Frontline ventes å snu til minus

Mandag neste uke legger John Fredriksen-dominerte Frontline frem fasiten for årets tredje kvartal, som er ventet å vise en betydelig svekkelse fra samme periode året før, ifølge estimater Infront har innhentet for TDN Direkt fra åtte analytikere:
  • Timecharter-inntektene er ventet å lande på 75 millioner dollar, ned fra 178 millioner dollar i fjor.
  • Driftsresultatet (ebit) er ventet å være minus 17 millioner dollar, ned fra 71 millioner dollar i 2020.
  • Resultatet før skatt er ventet å vise et tap på 34 millioner dollar, mens tallet var pluss 57 millioner dollar i fjorårets tredje kvartal.
Det ventede resultatet før skatt tilsvarer et tap på rundt 300 millioner kroner, som i så fall følger et tap på 235 millioner kroner i andre kvartal.
Forventingene kommer i lys av et skadeskutt tankmarked i årets periode. Slik har det vært helt siden produksjonskuttene fra oljegrupperingen Opec og samarbeidsland på grunn av coronakrisen. Situasjonen er i stor kontrast til vinteren i fjor da nivået lå på over 300.000 dollar per dag – på grunn av priskrig på olje.
– Tankmarkedet fortsatte å være utfordrende gjennom andre kvartal 2021, til tross for at de fleste energirelaterte råvarer og shippingmarkeder så en betydelig oppsving i etterspørsel og priser, kommenterte Frontline-sjef Lars Barstad i forbindelse med rapporten for andre kvartal i slutten av august.
Flere analytikere, investorer og rederier har de siste månedene øynet en tankopptur i tiden fremover. Blant faktorene som meglerhusene nå trekker frem for å forklare en kommende tankopptur, er Opecs fortsettende produksjonsøkning, økt skraping av skip, lav ordrebok, altså få bestillinger av nye skip, og kommende utslippsreglers påvirkning på markedet.
En oversikt hos analyse- og nyhetsbyrået Bloomberg viser at ni meglerhus nå ligger inne med en anbefaling om å kjøpe aksjer i Frontline, som er et av verdens største tankrederier. Syv har en hold-anbefaling, mens ingen anbefaler salg.
Frontline-aksjen er siden årsskiftet opp 20 prosent på Oslo Børs.
Fakta om Frontline:
  • Har en flåte bestående av 74 skip, inkludert nybygg, som frakter olje, fordelt på typene VLCC, Suezmax og Aframax/LR2.
  • Notert på Oslo Børs og New York-børsen under tickeren «FRO».
  • Markedsverdien er 13 milliarder kroner per 25. november 2021.
  • John Fredriksen er største aksjonær.
  • Selskapet er registrert i Bermuda.

Siste nytt

Venter oppgang på Wall Street fra start

Saken oppdateres.
Etter den kraftige nedgangen fredag ligger Wall Street an til å stige fra start, ifølge CNBC.
Før helgen satte en ny virusfrykt en støkk i aksjemarkedet verden over etter varselet om den nye virusvarianten omikron. Fallet på Dow Jones var det største på én dag så langt i år, viser tall fra Infront. Indeksen endte med en nedgang på 2,5 prosent.

Equinor med milliardsalg i Irland

Det betyr at selskapet trekker seg helt ut av Irland etter salget, ettersom de også beslutter å trekke seg ut av et havvindprosjekt.
Equinor har inngått en avtale med selskapet Vermilion Energy Inc om salg av deres partnerandel i gassprosjektet Corrib, skriver selskapet i en melding.
De har blitt enige om et vederlag på 434 millioner dollar, som tilsvarer 3,94 milliarder kroner. Som en del av avtale...Se mer

Aksjonærene godkjente Petronors flytting til Norge

Petronors aksjonærer godkjente i dag å flytte aksjene i Petronor til Petronor E&P Norway.
Selv om aksjonærene har godkjent flyttingen gjenstår det fortsatt flere godkjennelser før aksjene kan flyttes, som godkjenning av australske myndigheter. Du kan lese mer om flyttingen i selskapets børsmelding.

Spørsmål

Anonym: Hvorfor får jeg ikke opp listen med "Mine aksjer" i Google Chrome?

Hanna Ghaderi:
Hei! Det vet jeg ikke. Du kan forsøke å ta kontakt med utvikling@e24.no for å få hjelp.

Måsøval-aksjen oppgraderes og kursmålet jekkes opp

Carnegie venter at Måsøval vil vokse raskt i de kommende årene – både organisk og uorganisk.
Det skrives i en analyse publisert mandag, hvor Carnegie oppgraderer sin anbefaling på Måsøval til kjøp fra tidligere hold. Kursmålet settes til 50 kroner per aksje fra tidligere 40 kroner per aksje.
Meglerhuset skriver at oppkjøpet av Vartdal Gruppen er noe av bakgrunnen for oppjusteringen av kursmålet, og...Se mer

Spørsmål

Anonym: God morgen, hvorfor svarer dere ikke?

Hanna Ghaderi:
God formiddag! Jeg vet ikke helt hvilket spørsmål du sikter til, men vi prøver så godt vi kan å svare på alle spørsmål. Om du ikke har fått svar må du gjerne sende det inn på nytt.

DNB nedgraderes til undervekt og kursmålet jekkes opp

Morgan Stanley nedgraderer DNB til undervekt fra nøytral, og oppjusterer samtidig kursmålet til 190 kroner per aksje, fra tidligere 187 kroner per aksje, ifølge Reuters mandag.

Telenor-aksjen oppgraderes til kjøp av Sparebank1 Markets

Sparebank 1 Markets oppgraderer sin anbefaling på Telenor til kjøp fra hold, og setter et kursmål på 160 kroner pr aksje.
Det fremgår av en analyse lørdag.
Sparebank 1 Markets skriver at det har gått litt tid siden forrige oppdatering side de ganske enkelt har slitt med å finne et overbevisende case i aksjen på grunn av en kombinasjon av for høy risiko, usikkerhet og lav visibilitet rundt muligheten...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%