Kina-laks vil på Merkur Market

Nordic Aqua Partners har fått grønt lys for sin søknad om opptak til handel på Merkur Market, ifølge en børsmelding torsdag,
Nordic Aqua Partners har i flere år forsøkt å sikre finansiering til å bygge et landbasert oppdrettsanlegg for laks i Kina.
I desember i fjor signerte selskapet en kontrakt på 500 millioner kroner med utstyrsleverandøren Akva Group for levering av et anlegg med produksjonsvolum på 8.000 tonn laks, avhengig av finansiering.
I april i år meldte Akva Group at kontrakten var kansellert, siden Nordic Aqua Partners hadde fått trøbbel med finansieringsprosessen på grunn av Covid-19.
I samme melding fremgikk det Nordic Aqua Partners ville fortsette prosessen for å få prosjektet fullfinansiert senere i år.
Tidligere Marine Harvest-topp Ragnar Joensen er styreleder i selskapet.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 - 06:00

Siste nytt

Eidesvik Offshore reduserte tapet i fjerde kvartal

Inntektene falt med 35 millioner kroner til 107 millioner kroner i fjerde kvartal for Eidesvik Offshore. Det viser kvartalsrapporten som ble lagt frem etter børsdagens slutt torsdag.
Driftsresultatet på sin side endte på minus 153 millioner kroner, en forbedring fra minus 594 millioner kroner året før. På toppen av det har selskapet en finansiell gevinst på 124,7 millioner kroner.
Det gir et resultat før skatt...Se mer

Svakere driftsresultat for Solstad Offshore

Rederiet Solstad Offshore fikk et justert brutto driftsresultat (justert ebitda) på 204 millioner kroner i fjerde kvartal, en nedgang fra 265 millioner kroner i samme periode året før.
Det skjedde etter at inntektene i kvartalet endte på 1,18 milliarder kroner, ned fra 1,25 milliarder kroner året før.
Selskapet noterer seg samtidig en positiv urealisert valutagevinst på 533 millioner kroner, i til...Se mer

Meltwater øker forventningene for 2021 – økte driftsresultat

I forbindelse med at teknologiselskapet Meltwater legger frem resultatet for fjerde kvartal, oppjusterer det forventningene til det nye året.
Selskapet venter nå å omsette for 378–388 millioner dollar i 2021, noe som tilsvarer rundt 3,17–3,26 milliarder kroner.
Til sammenligning endte inntektene i 2020 opp på 361,4 millioner dollar, hvorav 94,2 millioner dollar kom i fjerde kvartal. Veksten i kvar...Se mer

Kraftig oppgang for Equinor sendte Børsen til ny rekord

For femte dag på rad suste Oslo Børs oppover. Oljekjempen Equinor ledet an i børsfesten.
Det ga nok en ny rekord for Hovedindeksen som endte på 1.027,16 poeng, etter en oppgang på 1,33 prosent.
Equinor havnet øverst på omsetningslisten, da aksjen steg 3,9 prosent. Hver av de siste fire dagene har aksjen endt opp minst to prosent, noe som gjør at oppgangen den siste uken er på hele ni prosent.
Oppgangen i oljekjempen de sis...Se mer

Syv søkere vil lete etter olje i 25. konsesjonsrunde

Olje- og energidepartementet (OED) har mottatt søknader fra syv selskaper om å få tildelt nytt leteareal i 25. konsesjonsrunde.
Det fremgår av en melding fra departementet torsdag.
— De nummerte rundene er spisset inn mot nøkkelareal i våre minst utforskede, åpnede områder. De er et viktig supplement til de årlige TFO-rundene (tildeling i forhåndsdefinerte områder). Leteaktivitet i umodne områder gi...Se mer

Smitteutbrudd på byggeplass til Stordalen-hotell

Utbruddet fører til massetesting av alle som har vært på byggeplassen de siste 17 dagene.
Minst 32 av de som har oppholdt seg på byggeplassen til Stordalens nye hotell på Solli plass i Oslo er smittet, og er en del av et større smitteutbrudd.
På byggeplassen er det totalt åtte underleverandører som nå har fått bekreftet smitte blant sine ansatte. Det var Børsen som omtalte utbruddet først.
– Mandag fikk vi beskjed om de...Se mer

Fintech-selskap tapte 12 millioner kroner i fjor

Huddlestock Fintech fikk et driftsresultat på -8,5 millioner kroner i 2020, mot -5,7 millioner i 2019.
Det kommer frem av selskapets årsrapport torsdag.
Nettoresultatet for året endte på -12,4 millioner kroner (-8,7).
Mens omsetningen for 2020 var beskjedne 225.000 kroner, estimerer Huddlestock en omsetning på 1,7 millioner euro i 2021, 5,7 millioner i 2022 og 11,4/17,5 millioner i 2023/2024. Tilsvar...Se mer

Amerikansk storbank ser oppside i Kahoot-aksjen

JP Morgan starter dekning av Kahoot-aksjen og setter kursmålet på 137 kroner, noe som resulterer i en «overweight»-anbefaling.
Det melder Reuters torsdag.
Ifølge nyhetsbyrået skriver JP Morgan at abonnementer øker raskt og meglerhuset forventer en sammensatt årlig vekst rate i ebitda på 77 prosent mellom 2021 og 2024. Ytterligere oppsidepotensialet kan komme gjennom M&A.
Videre legger meglerhuset til...Se mer

Spørsmål

Anonym: Vil vi få en dupp i oljeprisen ved neste OPEC+-møte, 4. mars?

Hanna Ghaderi:
Ifølge flere medier så vurderer Opec+ en økning i oljeproduksjonen ved mars-møtet. Det er vanskelig å spå hvilken vei oljeprisen vi gå etter en sånn beskjed, men historisk sett har oljeprisen falt etter nyheter om at produksjonen skal øke. I tillegg har jo Opecs produksjonskutt i stor grad ført til en prisoppgang.

Spørsmål

Anonym: Hei, når vil Meltwater legge frem sin rapport?

Hanna Ghaderi:
Hei! I dag klokken 16:30 vil de legge frem rapporten, og presentasjonen vil være klokken 17, ifølge selskapet.

Mine aksjer

Logg inn for å følge dine aksjer

Rask og enkel tilgang til dine instrumenter, helt gratis!

UtvalgteSiste+/-%
AktuelleSiste+/-%
VinnereSiste+/-%
TaperSiste+/-%
Mest omsattOmsatt+/-%