Oslo Børs faller etter rekordnotering

Oljeprisen bidro til rekordnotering tirsdag - men i takt med at nordsjøoljen faller snur også Børsen til minus.
Hovedindeksen steg til ny toppnotering på 1.011 poeng tirsdag. Børsen ble blant annet løftet av oljeprisen som har steget betydelig de siste ukene.
Ved lunsjtider har stemningen surnet, og både oljeprisen og Børsen har snudd til minus. Klokken 11.45 falt Hovedindeksen tungt og var ned 1,55 prosent.
Tre kvarter senere er imidlertid fallet noe dempet og Børsen faller 0,78 prosent til 995,43 poeng.
Oljeprisen er ned 0,15 prosent fra nivåene ved midnatt til 65,70 dollar fatet, nesten en dollar lavere enn ved stengetid mandag.
Dagens mest omsatte aksje er Nel som er ned 8,99 prosent. Også Rec Silicon (ned 12,43 prosent), Scatec (ned 7,76 prosent) og Kahoo (ned 5,56 prosent) faller tungt tirsdag.
Equinor stiger 1,54 prosent som nest mest omsatt etter å ha vært opp over 3 prosent i løpet av formiddagen. Aker BP var også opp over 3 prosent tirsdag morgen, men har en flat utvikling rundt lunsjtider.

Kvartalsrapporter i fokus

Selskapene i fokus i dag er Tomra (ned 1,93 prosent), Bakkafrost (ned 6,97 prosent), Gaming Innovaton Group (ned 5,17 prosent) og Quantafuel (ned 7,94 prosent) etter resultatfremlegging.
Quantafuel, som driver med avfallshåndtering, tapte 27 millioner kroner i fjorårets fjerde kvartal, viser resultater som ble lagt frem på morgenkvisten. På samme tid året før var resultatet minus 16 millioner kroner.
Den færøyske lakseoppdretteren Bakkafrost fikk et driftsresultat på 89 millioner danske kroner, mot 415 millioner danske kroner i samme periode året før, ifølge deres kvartalsrapport tirsdag.

Nedgang i Europa

Også de europeiske børsene er i minus tirsdag formiddag. Det største fallet har København-børsen som er ned 2,27 prosent. Stockholmsbørsen er ned 1,16 prosent og tyske DAX faller 1,22 prosent.
På Wall Street peker pilene nedover før børsåpning i ettermiddag. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 2,46 prosent mandag kveld, og går mot markant nedgang også tirsdag.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Nytt Gamestop-byks i minicomeback på Wall Street

Gamestop-aksjen steg mer enn 100 prosent etter en heftig sluttspurt onsdag.
Nok en gang kom Gamestop-aksjen i fokus på Wall Street.
En time før børsene stengte begynte aksjen å skyte i været. Oppgangen gikk så fort at handelen ble stanset. Til slutt endte aksjen opp over 100 prosent.
Gamestop-aksjen har vært mye omtalt den siste tiden etter at en rekke småinvestorer fant sammen på nettforumet Reddi...Se mer

Nordic Mining vil hente penger til Keliber-emisjon

Nordic Mining har til hensikt å utstede inntil 32 millioner nye aksjer i selskapet. Det kan gi selskapet i overkant av 90 millioner kroner i friske penger.
Selskapet henter pengene for å delta i emisjonen Keliber har varslet. Nordic Mining har til hensikt å tegne seg for aksjer verdt 45 millioner kroner i det finske selskapet.
Emisjonen i Keliber skjer etter at gruveselskapet Sibanye-Stillwater ha...Se mer

Kalera vil hente 250 millioner for å finansiere oppkjøp

Saken er oppdatert etter at emisjonen ble ferdigstilt.
Kalera, som produserer salat og grønnsaker innendørs, meldte onsdag ettermiddag at det planlegger å gjennomføre en kapitalinnhenting med mål om å hente 30 millioner dollar, tilsvarende i overkant av 250 millioner kroner.
Onsdag kveld melder selskapet om at emisjonen ble fulltegnet og at det er hentet inn rundt 262 millioner kroner brutto. Det u...Se mer

Oljeprisen over 67 dollar for første gang på mer enn et år

Et fat nordsjøolje bikket onsdag ettermiddag 67 dollar for første gang siden januar i fjor. Prisen er opp i underkant av 3 prosent for dagen.
Halv fem norsk tid kom ferske oljelagertall fra det amerikanske energidepartementet. Det viser en økning på 1,3 millioner fat. Det var på forhånd ventet et oljelagertrekk på 5,2 millioner fat.
Oljeprisen har vært på en solid oppadgående trend de siste måneden...Se mer

Børsen steg for fjerde dag på rad etter markant oljeprisoppgang

Det ble nok en rekorddag på Oslo Børs etter at oljeprisen igjen bidro til oppgang.
Hovedindeksen endte dagen opp 0,61 prosent til 1.013,63 poeng.
Dette er fjerde dagen på rad indeksen stiger, og andre dag på rad den ender med ny rekord.
Et fat Nordsjøolje (brent spot) omsettes i skrivende stund for 66,66 dollar, en oppgang på 2,41 prosent siden midnatt. Oljeprisen har særlig steget utover ettermid...Se mer

Amerikansk Norwegian-datter konkurs

Nok et av flyselskapets datterselskap tar turen i skifteretten etter nedleggelsen av langdistansesatsingen.
Norwegians amerikanske datterselskap Norwegian Resources US Inc. er konkurs. Det viser rettsdokumenter fra konkursdomstolen i Florida.
Selskapet har levert en såkalt Chapter 7 under amerikansk konkurslovgivning. Dette tilsvarer å melde oppbud i Norge, og innebærer i praksis at bostyrer skal...Se mer

Norsk teknologiaksje til værs etter melding om Microsoft-samarbeid

Teknologiselskapet Cyviz, der statlige Investinor er største aksjonær, skyter fart på Børsen onsdag. Aksjen, som er notert på Oslo Børs-markedsplassen Euronext Groth, hopper 29 prosent til 54 kroner.
Før Børsen åpnet, meldte selskapet om et samarbeid med den amerikanske teknologigiganten Microsoft.
Cyviz skal sammen med Microsoft designe, utvikle og levere nestegenerasjon visuelle samarbeidsløsning...Se mer

Q-Free sikrer bomstasjonskontrakt verdt 40 millioner

Q-Free er tildelt en bomstasjonskontrakt fra Ferde verdt 40 millioner kroner, ifølge en melding onsdag formiddag.
Kontrakten innebærer levering av bomstasjoner for E18 og E39. I tillegg kommer service og vedlikehold for stasjonene de neste 15 årene.
De første bomstasjonene vil bli levert i 2021, mens resten er ventet levert de kommende årene.

Kepler Cheuvreux oppgraderer Tomra-aksjen til «kjøp»

I går, tirsdag, la pantesystemselskapet Tomra frem kvartalsresultater som sendte aksjen litt nedover. Onsdag stiger den imidlertid rundt fire prosent.
Oppgangen kommer samme dag som Kepler Cheuvreux har oppgradert anbefalingen på Tomra-aksjen til «kjøp», med et kursmål på 425 kroner.
Panteaksjen er ned rundt åtte prosent til en kurs på 387 kroner i år.
Meglerhuset omtaler situasjonen som en kjøpsmul...Se mer

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%