risiko knyttet til bol...Se mer

Ørsted kjøper opp Irsk kraftprodusent

Danske Ørsted har inngått en avtale med Brookfield Renewable Ireland om å anskaffe 100 prosent av aksjeandelen i den eksisterende virksomheten i Irland og Storbritannia.
Det kommer frem i en melding fra selskapet.
Brookfield Renewable Ireland (BRI) er en global eier og operatør av fornybar energi og onshore vindkraft.
Avtalen er basert på en foretaksvurdering av BRI, som i utgangen av 2020 ble ver...Se mer

Vow-datter sikrer krydderkontrakt til 5,5 millioner

Norske Vow har inngått en avtale med «en stor stålprodusent» som satser på krydderbransjen i India, ifølge en børsmelding fredag.
Vows datterselskap ETIA skal levere en steriliseringsmaskin til en verdi på rundt 0,55 millioner euro, tilsvarende 5,5 millioner kroner.
Maskinen Safesteril skal brukes til å sterilisere chili, gurkemeie, frø og korn. Den klarer å behandle 1,5 tonn krydder i timen, oppgir...Se mer

Spørsmål

Anonym: Har dere fått med dere rekordomsetningen til Gentian Diagnostics?

Hanna Ghaderi:
Hei! Vi har et punkt på dette i aksjelive.

Danske Bank høyner kursmålet på Flex LNG

Danske Bank oppgraderer deres anbefaling på John Fredriksen-dominerte Flex LNG til kjøp fra tidligere hold.
Kursmålet jekkes opp til 113 kroner, fra tidligere 79 kroner.
Det fremgår av en analyse fra meglerhuset fredag.
Danske Bank skriver at Flex LNG har økt deres charterdekning betraktelig, og trekker frem at dette gir bedre visibilitet, samt øker estimater for både utnyttelse og kontantstrøm, og a...Se mer

Gentian minsket underskuddet: Fortsatt 1,9 millioner i minus

Gentian Diagnostics fikk en salgsomsetning på 19,6 millioner kroner i første kvartal 2021, mot en salgsomsetning på 16,2 millioner kroner samme periode året før.
Det fremgår av kvartalsrapporten fredag.
Total omsetning i kvartalet var 24,2 millioner kroner, mot 19,1 millioner foregående år. Selskapet fikk en ebitda på -1,9 millioner kroner i første kvartal 2021, mot -4,9 millioner kroner samme kvart...Se mer

Kraft vil kjøpe bergensk bygg for nær 350 millioner

Strandgaten 229 i Bergen sentrum selges for nesten 350 millioner kroner av Realforum.
Ifølge BT er kjøper forvaltningsselskapet Kraft Finans, der største eier er Bjørn Maaseide.
Eiendommen ligger i vannkanten på Nordnes og leies i dag ut til Fiskeridirektoratet til og med 2030.
Stian Pedersen er eiendomssjef i Kraft Finans. Han bekrefter at de er i ferd med å kjøpe eiendommen, men sier prosessen er...Se mer

Subsea 7 forlenger program for tibakekjøp av aksjer

I 2019 varslet Subsea 7 et nytt tilbakekjøpsprogram som skulle vare i to år frem til 17. april 2021.
I programmet skulle kjøpe tilbake aksjer for 200 millioner dollar fra eierne.
Nå forlenger de programmet frem til 14. april 2023, ifølge en børsmelding fra selskapet.
Selskapet har tidligere opplyst om at grepet skyldtes sterke finanser, likviditet og markedsutsikter.
I tilbakekjøpsporgrammet kan de...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%