Produksjonsembargoen på Alunorte løftes

Etter å ha produsert på halv kapasitet i mer enn ett år har den føderale domstolen i Belém løftet produksjonsembargoen mot Alunorte.
Den føderale domstolen i Belem i Brasil har løftet produksjonsembargoen mot Hydros Alunorte-anlegg, melder Hydro i en børsmelding mandag.
Dermed kan Alunorte starte prosessen mot å gjenoppta normal produkson, etter å ha produsert på halv kapasitet i mer enn ett år, går det frem av meldingen.
Produksjonen ved Hydros bauksittgruve Paragominas vil økes i takt med oppstarten i Alunorte. En beslutning om å øke produksjonen ved Hydros del-eide aluminiumsverk Albras forventes snarlig, ifølge selskapet.

– Viktig skritt mot normal produksjon

– Jeg er glad og oppmuntret av den gode innsatsen fra våre ansatte ved Alunorte, Albras og Paragominas, i samarbeid med lokalsamfunn og myndigheter, sier Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim i meldingen.
– Å gjenoppta produksjonen ved Alunorte er et viktig skritt mot normal produksjon i våre strategiske viktige operasjoner i Pará, og et grunnlag for vår agenda for å styrke robustheten og lønnsomheten over hele verdikjeden, sier Aasheim.
Beslutningen fra den føderale domstolen i den strafferettslige prosessen kom etter en beslutning onsdag i forrige uke om å løfte produksjonsembargoen i den sivilrettslige prosessen.
Det er ikke tatt noen beslutning på embargoene på det nye avfallsdeponiet for bauksittrester.

Ventet avgjørelse

Beslutningen om å heve produksjonsforbudet i den sivile saken kom etter en høring 12. april. Ministério Público og Hydros anlegg leverte en felles begjæring om å heve produksjonsforbudet for noen uker siden.
Statsadvokat Ubiratan Cazetta ved Ministério Público sa til Dagens Næringsliv i april at de trodde at den føderale domstolen kom til å heve forbudet.
Problemene ved Hydro-eide Alunorte startet med et kraftig regnskyll og utslipp av regnvann fra fabrikkområdet ved anlegget på starten av fjoråret, hvoretter miljømyndigheter og en regional domstol påla verdens største aluminaraffineri redusert produksjon.
Tidligere i år ble det kjent at miljødirektoratet Semas fjerner produksjonsforbudet ved Alunorte.

Les også:

Siste nytt

Draghi-tale løftet børsene - Trump bidro motvillig

Etter en blandet start på dagen for de europeiske børsene, ble det gladstemning da sentralbanksjef Mario Draghi i Den europeiske sentralbanken (ESB) uttalte at det kan bli aktuelt med flere rentekutt fremover. Den brede Stoxx Europe 600-indeksen endte opp 1,67 prosent.
Draghi uttalte at dersom utsiktene ikke bedrer seg vil det behøves mer stimulans fra ESB, ifølge Infront TDN Direkt.
– I fravær av forbedringer, sl...Se mer

IAG vil kjøpe 200 av ulykkesflyet 737 Max

International Airlines Group (IAG) har inngått en intensjonsavtale med Boeing for at 200 B737-fly skal gå inn i selskapets flåte. Intensjonsavtalen er betinget av inngåelsen av en formell avtale, ifølge en IAG-melding onsdag.
Max-flyene har vært i hardt vær etter to dødsulykker det siste året, og har vært satt på bakken av luftfartsmyndigheter verden over siden den siste ulykken i mars.
Miksen av 737-8- og 737-10-fly...Se mer

Kjos om avgangen til DN: – Jeg sier gjerne 2019

Ved flere anledninger har Norwegian-sjef Bjørn Kjos gitt signaler om at han er klar til å avtre som toppleder for flyselskapet.
I et intervju med Bloomberg News fredag sa han at han ønsker en mer tilbaketrukket rolle i selskapet og at han «konstant» snakker med styret om en plan for etterfølger.
Under det pågående flystevnet Paris Air Show sier han til Dagens Næringsliv at overtagelsen kan være noen...Se mer

Akva Group dropper salg av datterselskap

Akva Group og Advania Holding har tirsdag blitt enige om å terminere salget av Akva-datterselskapet Wise lausnir (Wise) til Advania, ifølge en Akva-melding tirsdag.
Årsaken til termineringen er utfordringer ved å få godkjenning av transaksjonen fra konkurransemyndighetene på Island på akseptable vilkår.
Videre opplyses det at Akva er i prosess med å vurderer andre strategiske muligheter for virksomh...Se mer

Oljeprisen stiger kraftig etter Trump-tweet

Oljeprisen (brent spot) stiger 2,99 prosent til 62,65 dollar fatet tirsdag ettermiddag, etter at Donald Trump sa han ville holde et lengre møte med sin kinesiske motpart Xi Jinping under neste ukes G20-møte.
– Jeg har hatt en veldig god telefonsamtale med Kinas president Xi. Vi skal ha et lengre møte neste under under G20 i Japan. Våre respektive team vil begynne samtalene før vårt møte, skrev den...Se mer

Draghi og Trump bidro til løft på Børsen

Etter en positiv start fortsatte Oslo Børs oppover utover dagen tirsdag. Det etter at sentralbanksjef Mario Draghi i Den europeiske sentralbanken uttalte at det fortsatt finnes rom for flere rentekutt.
Da USAs Donald Trump varslet at han vil holde et møte med sin kinesiske motpart Xi Jinping under neste ukes G20-møte, steg børsene over hele verden.
Det løftet også Oslo Børs og oljeprisen markant da...Se mer

Norske myndigheter vil åpne Utsira Nord for havvind

Før sommeren vil Olje- og energidepartementet (OED) sende på høring et forslag om å åpne området Utsira Nord utenfor kysten av Rogaland for søknader om vindkraft til havs. I tillegg vil det bli bedt om innspill til området Sørlige Nordsjø II, ifølge en OED-melding tirsdag.
– Utsira Nord egner seg for flytende vindkraft, som er den teknologien det knytter seg mest forventning til. Jeg vil også be om...Se mer

Oceanteam sikrer ny kabelkontrakt

Oceanteam Solutions melder tirsdag at de har sikret en kontrakt for å levere en «cable lay spread» til en ikke navngitt kunde fra mai til midten av oktober i år, med mulighet for forlengelser.
Kontrakten omfatter leie av en av Oceanteams 2.000 og 4.000 tonn tunge dreieskiver.
– Det er det første offshore vind-prosjektet vi gjennomfører med denne kunder, og vi ser frem til et godt partnerskap på dett...Se mer

Wall Street bykser etter at Trump varslet Xi-møte

De amerikanske børsene steg fra start tirsdag. Etter knappe ti minutters handel får de toneangivende indeksene et markant dytt opp i det Donald Trump varsler at han vil ha et lengre møte med Kinas president Xi Jinping under neste ukes G20-møte.
Markedene ser dermed ut til å få et fornyet håp om en løsning på den langvarige handelskrigen mellom verdens to største økonomier.
Oppgangen kommer også etter at...Se mer

Olav Thorstad blir ny toppsjef i kriserammede Plantasjen

Tidligere Sats Group-sjef Olav Thorstad blir ny administrerende direktør i Plantasjen. Det melder selskapet i en pressemelding.
Nyheten kommer drøye fire måneder etter det ble kjent at Daniel Juhlin gikk på dagen et drøyt år etter han startet i stillingen. Styremedlem Christer Åberg har fungert som administrerende direktør etter at Juhlin forlot selskapet.
– Vi vil takke Christer Åberg som har vært...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%