I samarbeid medaksjer og fond

Boeing kutter i produksjonen av ulykkesflyet 737 Max

Boeing har besluttet å midlertidig produsere færre 737 Max-fly, ifølge en pressemelding.
Innen midten av april vil produksjonen av flyprodusentens bestselger være redusert til 42 stykker i måneden, fra nåværende 52.
Det i kontrast til den tidligere planen om å jekke opp produksjonen til 57 stykker i måneden innen sommeren.
Boeing forklarer at de ønsker å ferdigstille software-oppdateringen som skal løse feilen med det såkalte MCAS-systemet, og få flyene i luften igjen.
Alle 737 Max-fly er for øyeblikket satt på bakken i kjølvannet av de to dødsulykkene med flytypen i Indonesia og Etiopia.
Datasystemet MCAS har av flere blitt pekt på som årsaken til de to ulykkene. De nye Max-flyene har større motorer noe datasystemet skal kompensere for. En feil ved datasystemet kan ha ført til at de to flyene har steilet før de styrtet mot bakken.

Siste nytt

Kilder: Flere aktører vil kjøpe Thomas Cook

For en tid tilbake annonserte Thomas Cook at de vil selge flydelen av selskapet, og etter det har flere interesserte kjøpere meldt seg. Noen av de potensielle kjøperen vil nøye seg med flydelen, men ifølge Sky News er andre villige til å kjøpe hele selskapet.
Det er ventet at kreditorene vil ha alvorlige samtaler med Thomas Cook snarlig, etter at de i mars varslet en større gjennomgang av finansen...Se mer

Åpner seks kundesentre for å øke omsetningen på nett

For å gi netthandlere den servicen man finner i butikker vil luksusvareprodusenten Gucci nå åpne seks nye kundesentre verden over. De nye kundene skal ta imot henvendelser på telefon, e-post og chat og vil bemannes av 500 personer, skriver Financial Times.
De nye kundesentrene skal gjøre det lettere for kundene å få råd om de eksklusive varene produsenten selger i sine butikker.
Styreleder og toppsjef Marco B...Se mer

Tesla vil kutte antallet styremedlemmer

Elbilprodusenten Tesla vil kutte antallet styremedlemmer etter den ordinære generalforsamlingen i selskapet neste år. Det fremkommer av en melding natt til lørdag.
Styremedlemmene Brad Buss, Antonio Gracias, Stephen Jurvetson og Linda Johnson Rice vil ikke stille til gjenvalg når deres perioder går ut på generalforsamlingene i 2019 og 2020.
Gracias ble utnevnt til styremedlem under den ordinære ge...Se mer

Den svenske staten kan tape to mrd. på Saab-konkursen

Tilbake i 2011 gikk den svenske bilprodusenten Saab konkurs. En utregning Sveriges Radio Ekot har gjennomført viser at åtte år senere kan den svenske staten tape nær to milliarder svenske kroner på konkursen.
Årsaken til dette ligger blant annet i at staten ikke vil få tilbake alle pengene som ble betalt inn til den Europeiske investeringsbanken for å betale Saabs lån. Sikkerheten som skulle dekke...Se mer

Uber henter 8,5 milliarder til selvkjørende teknologi

Bare uker før Uber skal børsnoteres i New York blir det kjent at selskapets investorer Softbank Vision Fund, Toyota og Denso har investert én milliard dollar i Ubers avdeling for utvikling av selvkjørende teknologi.
Ubers Advanced Technology Gorup er dermed verdsatt til 7,25 milliarder dollar, og har blitt til en egen enhet i Uber-konsernet. Summen utgjør 61 milliarder kroner.
I dokumenter publisert i forbi...Se mer

Truer USA med handelskrig etter Boeing-avgjørelse

Onsdag truet Europa-kommisjonen med å ilegge handelsbarrierer mot varer verdt 20 milliarder dollar, etter en WTO-rapport fra mars, der det ble konkludert med at USA ikke har stanset det man betrakter som ulovlig statsstøtte til Boeing, skriver CNBC.
Helikopter og håndvesker er blant varene som kan få straffetoller knyttet til seg i kampen mot statsstøtte til verdens største flyprodusent.
De to sidene i denne konflikte...Se mer

Kilder: Etter broulykken kan Atlantia redde Alitalia

Atlantia-konsernet var ansvarlig for en katastrofal broulykke i Genova, der 43 mennesker mistet livet, og siden den gang har omdømmetapet vært en alvorlig hemmer for driften.
Nå skal konsernet vurdere å bli en del av redningsoperasjonen for den tidligere italienske storheten Alitalia, melder Reuters.
Grepet blir umiddelbart tolket som et forsøk på å vinne gunst med den italienske regjeringen, og s...Se mer

Tysk finansminister: – Langt unna en resesjon

Den tyske finansministeren Olaf Scholz avviser i et intervju med BBC at man kan stå foran en alvorlig tilbakegang for den tyske økonomien.
– Vi har bare en svakere vekst, som ikke er i nærheten av resesjon, sier han til den britiske statskringkasteren.
Han utelukker også at landet kan velge å ta opp lån for å stimulere den innenlandske økonomien. Onsdag kuttet tyske myndigheten sin vekstprognose f...Se mer

Omsetningsdobling for Zlatan-selskap

Etter å ha sett en betydelig nedgang i resultatet for 2017, er Zlatan Ibrahimovic’ selskap Unknown igjen en resultatvinner, viser ferske tall for året 2018.
I fjor omsatte selskapet for 103 millioner svenske kroner, og endte med et overskudd på 80 millioner, skriver Breakit.
Året før økte omsetningen til 49,3 millioner svenske kroner, så i fjor doblet man inntektene i selskapet.
I tillegg til å få inntekter f...Se mer

Svenske banker vil kutte rentefradraget

I en undersøkelse utført av SvD Näringsliv svarer flere banker og andre pengeutlånere at de mener politikerne må trappe ned rentefradraget på boliglån.
Utlåneren Länförsäkringer ønsker en bred skattereform, og gjeninnføring av eiendomsskatt, samt nedtrapping av rentefradraget, svarer selskapets forretnings- og produktsjef Bengt Clemedtson i en e-post til SvD.
Storbanken SEB mener også en nedtrappi...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%