Danske Bank mener Norwegians trafikktall var sterke

Norwegians trafikkrapport viser et kraftig hopp i billettinntektene i april, en måned der selskapet fikk ekstra hjelp av påsken.
I et notat skriver Danske Bank at yieldveksten og solid fyllingsgrad var en positiv overraskelse.
Norwegian leverte en vekst på 18 prosent i inntjeningen per passasjerkilometer (yield), mens fyllingsgraden steg fra 83,0 til 86,1 prosent.
Meglerhuset viser også til flyselskapets endring av fokuset fra vekst til lønnsomhet.
– Innsatsen for å stenge ned ulønnsomme ruter er åpenbart i ferd med å betale seg, i tillegg til det faktum at eksisterende ruter blir mer modne og dermed går bedre, skriver Danske Bank.
Danske Bank har en holdabefaling på Norwegian.
På den ene siden venter meglerhuset positive faktorer som etablering av et joint venture, løsning på Max-problemene, fortsatte kostnadskutt og tilbakebetaling av et obligasjonslån.
På den andre siden sier Danske Bank seg bekymret for stigende drivstoffpriser på toppen av deres negative inntjeningsprognoser, i tillegg til at de mener aksjen er høyt priset.

Siste nytt

OKEA: Driftsinntekter på 1,33 mrd. kroner i andre kvartal

Okea hadde driftsinntekter på 1.332 millioner kroner i andre kvartal 2022, mot 1.513 millioner kroner i første kvartal 2022.
Det fremgår av en kvartalsoppdatering fra selskapet onsdag.
Selskapet hadde en nettoproduksjon på 16.039 fat oljeekvivalenter pr. dag i andre kvartal 2022, mot 14.908 fat oljeekvivalenter pr. dag i første kvartal 2022.
Nettoproduksjonen i kvartalet fordelte seg på 10.888 fat ol...Se mer

Flex LNG jekker opp guidingen etter nye kontrakter

Flex LNG endrer selskapets guiding etter de nye time charter-avtalene for «Flex Rainbow», «Flex Enterprise» og «Flex Amber».
Det fremgår av en melding fra selskapet onsdag.
Selskapet ser nå en omsetning på 85 millioner dollar i andre kvartal 2022, mot tidligere 80 millioner dollar. I tredje kvartal 2022 venter selskapet en omsetning på 90 millioner dollar, mot tidligere 82-92 millioner dollar, og i...Se mer

Fall på Asia-børsene tross Wall Street-oppgang

Børsene i Asia og Stillehavsregionen falt i morgentimene onsdag, til tross for at Wall Street hentet inn det meste av tapene sine ved stenging tirsdag kveld, etter å ha falt ved åpning.
Slik ser det ut rundt klokken 6.45 onsdag morgen:
  • Nikkei 225 i Tokyo faller 1,14 prosent
  • Kospi i Seoul faller 1,0 prosent
  • Shanghai Composite faller 1,34 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore faller 0,12 prosent
  • ASX 200 i Sydney stiger 0,17 p...Se mer

Nordic Nanovector avslutter studie – varsler restrukturering

Lymfekreftselskapet har besluttet å avslutte Paradigme-studien, som har vært selskapets hovedstudie. Det bekrefter selskapet i en melding tirsdag kveld.
Det skjer etter at selskapet i juni meldte at styret hadde besluttet å ta en omfattende gjennomgang av studien, da for få pasienter var blitt rekruttert.
Et uavhengig ekspertpanel som siden har sett på saken har rapportert at effektivitetsdata fra...Se mer

Spørsmål

Rskjelvik: Dårlig med svar her. Hvor er "knappen" man aktiverer sanntid igjen?

Camilla Knudsen:
Hei, beklager det, men det skal komme opp en blå boks øverst på siden med aktivering av sanntidskurser. Tror dessverre dette er noe som må gjøres en gang i måneden. Meld gjerne fra igjen hvis du ikke får det til.
Håper du får en fin sommerdag!

Kepler Cheuvreux tar opp dekning på Tomra

Kepler Cheuvreux tar opp dekning på Tomra med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 225 kroner. De spår at Tomras årlige vekst i 2021–2024 vil være 11 prosent for omsetning og 13 prosent for ebita, ifølge en oppdatering tirsdag.
Meglerhuset mener at antall flasker og bokser som samles inn årlig av Tomra-maskinene er den viktigste verdifaktoren på mellomlang sikt.
– Vi forventer at dette tallet vil øke...Se mer

Pareto tar opp dekning og sier kjøp

Pareto Securities gjenopptar dekning av PGS-aksjen med kursmål på 12 kroner og kjøpsanbefaling.
Det fremgår av en oppdatering tirsdag.
«Med økende overbevisning om en flerårig oppgangsperiode og skipseiere, som ventes å ta en stor andel i verdiskapningen fremover, ser fremtiden lysere ut for PGS. Kombinert med kapitalinnhentingen i år har selskapet også gjenvunnet kontroll over balansen, selv om det...Se mer

Oppgraderer Aker Solutions til Kjøp

Arctic Securities oppgraderer sin anbefaling på Aker Solutions til kjøp fra hold. Kursmålet holdes uendret på 35 kroner.
Det fremgår av en oppdatering tirsdag.
«Mens vi forventer stabile marginer, bør en høyere ordreinngang på kvartalsbasis adressere noen av bekymringene som dukket opp etter førstekvartalsrapporten», heter det i oppdateringen.
Samtidig noterer meglerhuset at vi nærmer oss andre halvd...Se mer

Norcod utvider produksjonskapasiteten med ny lokasjon i Nordland

Torskeoppdretteren Norcod AS har fått tillatelse til å etablere et nytt produksjonsanlegg i Nesna, Nordland. Det skriver selskapet i en børsmelding.
Det nye produksjonsanlegget vil ha en maksimalt tillatt biomasse på 3600 tonn. Anlegget skal etter planen settes i drift i første halvdel av 2023.

Kryptobørs sikrer e-pengelisens

Norwegian Block Exchange har fått e-pengelisens fra finanstilsynet.
«En e-pengelisens gjør det mulig for NBX å tilby produkter og tjenester som i dag er forbeholdt tradisjonelle finansforetak. Lisensen gjør det også lettere å samarbeide med andre selskap i finanssektoren», skriver NBX i en melding.
Før de kan starte opp den konsesjonspliktige virksomheten må selskapet sende inn dokumentasjon knytte...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%