Olav Thorstad blir ny toppsjef i kriserammede Plantasjen

Tidligere Sats Group-sjef Olav Thorstad blir ny administrerende direktør i Plantasjen. Det melder selskapet i en pressemelding.
Nyheten kommer drøye fire måneder etter det ble kjent at Daniel Juhlin gikk på dagen et drøyt år etter han startet i stillingen. Styremedlem Christer Åberg har fungert som administrerende direktør etter at Juhlin forlot selskapet.
– Vi vil takke Christer Åberg som har vært fungerende administrerende direktør siden februar. Med hans driftserfaring fra selskapet, vil han fortsette å styrke styret i selskapet, sier visepresident Anders Slettegren i eierselskapet Ratos.
– Samtidig er vi fornøyde med ansettelsen av Olav Thorstad som ny administrerende direktør i Plantasjen. Med hans erfaring fra å drive lønnsomhetsforbedringer i forbruksvareselskaper vil han fortsette å bidra til Plantasjens videre reise hvor et stabilt lønnsomhetsnivå er en prioritet, fortsetter Slettegren.
Thorstad gikk av som administrerende direktør i Sats Group i august i fjor, etter over ti år i selskapet. Han vil overta topplederjobben i Plantasjen i oktober.

Sliter med store underskudd

Plantasjen har slitt med lønnsomheten den senere tiden. I februar ble det kjent at Ratos skrev ned verdien av selskapet med 600 millioner svenske kroner.
Som følge av nedskrivingen i januar, opplyste Ratos at selskapet i januar så seg nødt til å gjøre et kapitalinnskudd på 200 millioner norske kroner. 
Bedre gikk det i grunn ikke i første kvartal. Selskapet måtte da notere seg et driftsresultat (ebitda) på minus 185 millioner kroner. På tross av det var det noe bedre enn året før da driftsresultatet havnet på minus 212 millioner kroner. 
Ratos kjøpte Plantasjen tilbake i 2016. Selskapet har rundt 140 butikker fordelt på Norge, Sverige og Finland. I 12-månedersperioden som ble avsluttet 31. mars hade selskapet en omsetning på rundt 4 milliarder svenske kroner. 

Siste nytt

Saudi-Arabia ber om oljetilskudd – prisen løfter seg

Prisen på nordsjøolje har torsdag ettermiddag bikket 65 dollar per fat, og er i skrivende stund opp 2,28 prosent for dagen.
Utviklingen kommer etter en artikkel i Wall Street Journal, som skriver at Saudi-Arabia ber utenlandske oljeprodusenter om olje i etterkant av helgens droneangrep. Angrepet slo ut halvparten av landets produksjon.
Ifølge avisens kilder har Saudi-Aramco sendt en forespørsel til...Se mer

Svak opptur på Børsen etter rentefasit og oljeprisløft

Oslo Børs har stort sett hold seg i negativt terreng torsdag morgen, men har ved lunsjtider karret seg over nullstreken.
Klokken 11.47 er Hovedindeksen opp 0,14 prosent.
Samtidig har også oljeprisen vendt oppover i formiddagshandelen, med brent spot opp 1,9 prosent for dagen til 64,76 dollar.
Equinor er mest omsatt, opp 0,61 prosent. Deretter følger Nel, ned 2,49 prosent, foran Mowi som faller 1,06...Se mer

Blandet på Asia-børsene etter flere rentebeslutninger

De asiatiske børsene avslutter handelen torsdag med en blandet utvikling. Utslaget var størst i Hongkong, der Hang Seng falt mer enn én prosent.
Investorene fordøyer en rekke rentebeslutninger.
Onsdag kveld kuttet den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (Fed) som ventet renten med 0,25 prosentpoeng til intervallet 1,75–2,0 prosent, men sentralbankens medlemmer var splittet om veien videre.
Hongkong har svart med tilsvar...Se mer

Trond Mohn investerer mer i Nel-partner Greenstat

Trond Mohn har gjennom investeringsselskapet Meteva tegnet seg for 450.000 aksjer i Greenstat i forbindelse med en emisjon, ifølge en melding.
Med 12 dager igjen av tegningsperioden har totalt 23 aksjonærer tegnet seg for til sammen 2,21 millioner kroner. Av dette står Trond Mohn for den største enkeltinvesteringen så langt, med en verdi på 990.000 kroner.
Ifølge en oversikt over selskapets aksjonær...Se mer

Norges Bank venter høyere oljeinvesteringer

Norges Bank jekker opp anslaget på veksten i oljeinvesteringer i år til 14,5 prosent fra tidligere 14 prosent.
Anslaget for neste års investeringsvekst øker fra 1,5 prosent til 2,5 prosent, ifølge Pengepolitisk rapport.
Banken venter deretter fall i olje- og gassinvesteringene på fire prosent i 2021 og seks prosent i 2022. "Anslagene på investeringsveksten er i sum litt høyere enn i forrige rapport...Se mer

Kronen svekkes etter kortvarig hopp

Norske kroner styrket seg mot euro like etter torsdagens rentebeslutning, fra 9,87 til 9,82.
Etter en drøy time er den svakere enn tidligere, og går over 9,90 kroner per euro.
Valtuastrateg Magne Østnor i DNB Markets kommenterer kroneutviklingen slik:
– Det betyr at markedet ble overrasket. De visste heller ikke hva som ville skje på forhånd, så dermed ventet vi et utslag. Men at kronen faller tilbak...Se mer

Sveits holder styringsrenten uendret på -0,75 prosent

Den sveitsiske sentralbanken Swiss National Bank (SNB) beholder den negative styringsrenten på -0,75 prosent, ifølge en melding torsdag.
Banken holder dermed fast ved den ultraekspansive pengepolitikken med en av verdens laveste renter, og henviser til den «skjøre» valutasituasjonen og økt internasjonal usikkerhet.
Banken gjentar at de står klare til å gripe inn i valutamarkedet for å hindre en styr...Se mer

Europa-børsene klatrer – internasjonale renter i fokus

Det er svak oppgang på de europeiske børsene torsdag morgen, med den brede samleindeksen Stoxx 600 opp 0,14 prosent.
Unntaket er børsen i London, som peker forsiktig ned.
Det etter en blandet børsmorgen i Asia, og små utslag på Wall Street kvelden før.
Utviklingen følger en rekke internasjonale rentebeslutninger. Onsdag besluttet USAs sentralbank Federal Reserve å kutte renten med 0,25 prosentpoeng t...Se mer

Zwipe inngår partnerskaps- og distribusjonsavtale

Zwipe har signert eksklusiv partnerskaps- og distribusjonsavtale med Idemia der de to selskapene skal investere i utvikling av en disruptiv betalingskortplattform.
Det melder Zwipe torsdag.
Plattformen vil betydelig redusere kompleksiteten, kostnaden og produksjonsprosessen for biometriske betalingskort, ifølge selskapet.
Økte volumer vil forekomme i 2021 mens kortene som innehar den nye teknologien...Se mer

Resultatfall for Olav Thon Gruppen i første halvår

I første halvår oppnådde Olav Thon Gruppen et resultat før skatt på 1,7 milliarder kroner. Det er en tilbakegang fra samme periode i fjor, da selskapet oppnådde 2,9 milliarder kroner før skatt.
Selskapet eier og forvalter 91 kjøpesentre.
Konsernets samlede driftsinntekter falt til 5,14 milliarder kroner, sammenlignet med 5,87 milliarder kroner i samme periode i 2018.
Mens både leieinntekter og losji...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%